Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Trafficking till prostitution - det stora tabut

Av shedlight - 15 april 2013 08:51

Trafficking ökar i EU enligt ny EU-rapport.


Artikeln som bygger på denna rapport rör ihop allt.


Vad är trafficking. En resa? Ett falskt löfte eller en skuldfälla?


Två saker gäller:


1. Man måste våga prata om orsaken till att det sker- att det finns pengar att hämta och om tabut kring mäns köp av prostituerade!


Det är SEXKÖPARNAS pengar som driver brottet. Inte som reportern säger på Ekot, "Det är oklart varför det ökar"  - NEJ, det är inte alls oklart!  Det har aldrig funnits så mycket torskar ute i EU som nu, dit även svenska män åker för att välja kvinnor på burk.


2. Skilj på prostitution och  på handel för tiggeri, tvångsarbete och organhandel!


Våldtäkt och brott mot den egna integriteten - när någon går in i ens kropp - ger alldeles speciella förslitningar för det mänskliga psyket. Det blir krigsskador mentalt - som vid sexuell tortyr.

Offren blir tysta, skuldbeläggs av seklers ovana att anklaga kvinnor i prostitution, hon blir "smutsig" för sig själv och sin omgivning.  Denna process händer aldrig vid vanligt disk- eller byggjobb. Inte heller vid tiggeri eller försäljning av organ.


Men det händer när någon penetrerat ens kropp i sexuellt syfte. Man föds och dör med en sexualitet men det är ens egen och kränks den så kränks hela ens existens och det mentala skyddets slår till med kraft för att kunna överleva psykiskt. Förstår man inte den här skillnaden är man diskvalificerad att tala om s k "trafficking".


Skilj på prostitution och arbete alltså!


De flesta offer till EU:s legaliserade prostitution är kvinnor men en alamerande ökande  andel är flickor.

De är lättare att få tillgång till och det finns en efterfrågan på yngre och yngre som drivs fram  av porren.

De står på gatan i Danmark och Tyskland, de finns på sk bordeller dvs knullhus i Tyskland, Schweiz och Österrike. De finns på nätet som "kåta Gloria", på strippklubbarna och i de sunkiga rummen bakom.


Strippklubbar är tillåtna i Sverige  - vi har också människohandel där. Det står t o m i domar.

Inget görs för att förbjuda dessa ställen. De borde öppna sin verksamhet  framför riksdagshuset - varför leva på det där hycklande tabut? De får finnas bara de inte syns och man inte pratar öppet om att man går dit.


Det är också en sida av prostitutionen som driver en handeln med människor.

Men handeln är liksom för 100 år sedan könad - det är en könshandel.

Män köper kvinnors kroppar för att de kan och anser sig ha rätt av en självpåtagen "tradition".

"Andra gör det", "alla på affärsresan gjorde det", "killgänget drog dit mig".


Läs Pascalidous krönika från Grekland om vilka männen är som köper, de som beställer ett "hårt" samlag, just de som driver trafficking till prostitution med sina skrynkliga sedlar:  "Tror du torskar har horn?" 


För det vad det handlar om och det är därför EU:s gubbar inte vågar ta i detta. Då hamnar smutsen på dem och det vill de undvika till varje pris. Man pratar istället abstrakt och kliniskt och vägrar VÄGRAR blanda in prostitutionen. Detta urgamla förtryck av alla kvinnor.


Hanna Olsson sa i intervjun med Maria Sveland i radioprogrammet "Som en hora"  (Lyssna här!)

att " ordet hora är en sexuell bild av en kvinna för att kunna använda henne som man vill utan skuld"


"Det finns inga kvinnor som är horor - antingen är alla horor eller ingen".Det är på den nivån som Cecilia Malmström ska bekämpa trafficking till prostitution.

Hon måste våga  UTMANA MÄNNENS TABU, deras beröringsångest, skuldbeläggande och skam.


Kan de inte stå för sina handlingar ska de inte ha politisk makt.  Idag kan ingen blunda för vad det gör för alla kvinnor att några anses finnas för mäns sexuella njutning. Det påverkar ALLA kvinnors värde att några anses kunna köpas.


SvD: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fler-blir-offer-for-trafficking-i-europa_8085596.svd

SR- ekot: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5504706

 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

15 april 2013 12:07

Det är viktigt att belysa VAD torskar gör. Betalar de för att tex runka av sig i en tvångsprostituerad kvinna, så betalar de för att våldta kvinnan.

Betalar pedofiler för att runka av sig i barn, så betalar de för att våldta barnet.

Med detta i åtanke, kan vi dra slutsatsen att de allra flesta torskar helt enkelt är simpla och ruttna våldtäktsmän.

shedlight

21 april 2013 19:16

Det viktigaste är att inte dölja prostitution och övergrepp bakom neutrala ord som "trafficking".
Dessa neutrala ord som sexindustrin kan utnyttja.

