Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Män som hatar...på nätet.

Av shedlight - 14 september 2010 17:22

http://www.expressen.se/kultur/1.2134636/en-kvinna-hatad-av-harskna-man

 

Män som hatar kvinnor skriver Jonas gardell.

Det är just det.

Och det handlar inte om en enstaka händelse utan om ett systematiskt utbrett kvinnoförakt.

  

Som har brett ut sig i blogg efter blogg, facebooksida efter facebooksida, tråd efter tråd i 10 år på Flashback, i  kommentatorsfält efter kommentatorsfält.

  

Bjästa var bara en västanvind jämfört med den orkan av kvinnoförakt som finns på nätet. 

  

Av män som är med i regeringens IT-råd. Som kallar sig läkare.

Dit även hyllade kvinnor hör, som en folkpartistisk riksdagsledamot, en journalist, en matematiker. De lyfts särskilt fram som kvinnor som begripit - att män är diskriminerade i dagens Sverige och att minsann kvinnor har för mycket makt.

Och då ska ingen kvinna bli statsminster, nä fy fan!

  

Och senaste åren när kommentering i media brett ut sig som en löpeld så har också kvinnoföraktet fått denna kanal eller - vad är orsak och verkan?

Har media och övrigt näthat samverkat?

  

DET GER JU KLICK OCH DÄRMED PENGAR FRÅN ANNONSÖRERNA.

Och det kan ju inte vara så farligt med lite kvinnoförakt, det är ju oförargligt, eller?

Man bryter ju  inte mot någon lag, som när det gäller hets mot folkgrupp.

Alltså är det ok. Enligt media.

  

Vad har det lett till hittills?

Vad kommer det leda till?

Påverkar det vilket artikelval media gör?

Vilka ämnen som  Public Service tar upp tex Studio 1, vilka som får höras där?

  

Påverkar det nu också demokratin?

  

Till de som inte känner till denna företeelse; ett litet fåtal kommentarer nedan

som exempel på vad som tillåts uttryckas i media.

  

  

"Vilket nonsens !Män är mer resultatinriktade,rationella och mer strukturerade Därför är män alltid överlägsna kvinnor Punkt !Mona har ingenting Allt hon säger och skriver har någon rådgivare tagit fram Det vet alla som kan henne Hon är en stor bluff !"

 

 

Bort med kärringarna på arbetsplatserna

De duger bara till att jobba som horor. Falska, sjuka och lata, så kan den svenska "oberoende" kvinnan porträtteras. Rättigheter utan skyldigheter.Ta bort bidragen och låt kvinnan stå på egna ben, utan smygsubventioner från mannen. Ge hemme ALDRIG barnen vid skilsmässa då alla undersökningar visat att pappa är bättre."
  

"Sverige degraderas, avskeda kjoltygen från sina poster ty de kan inte hantera makten!"

 

"men när man ser deras käbbel, deras subjektiva och ovetenskapliga rapporter, deras förakt mot manlighet och deras experiment med barn osv osv så inser man att många kvinnor blir helt enkelt snurriga av makt. De kan varken producera nåt eller tänka klar."

  

"Mp:s kärnväljare är unga tjejer från södermalm på Stockholm. Samma Det säger ju något om IQ-nivån...


 


I Assange-affären öppnade DN som enda större tidning en kommentering som samlade över 1000 inlägg, de allra flesta smutskastade de kvinnor som var inblandade och med  ett inte ens  illa dolt kvinnoförakt.

