Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

"Hon sa inte nej på något onormalt sätt"

Av shedlight - 7 februari 2011 12:41

Polisen ville också veta om kvinnan någon gång under natten avvisat hans sexuella inviter.


- Ja, ibland men inte på något sätt som var betydelsefullt. Nej, inte något som skulle vara onormalt, svarar Assange som hävdar att allt han gjort varit fullständigt "normalt". Utdrag ur förhör publicerat i  Expressen

 http://www.expressen.se/nyheter/1.2118961/har-ar-forhoret-med-assange-ord-for-ord


Assangeaffären rullar på

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/assange-hoppas-pa-ny-frist_5921451.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/assange-infor-domstol-igen_5921559.svd 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8528260.ab

http://www.dn.se/nyheter/wikileaks/assanges-rattssakerhet-hotad-i-sverige

 

Alhem säljer sin före detta överåklagarsjäl för 1500kr/tim

 Som före detta Överåklagare har Alhem en särskild position när han uttalar sig. Det går inte att bortse ifrån.

Den hatiska förtalskampanj som bedrivits från Assanges advokater, framför allt Marc Stephens, och från en nätmobb, med uthängning av målsäganden som personer,  saknar förmodligen  motstycke historiskt.


"Hoppas också att rättvisa så långt det är möjligt kan skipas på rättfärdiga grunder och att du som är bevisperson i form av målsägande eller vittne har kraft nog att fullgöra din synnerligen viktiga uppgift i rättvisans tjänst."   Från Alhems blogg


Alhem ger med sitt deltagande sitt stöd till denna förtalskampanj och är antingen en hycklare av stora mått när han skrev ovanstående i sin blogg eller så begriper han inte vad han gör. Båda är lika illa.


Alhem har kommit med kritik mot det rättsliga förfarandet. Men inte heller här gäller kritiken att vittnen och målsägande behandlas exempellöst illa av Assanges nätmobb.

Nej, han väljer vart han riktar sin kritik, och den kritiken riktar han inte heller mot just Eva Finne, som en lördagseftermiddag hemifrån sitt hus,  la ner åtalet utan att ha satt sig in i ärendet.

Just den kritiken väljer Alhem att hålla tyst om.

Alhem har valt mobbens sida i denna infekterade situation.


"Det råder idag inte likhet iför lagen, menar Sven-Erik Alhem. Förutsättningar att få rätt är olika för olika människor. Det beror på din ställning, ditt nätverk och det bemötande du får utifrån vem du är."

Intervju i tidningen Brottsoffer som nybliven ordförande i Brottofferjourernas nya ordförande


Vilken likhet inför lagen och framför allt:  vilket nätverk menar Alhem med ovanstående yttrande? Kan något brottsoffer idag lita på Alhem? Vems ärenden går han egentligen i denna position?


Marc Stephens, Assanges advokat

Stephens hängde ut de två kvinnor som är målsägande, men drog tillbaka detta efter kritik:  http://www.expressen.se/1.2292618


 ”Man lämnar sin berättelse sedan får man konfronteras med de bevis som finns.”

 Sagt av utredande polis i samband med en mordbrand, om hur den missänkte förövaren hanteras i förhör.Stephens, osande i sitt kvinnoförakt för målsägande och för kvinnliga åklagare, har krävt att bevisen ska förevisas innan förhör.

 Till skillnad mot  andra brott så ska den misstänkte få specialbehandling i just brottet våldtäkt.

Hade Julian varit en mordbrännare hade den kritsstrecksrutiga  advokaten inte krävt samma sak, för honom är kvinnor alltså  mindre värda än hus.


 England och samtycke

I England kan man straffas för ”vårdslös våldtäkt” dvs att mannen borde insett att kvinnan inte ville.

Men England är också ett patriarkalt land precis som Sverige.

Med jurysystemet räcker det med en patriark i juryn vilket innebär att det trots den progressiva lagstiftningen är svårt att fälla någon.

Man ska komma ihåg att England är ett land med ett manligt överhus, ”House of Lords”, internatskolor för fina pojkar sedan medeltiden, med pojkskolor som Eton och manliga studenters högborg som Cambridge. Frimurarna startade också i England/Skottland.

Alltihop sprunget ur extremt patriarkala strukturer.


Under suffragetternas  kamp för kvinnlig rösträtt misshandlades de urskillningslöst av maktens representanter, även mord förekom.

För att få rösträtt.

Som kvinnorna i Saudiarabien inte har. När har Assange någonsin intresserat sig för det? Tidigare?


Är Skottland också feminismens  SA?

Baashunter greps för sexuella övergrepp i samband med ett uppträdande i Skottland. Han är släppt mot borgen och kommer att infinna sig i rätten i Skottland framöver.

Var finns alla dessa som anser att detta var fel och ett uttryck för en statsfeminism - fast i Skottland nu?

Varför så tyst om just detta?  Blir då påståendet om Sverige som feminismens SA precis så  uppenbart löjligt och överdrivet  - som det är i så fall?


Assange är rädd för sin egen kvinnosyn

 Uttalandet högst upp i inlägget, kan han inte bortförklara.

Men precis som i alla våldtäktsärenden vill han ha fokus någon annanstans, någon vill åt honom, han är världens OFFER.

Alla vill åt honom.

Han är så betydelsefull - och så skapar han  sin egen överhöghet, han står över lagen.

