Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Sveriges Radio förespråkar prostitution

Av shedlight - 18 november 2013 12:13

I radioprogrammet som storvulet kallar sig för Bildningsbyrån händer det gång på gång. Mäns behov och rätt till sex smygs in. Men det görs via förstående och ”sexpositiva” kvinnor.


I ett program går den manliga programledaren till en kvinnlig tantramassageterapeut och får veta att han inte får en ”happy ending”. Inte på grund utav skulle vara fel utan att det inte ”passar in” i tantran.

Kvinnan säger sig gärna ställa upp på prata med ensamma män och få dem att ”slappna av”. Så bra. För männen.


Andra gånger exploateras barns sexualitet så att det närmar sig ren pedofilpropaganda.  Återigen är det en kvinna som står för ”frigjordheten” och hon vill redan att dagis ska lära ut sexualitet och att barn ska experimentera i grupp – ensamma utan dagispersonal. Särskilt fokuseras på  flickor och deras ”snippa” och deras intresse för snoppar. En pappa diskuterar hur han ska bemöta sin lilla dotters intresse för sexualitet  utan att fördöma. Vilka problem han verkade ha.  Inte ett ord sas om hur man ska bemöta barn som utsätts för sexuella övergrepp och att barn möter män med sexuella önskemål på nätet och borde lära sig något helt annat än att vuxnas sexualitet är det som ska styra. Ett riktigt otäckt program.


Idag så förespråkades öppet prostitution. Men vem fick göra det? Jo en kvinna som var handikappad som hade blivit så glad när hon besökte Danmark för att höra hur man behandlade handikappades sexualitet där. Då fick hon höra om en kvinna som själv var handikappad som kommit på att hon skulle bli prostituerad. Varför? Jo, hon vill hjälpa andra handikappade. Alltså handikappade män fast det nämndes inte. Känns temat igen? När männen kommer in – försvinner de. Bara prostitutionens kvinnor får synas och kvinnorna som förespråkar den. 

Naturligtvis fanns ingen invändning mot att hon kunde hjälpt till utan betalning och ingen reflektion på att det är så här prostitution och könshandel alltid sett ut.

Kvinnor förutsätts uppoffra sig och män ska ha rätt till att använda kvinnokroppar för sex.

Det var också oklart varför den svenska handikappade kvinna blev så glad för de danska männens skull.

Den frågan fick hon inte.


Vidare framhölls Tyskland och Holland som bra länder för där kunde handikappade få hjälp.

Problemet är att det är inte dom som springer på dessa 5000 bordeller som finns i Tyskland. Det är icke handikappade män som använder bulgariska, rumänska, ukrainska och andra handlade kvinnor som förutsätts tillhöra en speciell klass kvinnor. De 100.000tals kvinnor som ingår i könshandeln.


Det sas förstås inte i programmet.

Inte heller fanns det ett genusperspektiv på vad rätten till sex är. Då kunde kanske det blivit obehagligt uppenbart att det är mäns behov som främjades.


I programmet medverkade också en man som kallade sig arbetsterapeut.  Han hjälpte handikappade på en mottagning som jag tror hette BOSSE.  Just det. Män. Han ville inte kalla sig sexterapeut eftersom han ansåg att hjälp till sexliv kan ses som arbete.  Precis som prostitutionslobbyn. Fantastisk bra att få bästa sändningstid rakt ut i ”feministiska” Sverige.

Han ansåg att kvinnor var så ”finurligt konstruerade” så att här finns det sexhjälpmedel men att det inte finns för det män.

Nej, det beror på att män historiskt har tagit sig rätten att använda kvinnokroppen som ”sexhjälpmedel”. Eller vad det nu ska kallas. Som ett ting att hantera, med våld, sexuellt våld eller sadism.


Det som kom fram mellan raderna i programmet men som programledare  inte vill beröra med ett ord är att det fokuserade på mäns rätt till sex, men gjorde det via en handikappad kvinna. Hon blev alibiet för att Sverige ska vara mer ”sexpostiva”och bli som Danmark.


Så Bildningsbyrån förespråkar prostitution. En byrå för Bildning.

En ”bildning” som inte känner till vad ett genusperspektiv är eller hur makt och kön samspelar.


Sveriges Radio är ett Public Service företag ska följa radiolagen och sändningstillståndet.

I går i TV ville inte SVT använda ordet rasistisk om SD med hänvisning till sändningstillståndet.


Men det går att i radio att behandla kvinnor som varor och förespråka prostitution.


Men då måste Sveriges Radio få till en paragraf till eftersom jämställdhet ska främjas enligt regleringen och det går ju inte ihop med "sexpositiv" prostitution. SR måste få till en regel om att vissa kvinnor, fattiga och utländska mest- de i Europas könshandel-, inte ska anses vara människor.

Och att de definitivt inte är likvärdiga andra kvinnor och män.


Eller så bryter Bildningsbyråns och SR mot sändningstillståndet genom att anse att vissa kvinnor ska ställa upp för män sexuellt och förespråka prostitution.


 
 
Ingen bild

GF

18 november 2013 21:10

Låter som pedofilvindarna från 70-talet dragit in i radion. Finns så många störda människor som applicerar sin egen sexualitet på andra men det blir ännu sjukare när den ska överföras på barn.

shedlight

19 november 2013 21:28

"Utbilningsbyrån" är ett både pedofilvänligt och kvinnofientligt program. Det brukar ju hänga ihop.

 
Ingen bild

Katarina Persson

18 november 2013 21:47

Det gläder mig enormt att du är på banan igen! Och med stenhård kritik mot public service precis som vi på "mönstren som förbinder , metrobloggen/helheta (går inte att länka men googla)!

shedlight

19 november 2013 21:30

Tack igen!
Ja, jag blev upprörd över vad jag hörde och bara "måste" blogga om det. HUR är det möjligt att man får promota prostitution i svenska radio?! Vem tjänar på det?
Är det "Lindbergare" i ledningen?

