Senaste inläggen

Av shedlight - 10 januari 2013 07:59

Nu granskar GP hatet mot kvinnor på Flashback.  GP GP1 GP2

Flashback startades som sajt 1999.  Dess betydelse för det numera utbredda kvinnohatet på nätet kan nog inte underskattas. Flashback startades av Jan A och sajten drivs numera av ett konglomerat. Servrarna ligger utomlands efter att vissa "problem" uppstod tidigare.

När åren har gått har också kvinnohatet fördjupats. Det är inga problem att skriva hur nedvärderande som helst om kvinnor som grupp, om enskilda journalister eller forskare eller om brottsoffer.

Om man har anmält en våldtäkt, och gärningsmannen är svensk, råkar man mest illa ut.

Men även om gm är av utländsk härstamning, så kan kvinnan/flickan hängas ut. Hon har gett sig i lag med utlänningar.  Då måste hon vara lite skyldig.  I grunden är detta ett djupt kvinnoförakt och de som föraktas allra mest är de som kan köpas för pengar, kvinnor i prostitution. Trots att man anser att kvinnor ska finnas till mäns behov så horifierar man alla kvinnor rakt över.

För att förstå det ohämmade kvinnohat som flödar över och att kvinnor alltid är skyldiga som grupp så bör man betänka att kvinnohat och kvinnoförnedring också kan vara en affärsidé.

Flashback Media Group granskas i boken Sexindustrin på nätet, av S-A Månsson/ Peder Söderlind (2006).

Där går att läsa hur sajtens bakgrund direkt har koppling till prostitutionsvärlden.

Några exempel

I juni 2002 hade Malmskillnadsgatan.st precis etablerats

En webbplats sm har ett stort antal bilder på unga flickor och kvinnor är ”Pinup.se”. Denna ägs av Flashback Media Group som även driver webbplatsen ”Malmskillnadsgatan.st” som förmedlar adresser till prostituerade. ”Pinup.se” är reklambärare för flera av Flashbacks andra tjänster, bland annat telefoni.

”Knull.nu” drivs av företaget Flashback Media Group. Här döljer man inte vad det handlar om. Antingen lägger man ut länkar till de prostituerades egna webbplatser och/eller så erbjuds de prostituerade utrymme för att marknadsföra sina tjänster direkt  på webbplatsen.

Malmskillnadsgatan.st ligger på en server som tillhör just företaget Flashback media group. Och är ett av de tydligaste exemplen på hur prostitutionsannonser används som reklambärare.

Ju mer kvinnoförakt desto lättare att få män att se kvinnor och flickor som varor på en marknad och totalt avhumanisera dem. Och omvänt  - om inte Flashbacksgrundaren hade haft dessa värderingar från början  hade han inte startat prostitutionsverksamheten från början.

Där har vi grunden.

Flashback har ingen yttrandefrihet: man får inte säga vad som helst.  Män skyddas, tex förre arbetsmarknadsministern. Kvinnor däremot åtnjuter aldrig någonsin  någon form av skydd varken någons f d fru eller någon annan kvinna eller minderårig.

Lindbergtråden censurerades på flera sätt och moderatorn gick ut nervöst flera gånger och hotade med att vissa saker inte fick beröras, om prostitutionshärvor,  och hundratals viktiga inlägg försvann plötsligt.

I torskforumet får man inte störa torskarnas recensioner och tipsande om kvinnor, inte ens i de fall kvinnor är uppenbart utsatta för brott. Däremot är det inga problem att fråga om hur man skär horor bäst. Moraliska dvs humanitära invändningar tillrättavisas av modset Ånkelgunnar med följande iskalla psykopatiska rader:

Om ni inte har ett direkt svar på frågeställningen - det vill säga hur spöar ni horor - så är ert inlägg off topic och kommer att raderas. Vad ni tycker och tänker om folks etik, moral och trovärdighet är inte uppe för diskussion här.


Feministtrådarna är en annan del av Flashback som handlar om feministhat.

De svämmar fullständigt över utav den ena tråden efter den andra över hur värdelösa och horaktiga kvinnor är,  precis som i torsktrådarna fast där är utgångspunkten direkt marknadspriset och varans duglighet.

Modsen på Flashback är de som driver tonen. Man ska inte tro något annat. Man blir inte mods på den sajten om man inte uppfyller FMG:s affärsidé.  Mods på torsktråden är en utav de fulaste torskarna som själv recenserar sina Tysklandsbesök -  ofta utförda tillsammans med den allra fulaste torsken W. Mods på Feministhatartråden har själva startat trådar i kvinnofientlig anda.

Startar någon en tråd och vill diskutera kvinnohatet så blockas den. Däremot blockas inga andra trådar om hur man slår kvinnor, om kvinnors otroligt låga intelligens och att kvinnor ska lära sig sin plats. Och detta är ändå ett par av de snällare trådarna.

GP skriver om tråden där man listar de de värsta kvinnorna. Alltså ur ett kvinnohatarperspektiv. Det finns också en tråd där man listar den bästa kvinnorna. Där är det viktigaste att man är främlingsfientlig, mot sexköpslagen och tycker att kvinnors plats är i hemmet. Att man alltså är för mäns överhöghet. Då är man en bra kvinna enligt Flashback.

Under dessa år Flashback har funnits har kommentering i media växt ut till en stor och viktig del. Något man kan skryta om. Fick en artikel mycket kommentarer kände sig journalisten sedd och alla ansåg att hen skrivit något bra.  Så det var bara att skriva om  prostitution/sexköp, eller att kvinnor ska kunna vara hemma och bli försörjda eller  - paradgrenen - att skriva kritiskt eller hånfullt om genusforskning . I dessa fall exploderade kommentarsfälten av förakt för allt som inte innebar att kvinnan skulle vara underordnad av naturen. Det har blivit många inlägg på den här bloggen om det, bara att klicka på  mediakategorierna till höger.

Efter Breivik började man diskutera rasism och kommentarsfält i ämnet stängdes. Men kvinnohatet fick fortsätta flöda. Ingen har heller någonsin tyckt att det varit ett problem att i stort sett alla inlägg kommer från män. Ibland illa dolda under femininin signatur.

Här har man inte förstått.

Att SD växer beror inte främlingsfientlighet.

SD har varit en plattform för de som har ett djupt och ökande kvinnoförakt och där blir främlingsfientligheten en sekundär effekt.

För varför spottas det efter invandrarkvinnor, varför sliter man slöjorna av kvinnorna, varför slår Dispatch grundare kvinnor och hatar feminism, varför hånar sverigedemokratiska kommunpolitiker öppet  kvinnliga politiker, varför går hatarna så hårt åt just kvinnliga journalister, krönikörer och författare?

Varför är man emot att kvinnor har samma möjligheter? Varför ser man  kvinnor som antingen varor och som barnaalstrare? Varför var Genusnytt fullt av främlingsfientlighet i kommentarsfältet? Varför länkar Avpixlat till den bloggen och till andra liknande? Varför knuffar Ekeroth en berusad kvinna utan problem och varför kommer ordet hora så naturligt från Almqvists mun?

Det är inte främlingsfientligheten som är grundproblemet.

Det är kvinnohatet som ger SD luft under vingarna.

Där är orsaken till att SD växer. Ska man bekämpa SD ska man tala om kvinnors situation oavsett ursprung, både svenska och invandrarkvinnor. Och återupprätta kvinnokampen.
Av shedlight - 3 januari 2013 10:18

I en ledare i AB skrivs om den brutala dödliga sexuella tortyren av en ung indisk kvinna och det görs jämförelser med mördade kvinnor i Sverige.


Det är både rätt och fel.

Att det finns ett beteende i grovt sexuellt våld där män, ofta i grupp, men inte alltid, utövar ett sexuellt våld som går ut på att skada kvinnans underliv är inget som bara stannar vid denna händelse i Indien.


Men jämförelsen som görs i ledaren med misshandel som leder till kvinnors död i relationer är en problematik som kan se lite annorlunda ut.

Där kan det också finnas inslag av sexuell tortyr,  men det kan också vara dödligt våld mot huvud eller bål utan just penetrativt våld.


Sexuell tortyr är en del av våldsporren. Där riktas ett enormt intresse mot just kvinnans könsorgan.

Penetretion av det sker  inte endast med en eller flera penisar, utan av knytnävar och av föremål av olika slag.


Kvinnans underliv blir snarare något som man hanterar som om det vore en ingång för diverse föremål, än en kroppsdel som är skör och bara några cm djup  i normalt tillstånd där organ finns alldeles intill och som kan skadas grovt.


Den indiska sexuella tortyren sätter snarare ljuset på ett fenomen som har funnits länge där våldsporren både är effekt av men framför allt en förstärkning av,  en fascination av att  kvinnors underliv ska penetreras  med föremål som skadar.


 Det är inte bara i Indien det här händer, det händer överallt och speciellt i konfliktsituationer eller i krig.

Ju mer våld i samhället, desto mer våld riktas mot kvinnors underliv.


Men det som ledaren borde ha tagit som en jämförelse med Sverige är hur våra domstolar ser på sexuellt våld.

För  även där tycks penetration av annat än penis ses som något naturligt.


För en tid sedan kom en dom från  Göta Hovrätt där en kvinna var nära döden. Hon höll på att förblöda efter en våldtäkt, faktum var att hon bara var minuter från döden.

Hon kunde ha blivit en siffra till.


Det har stått ytterst lite om domen och ännu mindre om att rätten omfattas utav samma synsätt som det som  gav upphov till tortyren i Indien.

Kanske beror det på att gärningsmannen inte var utomnordisk, han var en dansk bosatt i Sverige.


Kvinnan var redlös av droger och alkohol när gm bestämde sig för att penetrera henne med sin hand.

Han använde minst fyra fingrar och på en utav dessa hade han med största sannolikhet en klackring.

Det sistnämnda väljer dock HR att inte tro på, de tror att han tog av sig ringen.


Men däremot anser de att kvinnan kan ha uttryckt att hon ville ha "sex" några timmar innan eftersom ett negativt karaktärsvittne tillåts. Detta negativa vittne är kvinnans före detta make som hon lämnat, en make som vill ha ensam vårdnad om de gemensamma barnen.

Det leder till att HR tror litegrann på att hon kan uttryckt att ville ha "sex".

Därigenom anser tydligen HR att en kvinna självklart  menar att få en knytnäve uppkörd i underlivet.

Helt oförberett och dessutom utslagen mentalt.

 Kvinnors underliv ger tydligen upphov till konstiga  föreställningar även hos hovrättsdomare.


Dessutom skuldbeläggs kvinnan för att hon var trång. Det uttrycks att kvinnan var "a-typisk".

Ni läste rätt, kvinnor kan vara "a-typiska" enligt svensk hovrätt om de råkar vara normala.

Dvs att kvinnor  är olika.

Nu får kvinnan skulden för sin onormala blödning. För att hon nästan dog.

Så som kvinnor alltid på något sätt tycks få skuld för det som borde åläggas mannen.

Ska man utföra en fistfucking oförberett på en "a-typisk" dessutom fysiskt oförberedd och hjälplös kvinna?

Ja, tydligen. Män har inget ansvar och kan inte som män åläggas att tänka till enligt HR.


Slutsats av HR domen som berör alla kvinnor i Sverige:

Mannen anses ha rätt att utan efterhörande eller förberedelser av kvinnans underliv köra in en hand.

Så ser svenskt rättsväsende på kvinnors underliv och mäns rätt att behandla det som ett hål. Ett hål som mannen fascineras av och vill utnyttja på sitt sätt oavsett vad kvinnokroppen klarar.


Mannen fick två år. Våldtäkt av normalgraden.


Kvinnan hade 6 veckor efter övergreppet, under TR-rättegången, fortfarande problem och behövde medicinsk hjälp.


I Indien har det skett en fruktansvärt övergrepp, en sexuell tortyr som har lett till en kvinnas död på ett ytterst plågsamt sätt.


I svensk domstol anses det som naturligt att föra in en hand i kvinnors underliv och  det anses självklart lika med "sex". Domstolen tar inte det mentala språnget till att ifrågasätta hur det gick till.

Därmed väljer de att ansluta sig till framför allt porrvärldens uppfattning att kvinnors underliv väcker en vilja att utnyttja hur som helst.

Och klarar inte kvinnan det är hon "a-typisk".


Det här är i grunden samma problematik som i Indien:

mäns vilja att superpenetrera kvinnor på ett livsfarligt och totalt hänsynslöst sätt där kvinnan blir fullständigt avhumaniserad.


Det är på denna nivå diskussionen ska föras även i Sverige.


Av shedlight - 30 december 2012 14:31

Kvällstidningen GT har under längre tid bedrivit en partikampanj för ett kommunalt parti som kallas Vägvalet.

Skulle GT kunna bedriva en kampanj för något annat kommunalt parti tex Moderaterna?  Sverigedemokraterna?

Det kan man undra.Men.

Nu har GT aktivt bestämt sig för att tillmötesgå bilsamhället dvs stödja  partiet Vägvalet genom att driva krav på en folkomröstning om ett demokratiskt fattat beslut. Vägvalet som avslöjades med att fejka sitt ansikte utåt.

Men det verkar inte bekomma GT.


Dom är inte ensamma. Även GP har på ledarplats och i redaktionellt material drivit samma linje.

Trots att det finns gamla välkända bindningar mellan media och Volvo så låtsas man som ingenting.


I Göteborg, de "goa gubbarnas" stad. Där mutor avslöjas hela tiden och där bilkomplexet Volvo i decennier varit starkt ihopkopplat med både den politiska och mediala makten.  Det hänger ihop.  Goa gubbar, mutor, Volvo och ett medieklimat som tar bilismens parti.


Hur ser det ut i vårt samhälle?

Vårt samhälle är totalt uppbyggt kring bilen.

Vart man än går så är det vägar som byggs, leder som dras och ...övergångsställen som försvinner!

Bilarna ville inte stanna  - så då  slipper dom väl då....


Hur cyklister och gångister ska ta sig fram i vägbyggeshärvor - det bryr man sig heller inte om. Man stänger av cykelvägar och man låter plötsligt cyklisterna ge sig ut på 70-vägar där bilister fullständigt struntar  i att de utgör en livsfara. Att man som cyklist  kan vingla en halvmeter utav fartvinden efter en  passerande dundrande  lastbil bryr sig inte bakomvarande bilister om.  De orkar inte sakta in och visa hänsyn utan kör så nära så att nästan sidospeglarna  slår till en. 

Det finns många sådana tillfällen där man som  cyklist och gångist kommer i andra hand.

Bilister bryr sig inte. Bilen ska fram till varje pris. Det är ju bilen som är normen.

Klimatet i trafiken har hårdnat och det blir farligare att inte sitta i en bil.

A-C Marteus skriver om det här.  Ur krönikan:


"Det är mest män som skadas och dör i bilolyckor, men åren 2005-2010 var det fler kvinnor än män som dog och skadades på övergångsställen.

Förra året nästan fördubblades antalet dödsolyckor bland fotgängare jämfört med året innan."


Och:

I rusningstid sitter en gubbe i varje bil.  År ut och år in.

I kilometerlånga köer.


I detta fullständigt biltillvända samhälle tycker GT att de vill slå ett slag för de starka bilisterna.

Det är precis som när kvinnors rätt till samma liv som män  förs fram och männen reagerar bakåtsträvande eftersom  de förlorar sina privilegier.

Här gör GT samma sak.

Man väljer att stödja ett( mans)samhälle med bilar, bilköer, parkeringsplatser och massbilismen.

Samtidigt som jordens temperatur höjs allt snabbare....


I SCB:s hemsida redovisas vilka som använder bil i storstan och vilka som åker kollektivt, går eller cyklar.


Föga förvånande är det en uppdelning efter kön:


"...när det gäller att resa med kollektivtrafik eller att ta sig till jobbet till fots eller på cykel. Det gör kvinnor i betydligt större utsträck­ning än män, framför allt i stor­stads­kommun­erna och i de större städerna. I stor­städerna står kollektiv­trafiken för cirka 40 procent av kvinnors restid och cirka 30 procent av tiden går eller cyklar kvinnorna. Det kan jämföras med män i gruppen Övriga kommuner som använder endast 3 procent av den totala res­tiden till att åka kollektivt och cirka 15 procent till att gå eller cykla. "Se även staplarna och länken nederst i inlägget.

Det är tydligt att det finns en genusapekt i bilismen och dess främjande.


Vad GT gör med sin kampanj är snuskigt och gubbigt. De tar parti för de röststarka  - mot de med svagare röster.

De bryr sig varken om barn eller kvinnor  eller deras vardag och säkerhet.

GT  anser att varje inskränkning på männens rätt att åka bil är ett förlorande av bilismens hittillsvarande privilegier. I de "goa gubbarnas" stad så snurrar de mediala hjulen på samma sätt som alltid.
Länk till SCB-artikeln  här.
Av shedlight - 28 december 2012 10:21

I en debattartikel i AB skriver en debattör , Malin Roux från organisationen Realstars, om att hela EU ska ha ett förbud om att köpa kvinnokroppar dvs en lag om förbud av köp av sexuell tjänst.


Ju mer kvinnor som kommer i ledande befattning i  EU desto mer förstår man att det kommer bli så.

Det är ofrånkomligt fel att fattiga kvinnor och flickor ska vara knullobjekt för män.

Att mäns rätt till utlösning ska gå före mänskliga rättigheter.


Det råder ingen tvekan om att denna utvecklingen inte varit möjlig utan två samverkande företeelser; nätet och en degradering av kvinnors värde. Och det är en negativ spiral. Man kan inte se kvinnan som en jämlike och samtidigt ägna sig att välja ut  en "tjej"  och betala till hallicken. Vilket man alltid gör  indirekt eller direkt. Till skulden, till rumshyran, till "bodyguarden" ,till husägaren, till "pojkvännen"osv. Det finns många knep att få torsken ska få leva i den förljugna bubbla han så gärna gör. Hallicken ´med sexindustrin i ryggen ljuger tillsammans med torsken.


Men det spelar ingen roll, man vet från undersökningar i olika europeiska länder att  torskarna  bryr  sig inte, och ju fler som konsumerar prostituerade i omgivningen,  desto lättare är det tycka "då kan väl jag också" och "det är väl min rätt som man".


Realstars hemsida ser man hur det ser ut i EU.


Det är dom siffrorna, 33% i Spanien och 25% i Tyskland som  lett till att dessa länder står i fokus för människohandlarna. Plus alla sexturister.


Numera vet man också att 37% av de som förs in i EU för sexuella syften är barn dvs minderåriga flickor.

Det blir alltså  bara vidrigare och vidrigare.

Detta måste vi sätta stopp för.


Kvinnor och män som inte köper utgör en majoritet av EU:s befolkning.

Det är dags ställa torskarna till svars.


I Sverige åker de flesta torskar utomlands när de ska köpa kroppar.

Så här kan det låta på flashback.


Som svar på en tidigare ställd fråga från en svensk Hollandtorsk.

Ursprungligen postat av raajtan

De prostituerade har väll säkert några andra regler som deras pimp har lagt upp.
Jo, det ska nog gå, bara du har pengarna. Genomsnittstiden folk har inne hos de prostituerade är dock 6 minuter. De kommer nog inte hänga med dig på bio.


och sista frågan, Nej: vissa är faktiskt jävligt snygga.(Ny fråga:) 
Vadå 6 minuter!?!? one-minute-men eller?? 50 euro för hur lång tid? Bestämmer man själv hur länge man får hålla på


Hur beter sig de här två männen mot svenska kvinnor? Deltar de i nätmobbing?  Är de med i kommentering  i media om att svenska "tjejer" ljuger om våldtäkt?


Eller i Tyskland på besök på bordell där en svensk kille på 28 år skriver så här:


När jag suttit där några minuter kikar en ungerska in och frågar om hon får sätta sig. Självklart ska jag inte hindra henne från det utan nickar att hon kan komma över

är då jag ser Nina, 24 från Tjeckien, som jag träffade dagen innan gå förbi och sätta sig i baren. Hon har en kropp som är fullständigt perfekt

Hon sa att så många svenskar har varit hennes kunder så hon kan några fraser så som “jag knulla dig” osv. Kom på senare att jag kunde lärt henne “jag tar den i tvåan” så nästa FB:are som åkte dit kunde bli imponerad, men det är lätt att vara efterklok...

...Känner hur det tar emot i väggen där nere....

Vi ligger kvar och surrar om ditten och datten och hon säger sig gilla svenska män. Vi går sedan upp till skåpen och jag ger henne €120 och får ett fantastiskt sött leende tillbaka.


Detta skriker trafficking. Men det tänker han inte ett ögonblick på. Det är ju HANS rätt. Han som tror att kvinnor har en "vägg" därnere och inte en livmoder.


Och hans Flashback-kompisar skriver hur de längtar:


..."Nina", nu blev jag nostalgisk. Hon är helt fantastisk tycker jag också. Hon är på Topp 5 av mina Tysklands-upplevelser.


Man kanske ska surfa in på RyanAir och kolla om det finns nån billig biljett!

*

skall dit den 9mars med en polare om du planerar åka ner
vi flyger ner från köpenhamn och landar på tegel ca 09 och käkar frukost

*

Jag har varit i Berlin och känt att jag bara har tid för 2x30 min med någon halvtimmes paus emellan, men alltid tagit valet att trots allt åka till artemis. Mängder med snygga damer och ett gött ställe, bättre blir det inte.

*

Du hittar MILF:s på Artemis. Ella är en legend på klubben. Över 40 och otroligt populär. Det finns fler. Så där sprack ytterligare ett argument för någon för att skjuta upp ett Artemisbersök

*

Tackar för trevlig läsning. Artemis ska förresten bygga ut med bl.a ett eget hotell

*

Fy fasen va sugen man blirDetta är inget unikt för Sverige, så låter det även på engelska sidor, om inte värre.

Och på tyska.


Det finns inte på kartan att de beter sig svinigt. Tvärtom. De har jättestort behov av att tala om att de INTE beter svinigt. Att de är fullt normala män.

Som sätter sig på planet till Prag, Berlin, eller någon europeisk trafficking- hub. Och bara är alldeles normala .


I kommentering  tycker de man ska skilja på prostitution och trafficking . Men varför finns då trafficking?

Och de har ju inte fattat att trafficking är ett ord som bara beskriver transporten och att prostitution är den process där pengar strömmar till hallickarna och människohandlarna. Där dom får igen sina utgifter med råge och som gör att de utkräva påhittade skulder på 50.000 Euro eller mer för ditlurade unga kvinnor. Det är många utlösningar att tvingas gå igenom för alldeles vanliga flickor och kvinnor. Det är betald våldtäkt och inget annat.


Men torskarna ljuger för omgivningen och inför sig själva.

Och allra mest ljuger den gamle stöten W som fortfarande håller igång på Flashback för att få  torskarna att skriva på mot den svenska "statsfeministiska  morallagen", som han kallar det att män inte ska se "tjejer", "flickor", "slynor"  och "horor" som knulldockor.

Den gamle stöt W har kontakter med media - något han ofta skryter om.  Som av en slump - vem vet- så ställde sig öppet  den stora morgontidningen DN,   på hans sida efter deras ställningstagande FÖR stackars sexköpande män. Där en redaktör tyckte att vi "jagar torskar i Sverige".

Kanske är dags att skicka en riktig torsk till DN så dom får se vad det ska vara i Sverige, en fisk, inte en svensk man. Torskar hör hemma i Östersjön, någon annanstans ska de inte finnas.

Av shedlight - 19 december 2012 11:33

Upploppsstämning i Göteborgskolor efter att kränkande bilder spridits. GP SvD GP2 SvD2


Men vad rör sig detta om?

Vem gör vad och varför?


Det börjar alltså med att ett stort antal bilder på unga flickor, vissa bara 13-14 år gamla, läggs ut på ett sexistiskt sätt med språkliga anspelningar på att flickorna är horor, slampor och slynor och med kränkande info om deras sexualliv.


Ett rykte sprids att det är en flicka som står på bakom som går på en viss skola.


Då blir det upplopp och stenkastning.  Vilka syns på bilderna står för våldet, bl a mot en flicka?

Unga pojkar.


Vad reagerar dom mot? Sexism?  Att flickors sexualliv fortfarande är något man skuldbelägger dom för 2012?

Att ord som horor, slampor och slynor används för att flickor och kvinnor ska bära skuld för något män bestämmer över?

Att flickor har förmåtts att använda dessa ord på sig själva och att använda sitt eget könsorgan som ett skällsord?

Att det inte mannens könsorgan som är ett skällsord?


Ordet hor användes en gång både gentemot män och kvinnor, även om kvinnor/flickor alltid varit mer utsatta för skam och skuld för ordets betydelse. Men sedan prostitutionens framväxt i industrialiseringens kölvatten  har ordet hora uteslutande kommit att användas mot kvinnor och flickor.

För att hålla de köpta kvinnorna - hororna - i smutsen och de oköpta kvinnorna i skräck för att kallas hora.

I nätets maskuliniserade påverkan har ordet kommit att användas på vilken kvinna som helst som beter sig fel, yttrar sig fel, klär sig fel,rör sig fel, blir våldtagen på fel sätt eller en kvinna som bara allmänt finns till. Ofta används ordet vardagligt mot de svagaste - mot unga flickor.


Men inget utav detta protesterar de unga pojkarna  mot.

För de jagar en annan flicka.


En win-win situation för misogynin.


Att man kapar någons konto när man gör sådant borde de känna till.

Att språkbruket på den uthängande sajten påminner flashbackgrabbarnas borde de också känna till.


Nej,  detta är ingen ridderliget. Det är det vanliga att män förföljer kvinnor för nästan vilket skäl som helst. Skulle de bry sig om  uthängda flickor skulle de knappast misshandla flickor och dra dem på asfalten.

De skulle knappast skapa upplopp.

De skulle i så fall samfällt ta avstånd från allt vad förakt för flickor och kvinnor heter.


Kanske skulle skolor blir bättre på att lära ut ett genusperspektiv på både historien, språkbruk och sexualitet.

Då skulle också de uthängda flickorna förstå mer att detta är inte deras fel!

Det är en brist i värdegrundsarbetet som måste komma utifrån respekt och kunskap.


Så nu har vi har inte bara Flashback i medias kommentarsfält sedan flera år, vi har inte bara en flashbackifiering av medias språk och artikelval.

Nu har vi Flashbackmobbar på gatorna. Som stänger skolor och tvingar ut poliser och polishästar på gatorna.


Att flickor och kvinnor hängs ut på nätet är inget nytt problem.

Vad har rättsväsendet gjort?

Tja,  ibland dömt till samhällstjänst och villkorligt.

En kvinna eller en flicka har fått sin tillvaro raserad. Gärningsmannen går ut fri.

Lite jobb gratis i några dagar. Fixt och färdigt.


Några exempel


En 42 årig man har dömts för ofredande och grovt förtal sedan han lagt ut sexfilmer med sig själv och en kvinna på internet efter att deras förhållande tagit slut. Kvinnan visste inte om att 42-åringen filmat deras sexträffar. Han har berättat att han spridit filmerna som en hämnd


50 timmars samhällstjänst

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lade-ut-sexfilmer-pa-natet-som-hamnd

 

Mannen var arg på flickvännen som gjort slut. På hennes Facebooksida lade han ut nakenbilder på henne och gjorde sexanspelningar i chatt-konversationer med fem av hennes manliga vänner. Han la även ut bilderna på hennes arbetsplats.


60 timmars samhällstjänst

http://www.dn.se/nyheter/sverige/domd-for-facebookhamnd

 

Eller har där två män sexförnedrade en flicka på nätet och frias! 

För hon var berusad och sov.

http://www.metro.se/stockholm/sexfornedrade-kvinna-som-sov-nu-frias-de/EVHkju!K6bCmq3sn14cE/

 

Eller där en man smygfotograferade på en strand. Frias.


Fotade badande mammor och barn. "Vad är det för fel att ta bilder med vackra kvinnor?"


http://www.metro.se/stockholm/smygfotade-frias-fran-ofredande/EVHkld!T4tJnc3inlqzI/

 

Och här har vi inte sett domen ännu men det är något liknande som i Gbg, men det var en man som hängde ut dem.


Nakenbilder på 21 Hudiksvallsflickor har spridits på internet. Flickorna som är i åldern 14-17 år har av olika anledningar ställt upp på bild eller skickat bilder till sina pojkvänner. Någon har sedan samlat bilderna i en mapp till allmän beskådan över hela världen tillsammans med personuppgifter.

Nu berättar tjejerna att de blivit kallade slampor och att de fått kränkande kommentarer via olika medier.


 http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1083396-21-hudiksvallsflickor-nakna-pa-natetAllt medan könskonservativa lagrådet med alla Sveriges mediaföretag i ryggen inte vill förändra vår lag.


Lagrådet avstyrker alltså att ny lagstiftning om kränkande fotografering

genomförs på det beredningsunderlag som nu föreligger.

Lagrådet avstår mot den bakgrunden från att ta upp detaljer i det

framlagda förslaget


http://www.lagradet.se/yttranden/Krankande%20fotografering.pdf


Det som offras är flickor som blir förtvivlade och  mår fruktansvärt dåligt.

Och de som bestämmer i däruppe, i lagrådet, slipper med medias benägna hjälp ta konsekvenserna av sina tyckanden.


*

Sexistiska och rasistiska kommentarer tillåts ej.
Ej heller kommentarer vars syfte är att kränka bloggägaren.

Av shedlight - 26 november 2012 10:23

I en ledare från DN ondgör sig tidningen över ett förslag igår från  kvinnoförbunden för C, FP och KD,

Tidigare har både V, S och MP motionerat om just samma förslag:

Att kriminalisera att män köper kvinnor och flickor utomlands.


För det är i stort sett bara män.

Könshandeln  är just det  - en könshandel.


Det märks också i texten, fast dom skriver det aldrig.

Dom skriver att dom vet att det finns frivilliga danska och tyska kvinnor.

Också använder de sexindustrins ord; sexarbetare.

Det där ordet som ska trolla bort allt våld, all misshandel, alla fysiska skador, alla infektioner, alla aborter eller oönskade graviditeter och all mental skada. Det ska trolla bort alla skuldfällor, alla hot, alla mördade.

Det ska trolla bort att ingen vet om vilka som har "försvunnit", hur deras sjukdomshistoria är, hur länge prostituerade lever, vad som händer när de inte längre är " önskvärda" eller när de har blivit så sjuka att de måste bort.


Och simsalabim, DN: s ledarredaktion vet det som de som arbetar med prostitution vet inte finns:

DN vet att det är en skarp gräns; slav eller lycklig hora.


BTW, det är precis så det låter på sexköparforum...


Men.

Ett ord som inte kommer över DN:s ledare är ordet KVINNOSYN.


Vad gör det med en man när han ena stunden köper en ung rumänska (som trodde hon skulle få städjobb men hamnade med en skuld i Tyskland)  och nästa stund åker hem och går till sin arbetsplats som läkare, lärare, journalist eller politiker?

Hur villig är han lyssna på en " gnällig" kvinna, att behandla "tjejerna" i klassen på ett genusmedvetet och respektfullt sätt, att skriva om problem i prostitution eller att lägga förslag som ska bidra till ökad jämställdhet?

Det skriver inte DN ett ord om - hur sexköp påverkar kvinnosynen varje dag och varje kvinna OCH- som alltid - varje flicka. Kvinnor och flickor kommer att behandlas på samma sätt. Som de andra, de man kan köpa.För ett kan vi vara säkra på, om det bara var invandrare och underklass som skulle åka utomlands och köpa kvinnor på burk, så hade inte DN skrivit så här.

DÅ hade man skrivit, "vi måste ta i med hårdhandskarna".


Men nu är det männen och kollegorna med makt.

Dom ska ha sina kaffeflickor.


Men DN:s kvinnosyn är ju välkänd, där tycks SD ligga i lä.

I DN

-skrivs artiklar om pappors utsatta situation  gång efter gång men inget om mammorna

-subjektifierar man kvinnan när  det gäller brott samtidigt som man den brottslige mannen "försvinner"

- tycker man det är "feministiskt" att piska ett 16  årigt barn som mår dåligt, inlägg här

-skrivs långa strippreklamartiklar med romantiskt skimmer,   inlägg här


Så då måste frågan ställas,  var är gränsen till fri vilja? Vad anser DN?

Är det vid samlag nr 3 -7  eller vid nr 4-18? Eller allt över ett samlag i veckan?

Är det vid oönskat analsex eller när torsken tar ett struptag?

För varför finns det annars panikknappar i bordellerna? Varför är kuddar farliga?


Det märkliga är att DN undviker att ta upp att de danska och tyska kvinnorna vill jobba med annat.

Det vill kvinnor när  de kan.

Det är ingen dröm att penetreras, hanteras, djurifieras och spela teater för svenska män som sitter i vita morgonrockar och flinar.

För varför är det bara rumänska, bulgariska, ukrainska, moldaviska, thailändska och latinamerikanska unga kvinnor där? Om de nu valt att åka miltals och installera sig på en bordell, att kunna planera sin resa , skaffa uppehälle,  fixa "jobb",  om de hade alla dessa möjligheter i livet skulle de DÅ inte välja att ordna sitt liv hemma?

Varför åka över land och hav för att bli penetrerade av främmande män om de haft valet?


Män med en kvinnosyn som är bland det värsta man överhuvudtaget kan tänka sig.


Om det finns någon gång som en man vet att han kränker kvinnor, det betyder ALLA kvinnor så är det när han gör dem till varor, till köpbara ting. Det vet dessa män.


Män som inte bryr sig  om vilka de köper, hur de hanterar dem och vilken skada denna hantering gör.

Inte Ett Dugg.


Traffickinghärvan i GBG gav hemska detaljer om ett liv på gatan. Svenska män, mestadels, stod för vinsten till hallickarna.

De brydde sig inte ett dugg. DN brydde sig inte ett dugg. Se här och här.

De skrev inte ens om den samtida litauiska härvan. De valde att vara tysta.


Och nu tycker DN att män kan åka utomlands och utnyttja ännu mer utsatta flickor och kvinnor, bara för män ska ha rätt till det.

Precis som på reglementeringens tid i Stockholm anser presssen att det är bra som det är.

Pressen har alltid stått på de sexköpande männens sida.


Och vad "sex"  är bestämmer som vanligt mannen.

Och det har inget med kvinnans sex att göra. Inte ett dugg, där heller.


Men det har med hennes värde att göra.

Sexualiteten och reproduktiviteten är det mest centrala i en människas liv.

Kvinnor har äggstockar, livmödrar och äggledare. Alla tar de skada av att mannen penetrerar hur som helst, när som helst och hur smittad som helst.

(För det finns inga krav på männen som köper och det har det aldrig funnits.)

Och svalget, kräkreflexen och ändtarmen.

Allt blir bestående skadat.


Men det värsta är det mentala traumat. Att varje dag möta främmande män där varje man kan vara  den siste  man ser är som att spela rysk roulett hela tiden. Det blir obotliga skador.

Det är som att bo med den värsta typen av kvinnomisshandlare.  Det blir krigsskador.

Porren har dessutom förgrovat all sexualitet, nu vill torskarna göra som dom gör där.

Med ännu värre skador som följd.


Och förresten:

Har DN funderat på varför det finns klappor i just Tyskland där man kan kasta in nyfödda barn?

Är det svenska torskars barn också? De som skryter på nätet om att de fick "alles ohne" ?Avslutningvis lite inklipp på hur det kan låta på sexköparforum

Inga problem att betala till hallicken i Holland


Ursprungligen postat av raajtan

De prostituerade har väll säkert några andra regler som deras pimp har lagt upp.
Jo, det ska nog gå, bara du har pengarna. Genomsnittstiden folk har inne hos de prostituerade är dock 6 minuter.


"Recensioner" efter besök på FFK i Tyskland:


Dag 1
1. Singapore, 23 år, 6/10
2. Tyskland, Sandra, x år (skulle kunna tänka mig runt 25) 8/10
3. Italien, Maya, 28 år, 10/10
4. Tyskland, 23 år, 8/10
5. Moldavien, 24 år, 9/10

Dag 2
1. Tyskland, Laura, 27 år, 10/10
2. Ungern, 20 år, 8/10
3. Tjeckien, Nina, 24år, 10/10


Detta skriker trafficking.

Men inte en tanke på detta från de som hänger där utan tvärtom -  de andra torskarna "längtar" efter att åka dit de också.


Svenska torskar bryr sig inte ett dugg om vilka "tjejer" dom köper och vad de gör med dem.

De kommer hem och ser svenska kvinnor som "drinkhoror".

Och tycker att Sverige är "statsfeministiskt", som W här.


Det är heller  ingen nyhet att våldtäktsmän, de som inte klarar vad som är frivilligt, ofta återfinns

bland torsk-klientelet.

Inlägg om det här.


Till sist:

Sorgligt DN, att ni inte kan skilja på vad som är kvinnors rätt och vad som är kvinnoförtryck och att ni använder abortvapnet.

Så blir det när man ska försvara sexköpande mäns rätt i första hand, då använder man abort som hävstång.

Och på debattsidan har den ena abortfientliga artikeln efter den andra avlöst varandra.

DÅ var det inga problem  med kvinnors "rätt".