Och visst - våldtäkt och prostitution har alltid varit nära förknippade både på männens sida som förövare och på kvinnornas sida som offer.

 
Ingen bild

noboytoy

15 april 2013 22:30

Detta är ytterligare ett praktexempel på patriarkatet. Det är våldtäktsmäns och torskars perspektiv och ord som sprids - inte de utsatta kvinnornas eller barnens.

Torskar och pedofiler som obehindrat sätter sina egna ord i debatten, på det de utsätter kvinnor och barn för - de kallar det att de köper "sex", "har sex". Om kvinnor och barn inom torsk- och pedofilhandeln hade fått sätta sina egna ord på vad torskar och pedofiler gör mot dem, så hade de inte kallat det, att de hade sålt eller haft "sex" med torskarna och pedofilerna.

Pedofiler VÅLDTAR, dvs runkar av sig med våld i barn, PUNKT! Torskar som köper "frivilligt" prostituerade kvinnor och män, köperunkar. Torskar som köper tvångsprostituerade kvinnor och män, VÅLDTAR! Män och kvinnor som har tvingats till att prostituera sig, blir våldtagna av torskar. Hur skall torskar avgöra om kvinnan eller mannen de har valt att köperunka i, är "frivillig" eller tvångsprostituerad? Svar - de bryr sig inte om de våldtar eller "bara" köperunkar i folk.

Våldtäktsmän och barnvåldtäktsmän tillåts också sprida sina egna ord och sanningar om vad de gör mot sina offer. Inte sällan kallar de sina våldtäkter för "sex", dvs att deras offer "frivilligt" har haft "sex" med dem, till och med i de fall då offren har anmält dem till polisen. Inga av deras offer tycker att de har haft "sex" med våldtäktsmännen eller barnvåldtäktsmännen.

Det allra värsta exemplet på patriarkatet, är dock när både massmedia, polis och domstolar dömer utefter gärningsmännens perspektiv och använder förövarretorik när de talar om sexualbrotten mot kvinnor och barn. De utgår från manlig sexualitet och det mans-översexualiserade manssamhällets syn på kvinnor och barn. De till och med dömer utefter gärningsmannens egen förklaring, utan att han behöver presentera några som helst bevis för vad han påstår. Tex i fallet med fosterpappan som våldtog sitt fosterbarn men som hävdade att han hade ejakulerat i ett papper och att fosterbarnet då hade lagt beslag på pappret och smetat ut hans sperma i sitt underliv och på en matta, i syfte att "sätta dit" honom.

Här visar alltså patriarkatet om igen, att det räcker med en mans ord men aldrig med en kvinnas eller ett barns ord. Tja i själva verket, enligt domstolarna, väger faktiskt en mans ord till och med tyngre, än DNA-bevis.

shedlight

16 april 2013 22:24

De som bestämmer orden bestämmer också över samhället.

 
Gubbfan

Gubbfan

20 april 2013 09:53

Det är oerhört viktigt att man nämner saker vid dess rätta namn.
Inte bara när det gäller handeln med kroppar utan också i den vanliga politiska debatten. det är först då man kan redovisa vilken människosyn som ligger bakom. Se t ex snacket om ungdomslöner eller RUT/ROT. Fina omskrivningar av önskan att sänka lönenivåerna i världen till fromma för de som redan har snott åt sig.
Ökade skillnader i samhället driver fram kroppshandeln och annat otyg och permanentar en vidrig människosyn.

Men i alla fall är det skönt att åter ha ditt stöd i debatten.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

shedlight

21 april 2013 19:10

Ord kan dölja förtryck och utnyttjande. Rätt ord - eller fel som det egentligen ´handlar om. Ord som ljuger och förskönar.

Ingen frågar VEM som städar och vem som passar RUTS egna barn. Det är samma med ROT som radioprogrammet Kaliber handlade om idag.

Båda dessa reformer måste bort.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

24 april 2013 18:55

"Det finns inga kvinnor som är horor" - det var bra sagt! Det är en föreställning som bygger på mäns skuldbeläggande av kvinnor, att det finns "smutsiga" kvinnor. Det är oerhört viktigt att uppmärksamma att allt yngre flickor tvingas in i prostitution.

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

4 maj 2013 09:51

Hanna Olsson har alltid rätt. Hon ser rätt igenom samhället.
Dikotomin är nödvändig för att upprätthålla tillgången på sexuellt tillgängliga kvinnor och att skrämma resten från att prostera.

Ordet hora är inget smutsigt ord alls. Det är det kollektiva skuldbeläggandet för att skydda patriarkatet som är "smutsigt". Jag önskar fler ville greppa detta.

(Sorry att det dröjt lite innan din kommentar kom in.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se