 
Ingen bild

Christina Jeanna

22 november 2013 23:58

Hej Shedlight,

Jag reagerade på samma sätt som du på programmet.

Nu funderar jag på om det är möjligt att anmäla Bildningsbyrån till Granskningsnämnden för det osakliga och obalanserade innehållet om prostitution under förevändning funktionshindrades rättigheter.

Tyvärr hörde jag bara delar av programmet och kunde inte komma åt det efteråt p g a man kommer åt det i efterhand. Tydligen finns specialbestämmelser för just Utbildningsradion med avgifter o dyl.

Har du något emot om jag citerar ur din bloggtext ovan vid en anmälan?

shedlight

24 november 2013 11:59

Programmet gick (tyvärr) i repris någon gång går lördag men det är försent nu också för den lyssningen.

Du får gärna citera det du vill från inlägget och hur mycket du vill. Det viktigaste är att reagera. Bra att det är flera som gör det.

Det gäller andra också, citera fritt (och det gäller alla inlägg på bloggen).

 
Ingen bild

Christina Jeanna

25 november 2013 16:51

Programmet är anmält till Granskningsnämnden, idag måndag 25/11.

Jag hörde det på lördagen men tog ändå med delar av din text, något förändrade i min anmälan, eftersom du belyser så bra med exempel och motargument.

Dessutom pekade jag på obalansen och felaktigheter/osakligheten i programmet. Till exempel pratar programledaren om att "legalisera prostitutionen". Felaktig utgångspunkt eftersom prostitution inte är olaglig-brottslig i Sverige idag, däremot är sexköp det. Men ordet "sexköp" nämns inte ö h t i programmet.

Vi får se vad som händer.

Mvh
CJ

shedlight

26 november 2013 22:17

Det där är om sexköp har du alldeles rätt i!
Det ordet undveks nogsamt.

Bra med anmälan!

 
Ingen bild

Christina Jeanna

30 november 2013 14:56

Samtidigt som man sänder program i Sveriges radio med förtäckt propaganda mot sexköpslagen ställer man på diskussionsforumet Ring P1 följande förrädiskt formulerade fråga redan i namnet på en tråd: "Legalisera sexköp eller utöka lagen" med ingressen "Jämställdshetsminister Maria Arnholm har gett Länsstyrelsen i Stockholm i uppdrag att kartlägga prostitutionen i Sverige. Sedan femton år är det förbjudet att köpa men inte att sälja sex. Vad tycker du? Ska vi legalisera sexköp eller utöka lagen?"

"Utöka lagen" betyder alltså i SR:s tappning att kriminalisera prostitutionen som enda uttalade alternativ. Den skärpning av sexköpslagen med ett högre straffvärde som länge diskuterats är det med andra ord inte fråga om, alternativen är att ta bort eller - kriminalisera säljarna, huvudsakligen unga kvinnor - d v s ta bort den rådande inställningen att de är att betrakta offer för de grymmaste omständigheter, t ex trafficking och/eller drogmissbruk och därmed ska de inte straffas utan få hjälp att ta sig ur sin vedervärdiga situation som handelsvara.

Reaktionerna i kommentarsfältet lät inte vänta på sig: Ett antal män skyndar till och talar sig antingen varma för att av "rättviseskäl"
ska man kriminalisera även försäljningen eller som vissa andra ta bort sexköpslagen och "låta fria individer komma överens etc etc . . ." Det sedvanliga argumentet från män som tydligen har ett rent egenintresse av att handeln med kvinnors kön inte kriminaliseras.

Dessutom förekommer uppenbara lögner och rövarhistorier i kommentarsfälten om "kvinnliga studenter på sextiotalet som bekostade sin utbildning som prostituerade då och då" eller "köpte en tjusig bil" o s v. Till och med "många gör det så gärna för småpengar" finns med i kommentarerna.

Vokabulären med kvinnofientliga uttryck har inte heller låtit vänta på sig. Förklenande sexismer som "hora" och "horeri" används flitigt av vissa skribenter. Något som bryter mot kommentarsreglerna.

Jag har på den aktuella debattråden lagt in en protest mot att moderator inte raderar och/eller upplyst om vad som gäller språkbruk i kommentarsfälten. Dessutom skickat ett mejl till en av moderatorerna:

"Jag reagerar mot att modereringen låter sexistiska, kvinnofientliga förklenande uttryck som "hora" och "horeri" i förekomma i kommentarsfältet.

Kvinnorna i sexhandeln har skydd i form av sexköpslagen mot åtal - detta på grund av att de betraktas som offer, utnyttjade i en grym hantering Genom att kommentatorer här använder gamla föråldrade patriarkala tillmälen och stigmatiserar dem bryter man mot andan i lagen samt dessutom kommentarsreglerna.

Reglerna medger inte sexistiska uttryck . Stryk inlägg där kvinnor kallas 'horor'."

shedlight

13 december 2013 20:33

Visst har du så rätt i ditt betraktande av prostitutionens väsen! Detta måste fram om och om igen. Det verkar som media har kort minne.

Men media är ohöljt prostitutionsvänligt. Det har de varit ända sedan 1800-talets reglementeringsperiod.
Public Service är inget undantag. Faktiskt tvärtom.
Särskilt Sveriges Radio är öppet sexistiskt, inte bara Ringp1, utav även Studio ett och P1morgon liksom andra program.

Ledsen för sent publicerande utav din kommentar.

Vi får följa upp vad som händer med anmälan till Granskningsnämnden framöver.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se