Men det svårt  att begripa att det handlar om kvinnors liv, säkerhet och integritet - om man inte vill.


Det handlar inte om männens tolkningsföreträde varken till vad " sex" är eller att kvinnors och flickors kroppar är ting som ska hanteras.

Det handlar om kvinnosyn.


Och varför inte ta och läsa Lydia Cacho i jul, DN?
Av shedlight - 18 november 2012 11:05

På en bilmässa i Kina används både  kvinnors och flickors kroppar för att sälja produkter,  alltså bilar, enligt en artikel i SvD.


Det visar på just det faktum att flickor ses som små kvinnor. Överallt där kroppar exponeras.


Så är det i Sverige också.

Här gör man sedan länge stora ljustavlor reklam för kvinnors badkläder.

Männen badar väl nakna eller inte alls får man anta...

I våras syntes för första gången småflickor i bikinireklam.

Tre flickor i 5-9 årsålderna låg ute i reklamen och på websidorna i alla media.

Sportkedjan Stadium  stod bakom annonsen.

Ingen reagerade tydligen.  Då gick det bra att visa att flickor ska vara som små kvinnor även i Sverige.

För det var ju inte barn eftersom inga  pojkar var med. Så  precis som i vuxenreklamen så är badkläder en könad företeelse.


Sådan reklam ser man ofta i Sverige, numera, där småflickor flankerar kvinnor och är klädda på samma sätt.


Så det är bara en gradskillnad mellan Kina och Sverige i detta fallet. Inte en artskillnad


Tidigare i år har  Sverige dessutom via ett beslut i HD legaliserat starkt sexualiserade bilder på flickor  för första gången sedan det förbjöds för 40 år sedan.

Så drev till exempel den  allra största morgontidningen i landet  legaliseringen  hårt på ledarsidan , se  här.

Dom riktiga barnoffren som man då hävdade var så viktiga,  har sedan dess lyst med sin frånvaro.

Som till  tex att bevaka att  Skaraborgs TR igår släppte en far och en farfar , där dottern berättat om övergrepp.


Däremot hänger gärna densamma stora morgontidning ut en kvinna på en strippstång på frontsidan i en vecka.


Så går sexualisering av kvinnor och små flickor ihop även i Sverige.


Flickor ska kläs i små  bikinis på badstranden och ha kläder redan i 8 årsåldern som signalerar sexighet.

Småflickor lär sig poledance och kvinnor hängs upp media på stänger.


Vad som händer på denna bilmässa i  Kina är bedrövligt men visar att gränsen mellan att  både kvinnor och flickor ska kläs av är nästan obefintlig. Små och stora kvinnors kroppar exponeras av män som säljer bilar för att andra män ska fås att  köpa dessa bilar.  Ett totalt förtingligande alltså av halva mänskligheten.

Få branscher är dessutom så  könsfötryckande som bilbranschen, de ligger i bakvattnet vilket även Volvo har visat.


Och att kvinnor används som varor drabbar alltid flickor oavsett sammanhang.

Det är bara mer öppet där - i Kina.


I Sverige sker detta alltså också, men mer i det fördolda och nedtystat.

Här pratas  inte om reklamen med småflickor som objekt eller att de nu får sexualiseras i bilder  på samma sätt som kvinnor.

Och att flickors oroande höga ohälsotal hänger ihop med just denna massiva omvärldssexualisering av deras kroppar från tidig ålder, inlägg om det här.


På förekommen anledning:
kommentarer som försvarar pedofili  -med eller utan leende symboler- göre sig icke besvär här.
Det finns tillräckligt mkt nätutrymme för dessa åsikter.

Av shedlight - 16 november 2012 09:28

Nu har Sveriges regering gett sitt stöd till en abortextremist.

GP, SR, DN, SvD, AB,


Vem hade trott det för 10 år sedan?


Det är en del av det extrema Europa som ges mer och mer utrymme.


Europaparlamentarikern Cecilia Wikström  som i ett uppmärksammat youtubeklipp kallar den här kommissionärskandidaten Borg för dinosaurie, har även sagt att detta är som att vrida klockan bakåt för kvinnors rättigheter.


Det är just sådana fega handlingar som ger luft under extremistkrafter.


Det är alltid kvinnans rättigheter som dras in först.

Då får de aggressiva männen mer utrymme.


Det hände i Hitlertyskland, där man aldrig talar om att kvinnorna fick ett helvete innan uppmärksamhet riktades mot den judiska befolkningen.

Se inlägg om Breivik och Hitler här.

Mein Kampf var fylld av kvinnohat.

Men inget sägs om det - inte heller idag.

Vi har INTE lärt av historien!


Regeringen väljer att gå högerextrema krafter till mötes genom att ge sitt stöd till en person, som inte själv anses högerextrem, men som stödjer en politik som är förödande för kvinnors rätt, säkerhet och hälsa.


Är det konstigt att de bruna krafterna växer i EU och i Sverige när vår regering fegt stoppar huvudet i sanden och kränker kvinnors rättigheter?


Kvinnor som alltid FÖRST får betala priset i ett brunt Europa.


Det här är skandalöst fegt av regeringen, en regering som har aktivt drivit jämställdheten bakåt. Inlägg här och här.

Birgitta Ohlsson som tidigare varit en förkämpe för kvinnors rätt, viker ner sig.


Man säger att det är inte de onda människornas ondska som är problemet, utan det är de godas tystnad som är det värsta.


Nu är regeringen med Birgitta Ohlsson i spetsen en del tystnaden mot ondskan.

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se