Det finns hur många exempel som helst bland dessa dryga 1000-talet men här följer ett litet urval:
"Svårt att veta vad dessa två groupies var ute efter. Uppenbart efter sex trots att de sedan har ändrat sig. Lewinsky-varning!""Det är många svenska kvinnor som lurar på utländska män med just det där utpressningssyftet. De är speciellt sårbara eftersom de inte känner till vidden på idiotin i den svenska sexlagen. Efter det helt frivilliga sexet kommer utpressningen och om de inte går med så blir det polisanmälan och ett försök att få pengarna via skadestånd istället""Driftiga" kvinnor har stor hjälp av det svenska rättsläget. Efter att ha raggat hem en och haft sex kommer så plötsligt ett krav om att få betalt. Vägrar man följs detta av hotet om att bli anklagad för våldtäkt!""En man inte kommer överens med sitt ”one night” och så hämnas hon med en ogrundad våldtäktsanmälan'2"Man kanske själv skulle ta och anmäla dessa kvinnor för "falsk anmälan" och "förtal".""Kommer DN nu skriva en Artikel om falska våldtäktsanmälningar eller är det för pinsamt   LEW""Jag hoppas nu att de båda flickorna som spred ut detta lögnaktiga rykte är häktade och att de kan vänta sig fängelsestraff för ärekränkning. Det svenska rättsväsendet bör markera att det inte är OK att på falska grunder anklaga någon för våldtäkt.""Det här är nog ingen honungsfälla. Det visar helt enkelt svenska tjejers brist på integritet och ett system som backar upp deras lögner till de blir internationellt kända.""våldtäktslagstiftning där man kan bli åtalad och dömd för våldtäkt utan att vare sig något våld eller något samlag ägt rum. Det finns heller inga som helst krav på bevisning. Är kvinnan missnöjd med sexet är det som i detta fall bara att springa till polisen och anmäla.""det måste komma ut i världen hur *lätt* det är att få stämpeln våldtäkt, det måste komma ut ALLA dessa unga tjejers falska berättelser som inte ger några straff. dom sak straffas hårt som den oskyldige skulle fåttt avtjäna""Eller var det två feminister som tyckte Assange var en besvikelse i sängen och övervägde att hämnas med hjälp av "genuscertifierade" våldtäktslagar utan krav på bevis?""Är det ingen som tänkt tanken att det skulle kunna vara tjejerna själva som iscensatt det hela, bara för sin egen skull? Det är knappast första gången tjejer har sex (eller påstår att de har det) med kända män för att få uppmärksamhet av något slag2"Att det finns folk som är så otroligt dåligt pålästa i ett brott som dagligen anmäls av tjejer (unga) mest, att vara oskyldig men dömas trots allt är inget ovanligt i våldtäkter/incest brott, frågan är hur många oskyldiga vi har"

 


  

Till sist lite om Flashback, som nu i 10 år har underhållit kvinnoförakt, via sina moderatorer som aktivt tar ställning mot kvinnor , raderar  inlägg som går emot dem,  underhåller och  startar själva kvinnoföraktande trådar.


Och vem äger egentligen flashback, fundera på det! Vem han är och vad han gör.


Littorin fick inte smutskastas, moderatorerna  gick in och varnade ständigt i Littorintråden för överträdelser på hans integritet.

Dock fick hans före detta fru smutskastas och kallas de allra grövsta ord, utan varning.

Inga problem - hon var ju kvinna.

  

 

Starka kvinnor kallas alltid feminister, som i all komentering,  och feminister hatas mer än något på flashback.


Trådar startas  om vilket parti som är minst feministiskt, dvs bryr sig minst om jämställdhet.SD och andra nationella partier rekommenderas, men även PP och KD.

  

"Jag hoppas att detta äckliga feminstskabbet kan tvättas bort efter valet."

  

"Dom borde arkubuseras hela högen".

"Feminismen är en sjukdom, som man gör sig av med, med en kula var i dom."


  

En KD-politiker i uppmärksammat utspel nyligen om prostitution, hyllas förstås, en politiker som tydligen inte sjölv inser  vilket kvinnoförakt hennes agerande göder.

  

  

Så till sist ett exempel på hur moderatorerna agerar på Flashbback;

nedanstående tråd om förbud mot aborter skapades av moderator på FB, men är troligen borttagen nu.


"Emedan den förra tråden om abort fick stängas, har jag fått synpunkter på att det behövs en tråd särskilt ägnad åt konservativa uppfattningar om abort. Trådens ämne är således hur vi konservativa ser på abortfrågan - inte abort i största allmänhet.

Så, jag börjar och redogör för min uppfattning:

Dagens höga aborttal anser jag vara ett betydande problem i samhället. Givetvis finns ekonomiska aspekter, liksom demografiska, men mina viktigaste bevekelsegrunder är moraliska. För mig är även det ofödda livet ett liv med värde. Det har inte samma värde som det födda, men är för den skull inte värdelöst. Det ofödda livet måste skyddas; med moral och med lag. Därför skall dagens myckna slentrianaborter avskaffas och inte vara tillåtna. Emellertid finns det behjärtansvärda omständigheter som stundom kan motivera aborter.
Den som blir gravid genom våldtäkt, eller på andra olagliga vägar, bör erbjudas abort. Kanske till och med uppmuntras till det, då det inte är rekommendabelt att vidarebefordra dylika gener. Skulle den gravida moderns hälsa vara i fara genom graviditeten så måste givetvis också abort vara möjligt, enär det födda livet är mer värt än det ofödda. Skulle fostret visa sig vara behäftat med grav sjukdom eller allvarlig skada kan abort också medges.

I övrigt anser jag att den som sex under lagliga omständigheter, alltid måste ta i beaktande att graviditet är en möjlighet. Agerandet måste präglas av denna insikt och lämpliga åtgärder vidtas för att hindra att oönskad graviditet uppstår. I Sverige har vi ett så väl utbyggt socialt skyddsnät att det i princip saknas socioekonomiska skäl för abort oaktat mammans ålder (över 15 år). Därför skall aborter av detta skäl inte medges"

 
 
Lotta

Lotta

14 september 2010 21:09

Läser inte kommentarer längre, och när jag gör det blir jag alltid förskräckt. Måste påminna mig om att de åsikter som visas inte är representativa för folk i allmänhet. I en tråd om sverigedemokraterna är tex 80 % av kommentarerna skrivna av SD-sympatisörer, men de får bara x antal procents stöd i mätningar osv. Så jag tänker att de vettiga människorna, de skriver inte kommentarer, de blir lika rädda som jag. Men ändå... Jag vill inte veta att folk tycker som de gör, när de gör uttryck för sånt kvinnoförakt som du beskriver. Visst vet man att det finns idioter, men de får så stort utrymme på nätet, där de kan säga vad de vill och dessutom får medhåll från likasinnade.

För övrigt finns det inget sånt som en "slentrianabort".

http://levaloppan.wordpress.com

shedlight

14 september 2010 22:19

Hej!
Jag håller definitivt med att dessa åsikter inte är representativa för folk, eller män, i allmänhet.
Med de tar sig utrymme och ges även numera utrymme som är oproportioneligt stort i förhållande till hur få de ändå är.
Och, visst,SD-folk skriver om SD-frågor men de får mycket begränsat utrymme i medias kommentering p g a lagstiftningen om hets mot folkgrupp. Media är rädda helt enkelt för att åka dit, vilket har hänt.
Någon sådan lagstiftning som skyddar kvinnor mot hets finns INTE och media, som jag skriver ovan, släpper fram dessa kvinnoföraktare/hatare utan någon större eftertanke numera.
Det är det som är skrämmande och att de sätter agendan genom att de upphöjas till "läsare" och då får styra vinkling och i viss mån innehållet i artiklar. Då börjar det bli farligt för alla kvinnors värde.
Jag läser kommentering, trots att det är jobbigt, just för att vara uppdaterad på området. Liksom jag läser ute på FB och i kvinnohatsbloggar. Det är rent ut sagt skitjobbigt, men nödvändigt.

Slentrianabort är ett ord som vissa korkade män skriver, som FB:s moderatorer...

 
Ingen bild

noboytoy

14 september 2010 21:51

Mycket bra inlägg igen!!

Det finns människor som jag har pratat med, som anser att dessa män som kommenterar i olika forum, är i minoritet. Dessa män "skojar". Dessa män "provocerar" bara.

Vissa vill till och med få det till att dessa kvinnohatande män egentligen inte existerar. Men det gör dom tyvärr. Och i ett ganska stort antal, verkar det som.

Det är uppenbart att dessa män vill ha tillbaka kvinnorna in i hemmen, utan ekonomi, utan eget livsutrymme, under kontroll av mannen (som ska ha bestämmanderätt över henne), föda barn och ställa upp på sex.

Dessa män uttalar ofta också samma åsikter i frågor om våldtäkt, pedofili, sexköp, aborter, vårdnadstvister, äktenskap och feminism. Dessa män har en gemensam nämnare: mycket illa dolt kvinnohat.

Feministiskt Initiativ har en stor målgrupp av kvinnor som är svår att nå. Lågutbildade kvinnor med låga inkomster. Vad beror det på att lågutbildade kvinnor inte går att nå, när det gäller kvinnofrågor?

Antifeminstiska kvinnor brukar hävda att feminismen vill tvinga dom att arbeta. "Ska man inte FÅ vara hemma med barnen och "ta hand om familjen?".

Men SJÄLVKLART! Feminister bryr sig däremot om att dessa kvinnor, som "går hemma", utför ett obetalt arbete och förstås förlorar ekonomiskt på detta. Män förlorar inte inkomst och går inte ner i arbetstid när dom skaffar barn. Är det inte konstigt när man är två om att skaffa barn och ansvara för dom? Källa SCB:s lathund om jämställdhet.

Många män känner en stor rädsla för feminismen. En rädd man, är en man som känner sig hotad.

Enligt Fi:s hemsida, gjordes nyligen en sifo-undersökning där det visade sig att 15% av väljarna kunde tänka sig att rösta på partiet. 46% ville se Fi i riksdagen.

Jag säger som jag alltid säger, det finns en sak som kan stoppa detta kvinnohat. Att kvinnor organiserar sig. När kvinnor slutar kämpa för kvinnors rättigheter, var kommer vi då att befinna oss??


 
Anna

Anna

15 september 2010 12:23

Jag håller med om att det är helt fruktansvärt att se vilket kvinnoförakt som finns i samhället. Varför är det inte fler kvinnor och vettiga män som försöker ge en motvikt i t ex kommentatorsfälten?
Kanske vill vi göra andra saker än att argumentera mot stereotyper?
Kvinnorna arbetar mer än män idag, men mycket av den tiden är obetalt hemarbete. Tiden finns inte föra att engagera sig på nätet för många.
Jag tycker att det är ett problem med de hätska kommentarerna. Unga osäkra killar får en världsfrånvänd bild av ett bra samhälle. Gränserna flyttas för unga tjejer, en låt-gå-mentalitet kan lätt ta vid.
Kan de ansvariga på tidningarna stänga av kommentatorsfälten? Kan alternativa sajter (till flashb) öppna som konsekvent tar bort kvinnohatares kommentarer. Och kan vi alla vara aktiva i att flagga på faceb och var vi hittar sk loose canons som uttrycker fientlighet?
Att agera känns viktigt.

http://think.blog.consequentia.se

shedlight

15 september 2010 13:05

Håller helt med.
Det första är att uppmärksamma det här problemet.
Det andra är att försöka agera.

Om vi som reagerar mot den här utvecklingen gör vår röst hörd och tar kontakt med media om det.
Och visst är det så att vissa artiklar inte öppnas eftersom media vet hur det kommer låta.
Men den sista tiden har det varit en oroande utveckling i media, därför reagera jag bl a med denna blogg.

Newsmill har jag inte nämnt hittills, men det är en utav de mest hatiska sajterna, som ändå anses ha en viss legitimietet i andra media.
Det är bedrövligt att Newsmill, bl a genom sin millningsfunktion underhåller kvinnoförakt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se