Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Hjälp utsatta barn nu när rättsväsendet sviker

Av shedlight - 4 februari 2011 19:50

En vällovlig debattartikel om barn som utsätts för övergrepp.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rattsprocess-hjalper-sallan-barnen_5912713.svd


Det har varit oerhört svårt att döma någon för övergrepp mot barn.

Efter HD:s dom i december, med Lambertz-tillägget, blir det i princip omöjligt att döma någon för incest/barnövergrepp utan vittne eller att det skett en filming av övergreppet.


Medias ledarredaktioner är knäpptysta om denna problematik, antingen av rädsla för de starka propedofila krafterna på nätet eller så bryr dom sig inte.

"Lustigt" nog har domen mot barnporrmangan lett till fler ledarreaktioner, med ivrigt stöd av samma nätmobb som vill negligera barnövergrepp.


84% av de som utsätts är flickor. Det har betydelse eftersom flickor är ännu mindre värda än kvinnor bland  nätets kvinnoföraktande mobb.


I det läget väljer debattörerna att fokusera på den situation som väntar offren för övergrepp när  inget rättsväsende längre hjälper dem.

 

Det är för att hjälpa dem gå vidare i en vardag med förövaren närvarande.

Hemskt, men så är läget i Sverige nu.

En gång jämställdhetens och barnlandet Sverige.



Ur boken Övergrepp 2009:

'Vad man kanske då glömmer är att en utredning som slutar i ovisshet (och läggs ner på grunden ”brott kan ej styrkas”) kan skapa lika svåra och långvariga psykiska problem. Särskilt om barnet uppfattar det som att ”man trodde inte på mig”, kan detta svek från vuxenvärlden skapa ett trauma i sig.


En anklagelse från ett barn mot en vuxen kommer inte ur tomma luften utan bottnar i en särskild psykosocial situation.

Denna situation kan inte lösas genom att polisen drar slutsatsen att brott inte kan bevisas.

I så fall hamnar konflikten bara i ett vakuum.'


Utgångspunkten ska istället vara:

"Varken du eller barnet kan leva vidare med denna konflikt olöst."





Nu när rättsväsendet inte längre är att räkna med för utsatta barn så får inte heller barn möjlighet att känna upprättelse i landet Sverige.

En upprättelse som många gånger kan vara mer värd än det faktiska utdömda   straffet; att bli trodd.


Daniella var 16 år  när hon blev utsatt för övergrepp av en person i hennes omgivning, övregreppen pågick under ett halvår.

Var så chockad när det hände, visste inte om det var ok, var det inbillning eller hade det hänt, kände skam och skuld, orolig över vad som skulle hända, ville ta kontroll över något, tog kontroll över ätandet.

Daniella fick ätstörningar som en direkt följd utav övergreppen.

Men hon fick förövaren fälld , det överklagades till hovrätten, som fastställde domen, det blev bara dagsböter. Men hon blev trodd.

Då du har fått rätten till din kropp på pappret, först då domen fallit  kan man bearbeta det som hänt, så var det för mig.


Dom flesta barn får inte uppleva detta.

Därför måste utsatta barn nu få hjälp,

-trots att inte dom fallit

-trots att ingen förövare utpekas som skyldig

-trots att förövaren kan finns kvar i omgivningen


För barnens skull.

För deras fortsatta hela liv.

 

För det är just barn som utsätts för övergrepp i barndomen som riskerar att hamna i självdestruktivt beteende.

Pojkar genom att agera utåt i ett  våldsamt beteende.

Flickor,  som är den stora gruppen,  genom att agera inåt, att vara självbestraffande: genom ätstörningar, att skära sig eller att sälja sin kropp. Det  mönstret upprepar sig över hela världen;  kopplingen mellan tidigare övergrepp och prostitution.

Hjälp barnen när dom är barn!


Ytterligare inlägg om barnövergrepp:

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/01/14/4361345-katolska-kyrkan-idag-sverige-imorgon/

 
 
Isa

Isa

4 februari 2011 23:05

Mina tårar rinner men vad hjälper det? Tänkte senast igår på detta. Tänk vilken hysteri det är av och till i samhället när det gäller pedofiler och risken för att våra barn ska utsättas för övergrepp. Och tänk sedan, hur djävla tyst det blir när så har skett och tidningsrubrikernas glöd falnar. Man undrar vad som händer med alla dessa människoöden? Hur mår offren, barnen efter ett år, fem, tio?
Bra att det uppmärksammas av vissa i alla fall...

http://isanj.bloggplatsen.se

shedlight

5 februari 2011 13:04

Det KAN hjälpa att gråta, om det ur tårarna kommer en kraft, att förändra.
Och alla kan bidra på sitt sätt.
Du gör det genom att visa ditt stöd och även via ditt eget skrivande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards