Direktlänk till inlägg 10 augusti 2013

Man måste fokusera på och lagföra OFFENTLIGT männen som köper

Av shedlight - 10 augusti 2013 10:04

Könshandeln med barn växer globalt och även i Sverige.


Sexköpande män vill ha allt yngre och yngre offer. Det följer direkt porrens mönster. Excitationspunkten flyttas ständigt mot det allt mer extrema ; mot allt yngre flickor och mer våld.  Barnporren har exploderat på en marknad där allt fler efterfrågar  denna "vara" och där de ser sig själva som normala.  Och gör det utan problem i Sverige där får man på sin höjd får böter för att konsumera barnporr. Om man upptäcker det - något som alltid tycks ske som en bibrottslighet till ett annat brott. Aldrig enskilt. Det prioriteras inte. 

Steget från att konsumera barnporr och att köpa barn IRL är inte långt och påföljderna är ungefär detsamma.

Stöd får man av bröderna på nätet - och i kommentering på sajter och i media. Och driver sin propaganda. Som den rabiata W som fortsätter sitt krigande för att få "rätt" till att köpa kvinnors och barns kroppar i Sverige.


Det har skett normalisering  av prostitution där media är en medaktör. Det påverkar all prositution. Eftersom barn är mest skyddslösa så drabbas de alltid värst. Antingen sker övergrepp direkt på barn eller på barn i vuxnas kroppar- det är prostitutionens väsen.


När Sveriges  största morgontidning tycker synd om torskarna så normaliseras även köp av barn.

När media osynliggör  männen genom att skriva om "barnen som säljer sex" så hjälper de också dessa män.


Heder åt Simon Häggström som med oförtrutlig envishet sprider sina värderingar: att männen som köper kommer undan för lätt.


Bloggen har tidigare skrivit om könshandel i  många inlägg -se kategorin till höger.


Koppleribrottet har också nämnts. Det är ett brott mot staten som borde tas bort.

Alla sexualbrott ska vara mot person! Allt annat är statens egen förnedring av främst kvinnor och barn.

Där visar Sverige sin dubbelmoral igen. Man säger sig vilja bekämpa  mäns våld mot kvinnor och övergepp på barn, men lagstiftningen och framför allt tillämpningen av ålderdomlíga domstolar och domare visar på något helt annat.


Fortfarande är det ingen som har givit den 14 åriga förståndshandikappade flickan i Malmö upprättelse.

Fortfarande har inte staten givit upprättelse till de kvinnor från öst som såldes i skånska Klippan. En rättegång där domstolen valde att helt bortse från makt och kön och gärningsmännen på båda sidor könshandeln friades.

Fortfarande har inte den 14 åriga flickan i Göteborg som såldes som barnbrud fått upprättelse.

Listan kan göras lång.


Mer fokus på männen som köper. In med dem i rätten och döm dem till minst två års fängelse och att betala skadestånd till de vars kroppar de har köpt. Det är en nutida slavhandel men som kallas "sex arbete" och "fri vilja mellan samtyckande vuxna"  av dessa män -torskarna.  Då hjälper bara skampålen  för offentlighet  är deras skräck och anonymitet deras livsluft. Det duger inte med ett anonymt kuvert till en boxadress och 2000 kr i böter - till det lilla fåtal som åker fast.


Men hur ska det gå till i Sverige som har ledande media som är prostitutionsvänligt?  Som skyddar männen, särskilt de med makt?

Svar: Det måste komma från kvinnorörelsen; från kvinnor och män som inte accepterar att män köper kvinnor och barns kroppar och gör det utan straff. 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

10 augusti 2013 19:26

Jag mår illa av eländet.
Men hur fruktansvärt dåligt mår alla dessa barn och kvinnor och ibland unga pojkar, som utsätts för människohandeln, som utsätts för detta fysiska och psykiska våld som tydligen är OK för en del figurer i media och inom rättsväsendet.
Jag skäms för manssläktet.
Vi är väl mer en bara hanhundar som vill bli av med prostatasekretet?
Eller är det mig det är fel på, som försöker tänka mig in i de utsattas situation, som inbillar mig att livet är mer än våld och sex.

Tack för att du orkar kämpa på.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

shedlight

10 augusti 2013 22:47

Detta handlar i grunden om respekt för mänskliga rättigheter.

Trots allt är det flesta män i Sverige inte sexköpare men det är märkligt att media går minoriteten till mötes. Men det sägs ju att journalister är överrepresenterade bland sexköpare. Och var det inte män med makt bland dem skulle det ha bekämpats mycket hårdare både lagvägen och med hur polisväsendets ser på att ingripa mot prostitution, för länge sedan. Och det gäller både i Sverige och i andra länder.

Du inspirerade mig att skriva detta inlägg.
Så där ser man - vi människor påverkar varandra.
Det gäller därför att visa vad man anser om sexköp - att det är en avskyvärd handling som enbart är värd förakt. Att det är oacceptabelt och att det är ett sjukt beteende. Det påverkar. Vi måste vara en motkraft mot media och makten.

Men SvD har sina ljusa stunder. De här artiklarna är en bra motvikt. Det var för övrigt också i SvD där som Martin Schibbye publicerade sina traffickingreportage från Nepal och Indien.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

17 augusti 2013 20:44

Jag tror på att sprida information och höras på nätet. Visst har etablerad media ett ansvar och spelar roll för folks medvetande, men jag upplever det som att fler och fler börjar ifrågasätta media och istället letar annan/mer information på forum och bloggar. Tiden är förbi när folk bara läste den dagstidning de prenumererade på och såg på tv-nyheterna klockan 7.

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

18 augusti 2013 13:20

Stämmer så bra.
Tidningarna har också ekonomiska problem. Märkligt nog löser de dem med att bli värre , mer sexualiserade, mer tillvända till en liten klick kommentarfältherrar.
De borde istället göra tvärtom.
Satsa på kvinnor och kvinnors mänskliga rättigheter. Satsa på flertalet och fördjupning istället för på fåtalet och ytlighet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se