Direktlänk till inlägg 26 april 2011

Flashbacknivå på DN

Av shedlight - 26 april 2011 22:10


Återigen på DN : mörkermän som vill bestämma över kvinnans kropp, vare sig de är bruna eller mörkblå , med en kräkla i handen eller inte så är det samma visa.


Har skrivit om det tidigare då symbolen var klimat.

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/04/18/5144708-framlingsfientlighet-mot-kvinnor/

 Nu är symboliken blåsippor.


Jaha.

Men det är, som sagt samma visa.


Kvinnokroppen är mannens redsskap.

Flickor och kvinnor ska straffas för sin sexualitet. Eller för en söndrig kondom.

För kvinnokroppen är inte kvinnans egendom.

Kvinnan är underordnad  livmodern. 

Och "horar hon runt"  ska hon ta konsekvenserna.

Livmoder eller sköka - moder eller hora.

Återigen. Vi har hört det förrut.


http://www.dn.se/debatt/blasippors-rattsskydd-hogre-an-oonskade-fosters


Debattinlägget är på ren Flashbacknivå när det gäller kvinnosynen, vilket även märks i vissa av de grumliga kommentarerna.

Fiskar man i dessa vatten så får det konsekvenser.


Lägger här bara in en tidigare publicerad åsikt från en utav Flashbacks mörkaste  moderatorer: Husvagnssvensson

Och konstaterar  att det kristna Svärdet hamnar på Flashbacks kvinnohatsnivå.

Fast nu på DN.

Så kan det gå!  I dessa mångfaldstider!


Men först en liten  kommentar från DN:s fält  från en som bryr sig om att kvinnan som genomgått en abort trampas ner i skiten, för att  hon ska inse vad hon gör - enligt denna man:


Jag tycker kvinnor ska tänka på hela livet att de låtit döda sitt barn, att de begått ett mord. De måste påminnas. Jag brukar därför alltid fråga kvinnor många år efter en abort hur det känns att ha mördat sitt barn. Låt dem må illa, de förtjänar det efter att ha mördat.Flashback moderator (bloggarens svärtning):


Emedan den förra tråden om abort fick stängas, har jag fått synpunkter på att det behövs en tråd särskilt ägnad åt konservativa uppfattningar om abort. Trådens ämne är således hur vi konservativa ser på abortfrågan - inte abort i största allmänhet.

 

 Så, jag börjar och redogör för min uppfattning:

 Dagens höga aborttal anser jag vara ett betydande problem i samhället. Givetvis finns ekonomiska aspekter, liksom demografiska, men mina viktigaste bevekelsegrunder är moraliska. För mig är även det ofödda livet ett liv med värde. Det har inte samma värde som det födda, men är för den skull inte värdelöst. Det ofödda livet måste skyddas; med moral och med lag. Därför skall dagens myckna slentrianaborter avskaffas och inte vara tillåtna.

Emellertid finns det behjärtansvärda omständigheter som stundom kan motivera aborter.
Den som blir gravid genom våldtäkt, eller på andra olagliga vägar, bör erbjudas abort. Kanske till och med uppmuntras till det, då det inte är rekommendabelt att vidarebefordra dylika gener. Skulle den gravida moderns hälsa vara i fara genom graviditeten så måste givetvis också abort vara möjligt, en är det födda livet är mer värt än det ofödda. Skulle fostret visa sig vara behäftat med grav sjukdom eller allvarlig skada kan abort också medges.

 I övrigt anser jag att den som sex under lagliga omständigheter, alltid måste ta i beaktande att graviditet är en möjlighet. Agerandet måste präglas av denna insikt och lämpliga åtgärder vidtas för att hindra att oönskad graviditet uppstår. I Sverige har vi ett så väl utbyggt socialt skyddsnät att det i princip saknas socioekonomiska skäl för abort oaktat mammans ålder (över 15 år). Därför skall aborter av detta skäl inte medges"

 

Inte så stor skillnad från kvinnofientlig  kristen ultrahöger,  som  härjar runt i EU.  Dagens mediaartikel är bara lite mer DN-anpassad.

Annars en ultrahöger  som Svärd är en del utav. Som vädrar morgonluft, fast unken sådan.
Husvagnsvenson kommentar  tidigare publicerad i detta inlägg

http://shedlight.bloggplatsen.se/2010/09/14/3565056-man-som-hatar-pa-natet/

 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

27 april 2011 18:29

Jag har ett bra förslag för att minska aborterna!
Vi måste införa en lag som säger att alla män, alltid, måste använda kondom. Då blir det inga ofrivilliga graviditeter. Ironi.

Utan en mans utlösning i en kvinnas kropp blir det inga barn. Men män vill sällan diskutera detta stora ansvar de själva har för aborterna som görs. De vill bara vara med och bestämma vad kvinnan ska göra med sin kropp och med barnet efter att mannen har gjort henne gravid.

Män borde överlåta diskussionen om vad kvinnor ska göra vid ofrivilliga graviditeter åt kvinnor. Män har inga biologiska förutsättningar för att förstå problematiken.

shedlight

27 april 2011 23:19

Det är just det.
Det är samma kategori män som, ofta högljutt, framhärdar de biologiska skillnaderna på könen i andra sammanhang, är detsamma som NU hävdar mäns rätt att bestämma om abort.

Ologiskt.
Förutom den bakåtsträvande kvinnosynen då...

 
BitterFeminist

BitterFeminist

27 april 2011 21:22

Blir så jävla trött, ytterligare en man som anser att han har rätt att bestämma över kvinnors kropp och gömmer sig bakom "rättsskyd" för att göra det.

Han verkar inte heller greppa det där att om mannen var den som bar på fostret så skulle manen få bestämma själv, men nu är det inte så och pappan kan inte få bestämma om mamman ska bära eller inte bära på fostret.

Men äh, det är den gamla vanliga anti-abort propagandan som vi ser i artikeln, inget annat. Dom gamla vanliga antifeministierna och konservativa som hela tiden vill få kontrollera kvinnokroppen. Det är något som är tydligt i USA och abortdebatten där då allt fler delstater gör fler och fler begränsningar för en kvinna att genomföra abort. Det som händer där tror jag också sporrar abortmotståndarna här.

http://bitterfeminist.wordpress.com

shedlight

27 april 2011 23:24

Och det som har hänt i EU.
Och i Sverige med SD:s direkt kvinnofientliga attityd, som även inbegriper inskränkningar i aborträttigheter.
Varför? Jo, det är någon sorts anpassning...fast till VAD är svårare att få fram.
Men det är uppenbart, precis om du skriver, mannens rätt=makt ska stärkas i första hand.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se