Direktlänk till inlägg 21 januari 2017

En vecka tog det - sedan var vargslakten 2017 nästan genomförd

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32


Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför.

Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar inte besvarade de frågor de borde. De bara förbigick dem. Det var som om var det förutbestämt. Inget ska stå ivägen för de starka männen i jaktlobbyn.


Jägarna gav sig omedelbart ut i skogen i stora grupper. De som visar ett närmast religiöst hat mot vargen hade inga större problem att snabbt inom en veckas tid döda de flesta vargarna. I skrivande stund lär det återstå en varg. Detta trots att det sköts en varg utöver kvoten - som sas undantas för att den hade skabb. Men är inte det som är vitsen med vargjakten i så fall? Att ta bort de som lider och är defekta? Nä, det var ett svepskäl och ingen i media vågade utmana vargjaktslybbyn och ifrågasätta något. De skrämmer alla för mycket .

Vargjakten drivs med hat som  motivation - det gäller inget djur i samma utsträckning.


DET ÄR ÄR EN SKAM FÖR SVERIGE ATT VARGAR SKJUTS MED LAGENS HJÄLP.

De krafter som får utymme är de som också är hatiska i andra sammanhang, mot kvinnors rättigheter, mot djurs rättigheter, för köttätande, för bilåkande, för vita mäns rätt framför alla annat.

Det är mörka tider och det är mörka krafter som släpps loss.  Och media som Dalademokraten direktsänder slakten, Vidrigt. Kan media sjunka djupare? 


I katogorien ROVDJUR till vänster finns mina reaktioner från den första beslutade licensjakten och framåt. Det korkade låtsasargumentet fårn början om ökad acceptans har visat sig ge precis motsaten. Jägare blir mer blodtörstiga. Vargdödandet hetsar på varghat och normaliserar det, för varje år som går. Det är som om det vore en manlig jägares våta dröm - att få skjuta den vilda hunden - den som inte låter sig hanteras och går att kräva undergivenhet ifrån utan som går sin egen väg. Vild och fri. 


Parallellerna till kvinnosyn är tydliga. De som inte kan hanteras och förstås ska utrotas - eller tämjas och fås undergivna. Är det därför dess machomän går igång så på vargdödandet? Det finns en sådan aspekt.

Samtidigt känner framför allt kvinnor ofta en samhörighet med vargen. Vi som går våra egna stigar och utmanar män som ska bestämma och tämja. Machomännen.


Jag tänker återge tre insändare som publicerats i Dalademokraten -  efter slakten.


VARGEN UTROTAS ETAPPVIS


I jägarkretsar står glädjen högt i tak när man får inleda det nya året med uppiggande jakt på varg, därtill uppmuntrade av länsstyrelser och domstolar, där jägarkåren synes ha nära vänner. Vänner som nu bidragit till att öppna vägen mot total utrotning.

 

2016 rensades två revir. 2017 rensas fyra. Efter ytterligare tre-fyra år i samma takt är reviren tömda. Detta etappvis försiktiga avlivande uppmärksammas inte av allmänheten förrän det är för sent.

 

Länsstyrelsernas agerande i frågan kan vara av krass ekonomisk natur. Man väljer det billigaste. Utrotning är betydligt billigare än utdelning av bidrag till rejäla viltstängsel.

 

 

SKRIET FRÅN VILDMARKEN - VARG OCH LO DEMONISERAS AV JÄGARNA


Hur kan Länsstyrelsen inför oss medborgare sanktionera det sätt som dessa jakter bedrivs på?

Hur många jägare sitter i beslutsfattande ställning när dessa beslut drivs fram? Hur många jägare sitter i de juridiska instanser som möjliggör detta?


Från den senaste jakten på de arma vargarna har blodet inte hunnit torka och bilderna av krigsutrustade horder av människor i militärkläder, klimatovänliga SUV-bilar, som släpar runt sina sargade och blodiga byten som om dessa gudomliga djur aldrig haft något egenvärde. Dessa bilder slinker igenom in i våra vardagsrum trots kanalbyte eller volym "av". Vargarna demoniseras precis som så många andra djur som i olika skeden fått klä syndabock för människans lustar att dominera, döda och förinta liv. I antikens tempel flödade djurens blod för att stilla gudarna – men vad betyder detta 2017 i Sverige?

 

Skottets och dödandets eufori måste vara starka, dunkla drifter – för hur kan man annars med berått mod medverka till dessa skallgångar? Hur kan jagandet fortfarande styra så starka mörka krafter i vårt samhälle? I en omvärld så fylld av våld, död, krig och klimathot så ter det sig ännu mera svårt att acceptera att vapen och nöjesjakt är legio för en liten välbeställd grupp i samhället. Att våld styr visar sig ju också genom den känslomässigt analfabetiska tonen många pro-jägare håller.

 

Vad som behövs är ett enormt uppror mot den besinningslösa, blodiga jakten på varg i Sverige. Uppror som får alla politiker att vakna och förstå vilket obarmhärtigt samhälle Sverige blivit. Alla vi som hatar vargjakten måste nu reagera och få stopp på utrotningen av vårt vackra, vilda hunddjur.

 

UPPROR MOT DEN BLODIGA VARGJAKTEN

 

Vad som behövs är ett enormt uppror mot den besinningslösa, blodiga jakten på varg i Sverige. Uppror som får alla politiker att vakna och förstå vilket obarmhärtigt samhälle Sverige blivit.

 

Sverige tycks alltså långsamt normalisera stora hatiska horder av män ute på storjakt med sina jättebilar och sin närmast militärlika uppsyn, män som nu efterfrågar ännu fler vargar att slakta, att få blodiga varelser att bära hem på axlarna och få ryggdunk av de andra machomännen. 

Är det denna typ av män Sverige i hemlighet egentligen vill ge sitt stöd till - de som har förgreningar långt in i makten? Var blir nästa beslut som gagnar dem? Som minskar djurs rätt? Och kanske kvinnors rätt?  Vargslakten och det hat mot vargjakten som dessa män visar är otäckt och skrämmande. Deras oresonlighet och deras makt skrämmer om möjligt ännu mer . Vad har Sverige blivit för land med alla år som licensslakten bedrivits på ett att våra mest sällsynta djur- vargen? 

 

 

 

 


 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Av shedlight - 8 mars 2015 09:50

IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!   Ut och demonstrera och vissa er varhelst ni bor!   Bloggen har tidigare skrivit flera inlägg just denna stora dag. Har nedan följer länkar till dessa och ett kort utdrag från varje inlägg.   2012...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skapa flashcards