Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012

Kvinnan ÄR Alltid Den Första Främlingen

Av shedlight - 28 oktober 2012 11:58

Katrine Kielos skriver en alldeles utmärkt krönika om hur kvinnor drabbas av förakt, hatiska kommentarer, anonyma dödshot och faktiskt fysiska attacker av det enda skälet att de är kvinnor.


De är andra sorten. De alla judar, romer, homosexuella tillsammans.


För det är alltid kvinnorna som drabbas värst.

De är utsatta för en inre tyst kolonisering.

I varje land på jorden finns en  kolonial makt och en befolkning som koloniseras.

Kolonialmakten är männen och de koloniserade är kvinnor.


Det skrev redan Kate Millet om i sin bok Sexualpolitiken 1970 (nyutgåva 2012).

Och då hade hon ändå inte varit med om den enorma backlashen i form utav porrens förgrovning och förnedring av kvinnor, nätets förbrödring och nyliberalismens förtingligande av kvinnors och flickors kroppar.


Det är värre nu, den inre koloniseringen har tilltagit och den tar sig nya försåtliga uttryck.

Det är hoten på nätet, det är kommentarskränkningarna, det är medias sexualisering, det är reklamens ständigt inhamrade budskap att kvinnan ska behaga, banta, och bli skuren i. Det är prostitutionsforumet Flashback alltmer normaliserade kvinnohat.


Kielos skriver också om hur offentliga kvinnor vid sekelskiftets ansågs vara skökor av den enda anledning att män ville ha den ordningen. De ville ha klara papper, hora eller madonna. Hora ute och madonna i hemmet.

Bloggen har skrivit om att det  idag fortfarande finns samma kvinnosyn kvar HÄR, den försvann aldrig och har fått ny kraft i backlashens kölvatten.

Gamla strukturer finns kvar och blir som nya.


I en annan krönika i AB beskrivs den nederländske rasistiske politikern Wilders besök i Sverige.

Wilders har inbjudits till Sverige av ett sällskap som har stark antifeminism på agendan.

Där man förespråkar att mammor som vill försvara barn mot övergrepp är sjuka och manipulerande, där man förespråkar PAS som är myntat av en kvinnohatare och pedofilförespråkare,  där man stödjer mäns rätt att köpa kvinnokroppar,  där man tycker att barn far mer illa av inte träffa pappor som begår övergrepp än att inte göra det. där man smutskastar myndigheter och enskilda personer som strider för kvinnor och barn.

En tydlig kvinnofientlig agenda alltså.


Wilders har i sitt hemland gått starkt emot att rumänska, polska och bulgariska arbetare finns i landet.

Han ville att landsmän skulle ange där dessa tog plats.

Han har däremot inte reagerat mot den omfattande handel med unga 16-22 åriga  flíckor /kvinnor från Rumänien, Moldavien och Bulgarien som sker till främst landets huvudstad Amsterdam för att de ska tillfredställa mäns behov av att köpa tillgång till en kropp, en fantasi. Då ska ingen anmäla, trots att det anses vara ett jobb som inbringar staten pengar.


Wilders bryr sig inte om dessa flickors och kvinnors öden, de är ett ickeämne TROTS att de är  invandrare.

Wilders är bara intresserad av  aggression, krig män mot män. Kvinnorna ska som alltid i dessa konflikter, bara se till att tillgodose mäns behov.


Inte heller detta ser media; de är fullt upptagna med hatet där män ingår.

Kanske kan man kalla detta Sexualpolitiken 2. 0.

Kvinnor osynliggörs och sexualiseras, på samma gång.


Allt detta med det starka kvinnohatet, missar media eller tycker att det är underordnat, både med Wilders och det sällskap som inbjuder honom till Malmö.

Det är det inte, detta har pågått i många år innan islamhatet kom så klart på agendan.

Det gäller att förstå att Kvinnan Alltid Är Den Första Främlingen.


Det hänger ihop med det hatet som Kielos skriver om.

Att kvinnan tar plats och dessutom kräver rätten till det.

Det väcker hat. 
ANNONS
 
Ingen bild

Anonym

30 oktober 2012 13:19

Vet inte om du lyssnade på P1, kanalen vid 17tiden igår, måndag 2012-10-29, men där förekom ju Kielos och ÅSA MOBERG. Moberg har ju varit med i åtskilliga decennier och kunde berätta om hur lite skydd som fanns förr i världen. Det var t ex inte så svårt att komma in på en tidningsredaktion. Men Moberg sade också något jag kom att undra över : "snygga kvinnor som har positioner inom media är hårdare utsatta" !

Kan tillägga att jag äger en krönikesamling av Åsa Moberg från 1969. Den heter Anteckningsblock och innehåller några lysande betraktelser. t ex över olika tidningar och tidskrifter. Och på omslaget bär Åsa en mycket kort kjol. Det var hon å andra sidan säkert inte ensam om på den tiden.

shedlight

31 oktober 2012 15:24

Hörde inslaget.
Håller inte med Moberg.
Alla kvinnor som hävdar åsikt, kämpar för rättvisa, jobbar med våldsutsatta kvinnor, mot övergrepp på barn eller markerar mot maktutövning råkar illa ut.
Det kan räcka med en vidbränd middag t o m.

Men det är endast kända kvinnor som kan föra ut detta kvinnohat.
Men det drabbar alla oavsett utseende.

Kvinnohatet är densamma som funnits tidigare, man kan läsa om det redan under rösträttskampen. Men det har ökat.
Nätets maskuliniserande effekt, spelvärlden, forum, porren som är alltmer rå och brutal, och internets normaliserande förbrödring har ökat omfattningen på kvinnohatet till en aldrig tidigare skådad omfattning. Det drabbar även små kvinnor= flickor lika hårt.

Det borde uppmärksammas.

 
Ingen bild

Tittarstorm

31 oktober 2012 21:31

Vi får vara glada de gånger skribenter/journalister tar upp problemet. Det borde ske oftare men man får anta att de ta emot mycket skit när de gör det.

Det handlar om demokrati. Kvinnor omfattas inte av de demokratiska principerna. Så illa är det.
Och det gäller oavsett utseende eller ålder.

shedlight

1 november 2012 12:38

Ja, så illa är det.
Senaste tiden har börjat komma mer och mer om det växande kvinnohatet.
Jag får bara hoppas att man uppmärksammar kopplingen till högerextremism.

Men det finns ju även bland de "fina" herrarna: juristerna, domare, åklagare, poliser/polischefer, officerare, akademiker och hos näringslivet.

 
Ingen bild

Anonym

1 november 2012 12:56

Apropå Åsa Moberg så tyckte även jag att påståendet om vilka som utsätts mest lät smått uppseendeväckande och jag vet inte om hon har rätt. Har åhört henne live 1 gång och jag tyckte hon var lysande på att berätta sin livshistoria bl a med erfarenheter av partners irrgångar inom psykvården. Det intressanta med Moberg är väl att en del av hennes åsikter har gått från vänster till höger men i t ex kärnkraftsfrågan står hon lika fast som förut.

Och om du inte läst "Anteckningsblock" rekommenderas den. Hon dissekerar t ex dåvarande herrtidningen Lektyr : "Bra att det står att det är roliga vitsar överst på sidan annars skulle man aldrig inse det ". Ha, ha, ha !!!

shedlight

2 november 2012 16:17

Tack för tipset!
Ska kolla....

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

1 november 2012 14:03

Attityden kring den offentliga kvinnan blir väldigt tydlig om man sätter sig och läser i trådar under skvallerforumet på Flashback, vilket jag gör ibland när jag har tråkigt. Där blir många kvinnor och ofta även hennes barn påhoppade av mobben. Elaka kommentarer om utseende, sexuella påhopp, skällsord, diverse slags påhopp - allt försvaras med att "men om man ger sig in i leken (och blir känd) får man leken tåla". Det är ju bara att flytta sig bort från rampljuset om man nu inte tål "kritik", typ. Det skvallras förstås om både män och kvinnor på Flashback,men kvinnors kön blir alltid attackerade. De blir kallade pattfia, riksluder, hora, anknäbb, käring, kaja, tjockis och alla de andra ordet män uppfunnit specifikt för att uttrycka sitt förakt för kvinnor.

Det som jag ser som det stora problemet, egentligen mer än själva hatandet i sig, är dessa näthatares ovilja/oförmåga att se att de skriver som de gör för att de föraktar kvinnor. Alltså; de gånger någon säger emot och ifrågasätter kvinnosynen heter det alltid att man hade skrivit likadant om en man hade betett sig som kvinnan gör. Det är alltid kvinnans egna beteende/åsikter/uttalanden som gör att hon förjänar att hatas.

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

2 november 2012 17:01

Strukturellt tänkande är inte precis Flashbacks affärsidé.
Den här generationen med pojkar och unga män som fått sin kvinnosyn från sexistiska dataspel och från nätforum är ett problem som den nyligen startade utredningen om jämställdhet för män, borde fokusera på.
Om man inte ens kan förstå att man har en usel kvinnosyn och t o m bär på ett kvinnohat, hur ska man då kunna ha en relation?
Då är man hopplöst förlorad för hela livet.
Det är i ungdomen som normerna sätter sig.

Det värsta är att de inte "bara" hänger ut kändisar på Flash, de hänger också ut våldtäktsoffer och kvinnor som stöttar andra kvinnor tex på kvinnojourer.

 
Ingen bild

Christina Jeanna

6 januari 2014 15:16

PUBLICISTISK SKANDAL!

SVT Debatt - ett licensfinansierat public service-forum med offentliga styrelserepresentanter, har chockerande och obegripligt blivit ett nytt mecka för kvinnohat, antifeminism och främlingsfientlighet.

Trots upprepade påstötningar till forumledningen under 2013 och försäkringar därifrån om "snara förbättringar", kan vi idag, 20140106, konstatera att SD:s allra mest antifeministiska främlingsfientliga fotsoldater gjort detta till sin nya plattform. Ledningen för SVTD står handfallen.

Ett upprop mot vanskötseln av SVTD förbereds av en Facebookgrupp.

Ställ upp för demokrati och jämställdhet och underteckna! Håll utkik på Facebook!

shedlight

9 januari 2014 14:41

BRA! Gör ett inlägg av din kommentar omgående! Hoppas det är ok.


(Ursäkta dröjsmålet)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se