För sin kvinnosyn brukar inte misstänkta våldtäktsmän vilja tala som.

Men faktum kvarstår:  den misstänktes värderingar, beteende, och kvinnosyn är extremt väsentligt i sexualbrott.


 Nätmobben går på allt

– för att deras kvinnosyn är likadan, det är uppenbart numera att kvinnoföraktet på nätet är djupt rotat.

 På DN:s öppnade kommentar-fält i Assange affärens början kom över 1000- kommentarer

Det lät som flashback

Kopierar från mitt inlägg  "Män som hatar ...på nätet" publicerat 14 september


Svårt att veta vad dessa två groupies var ute efter. Uppenbart efter sex trots att de sedan har ändrat sig. Lewinsky-varning!""Det är många svenska kvinnor som lurar på utländska män med just det där utpressningssyftet. De är speciellt sårbara eftersom de inte känner till vidden på idiotin i den svenska sexlagen. Efter det helt frivilliga sexet kommer utpressningen och om de inte går med så blir det polisanmälan och ett försök att få pengarna via skadestånd istället""Driftiga" kvinnor har stor hjälp av det svenska rättsläget. Efter att ha raggat hem en och haft sex kommer så plötsligt ett krav om att få betalt. Vägrar man följs detta av hotet om att bli anklagad för våldtäkt!""En man inte kommer överens med sitt ”one night” och så hämnas hon med en ogrundad våldtäktsanmälan'2"Man kanske själv skulle ta och anmäla dessa kvinnor för "falsk anmälan" och "förtal".""Kommer DN nu skriva en Artikel om falska våldtäktsanmälningar eller är det för pinsamt   LEW""Jag hoppas nu att de båda flickorna som spred ut detta lögnaktiga rykte är häktade och att de kan vänta sig fängelsestraff för ärekränkning. Det svenska rättsväsendet bör markera att det inte är OK att på falska grunder anklaga någon för våldtäkt.""Det här är nog ingen honungsfälla. Det visar helt enkelt svenska tjejers brist på integritet och ett system som backar upp deras lögner till de blir internationellt kända.""våldtäktslagstiftning där man kan bli åtalad och dömd för våldtäkt utan att vare sig något våld eller något samlag ägt rum. Det finns heller inga som helst krav på bevisning. Är kvinnan missnöjd med sexet är det som i detta fall bara att springa till polisen och anmäla.""det måste komma ut i världen hur *lätt* det är att få stämpeln våldtäkt, det måste komma ut ALLA dessa unga tjejers falska berättelser som inte ger några straff. dom sak straffas hårt som den oskyldige skulle fåttt avtjäna""Eller var det två feminister som tyckte Assange var en besvikelse i sängen och övervägde att hämnas med hjälp av "genuscertifierade" våldtäktslagar utan krav på bevis?""Är det ingen som tänkt tanken att det skulle kunna vara tjejerna själva som iscensatt det hela, bara för sin egen skull? Det är knappast första gången tjejer har sex (eller påstår att de har det) med kända män för att få uppmärksamhet av något slag2"Att det finns folk som är så otroligt dåligt pålästa i ett brott som dagligen anmäls av tjejer (unga) mest, att vara oskyldig men dömas trots allt är inget ovanligt i våldtäkter/incest brott, frågan är hur många oskyldiga vi har"Ingen större skillnad mot hur det lät på flash som ju är välkänt för sitt kvinnohat, något som modereringen stödjer helhjärtat.

Några få exempel på trådar senaste tiden:


Vill se fler mord på kvinnor

När har man rätt att slå en tjej

Vi som smockar till krogbrudar

Rätt eller fel att slå en tjej

Sean connery sätter kvinnan på plats

Män som läxar upp det andra könet

slå luder?

Är det konstigt att vissa slår ihjäl sina kvinor?

Jag är en kvinnohatare fråga mig?

Jag hatar kvinnor

Varför så fulla av hat, killar

Kvinnohatet på flashback  

Skulle ni kunna ta till våld mot feminism?

Åt helvete med feminism och jämställdhet

Någon mer som riktigt hatar feminister

 
 
Ingen bild

Lisa

8 februari 2011 00:10

Bra skrivet och sammanfattat. Blir så djäkla förbannad.

 
Ingen bild

noboytoy

16 februari 2011 00:13

Överhöghet och uppblåsta egon verkar vara många mäns problem i dagens samhälle.

Det är känt att tex män som misshandlar kvinnor vill "läxa upp" och "fostra" sina kvinnor till lydnad.

Dessa män anser alltså att de står över kvinnor. De anser sig vara överordnade kvinnor eftersom deras ord, tankar och uppfattningar skall väga tyngre än en kvinnas.

Män måste ha enormt höga tankar om sig själva om de inbillar sig att de har rätt att styra andra människor, deras liv, kroppar, sexualitet och till och med deras personlighet.

Att läsa dessa mäns kommentarer är oerhört avtändande och frustrerande.

När jag sen har diskussioner med män i min omgivning så inser jag att många resonerar precis på det här sättet. Mer eller mindre.

Och hur mycket jag än tänker efter så har ingen man ännu visat sig vara helt emot detta sätt att resonera.

Slutsatsen blir att jag mer och mer börjar tro på att män verkligen hatar kvinnor. Eller är dom bara självälskare?

I vilket fall så väntar jag fortfarande på EN enda man som bevisar att mina misstankar om män är felaktiga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se