Direktlänk till inlägg 26 februari 2013

Korruption och usel kvinnosyn

Av shedlight - 26 februari 2013 22:46

En åklagare, t o m en chefsåklagare har visat sig vara en prostitutionsförövare.


Han satt och söp till på tåget och googlade escort, beställde kvinna och åkte fast.

Givetvis påstår han att det var första gången och givetvis tror ingen honom.


Det är bedrövligt att det finns män som deltar i könshandel. Som väljer att vara en del av ett globalt och historiskt sätt att se på kvinnor som något män köper för sin sexuella gratifikation. Som deltar i kvinnoförtryck.


Men det är värre än så. Här.


Herr chefsåklagare är en del av rättsväsendet. Har han ägnat sig åt prostitutionsköp så är han lätt  byte för korruption och utpressning. Det är det allvarliga.

Det gäller i alla länder i alla tider. Män som betalar för att tränga in i en kvinna eller flicka vill inte bli avslöjade.

De gör vad som helst för att slippa och blir därmed lättkorrumperade.


En representant för rättsväsendet ska inte ägna sig åt sådant som kan korrumpera.

Detta borde utredas.


Dessutom: var har han jobbat med under sitt juristutövande? Vilka utredningar har han arbetat med och vad har han gjort tidigare?  Har en åklagare en usel kvinnosyn har han inte i rättsväsendet att göra.

Han får köra truck eller skotta snö.


Vare sig det är en torskande chefsåklagare eller en cityåklagare som anser våldtäkt är ett ettiketsbrott så ska deras yrkeshistoria sättas under lupp. Så länge det finns risk att halva befolkningen anses vara mindre värda  så borde ALLA utredningar letas fram, genom decennierna och de berörda borde kräva en ny utredning med en åklagare som ser på kvinnor som människor och inte tingestar som män köper när de tycker de har behov av det.


En annan fråga är i vilken kontext denna chefsåklagare befinner sig i? Det är knappast så att han super till, googlar efter köpekvinnor och traskar iväg till det stockholmska anonyma hotellet i ett vakuum.

Han har  "bröder" som har gjort det  också. På nätet eller i sin omgivning.

Få torskar köper ensamma utan att ha kontakt med andra.  Få handlingar behöver en broderskapsloge som den att betala för en "hora". Vare sig det är i fotbollsgänget, bland arbetskompisarna, på skidlärargymnasiet, grabbgänget eller någon uniform sammanslutning så är det samma sak. Man köper som en manlighetsrit. Det blir sedan en del av den osynliga banden som förbinder och normaliserar den egna handlingen. Som plockas fram då man berusar sig på en tågresa och googlar fram  beställningen på ett styck kvinna.


Så hur många som den här torsken finns i rättsväsendet?

Eller var han ett lätt byte eftersom han just nu jobbade med utredning av polismål?

Men var 10: e man köper. Även inom rättsväsendet. Är det då konstigt att vi ser märkliga skrivningar i domar om prostitution, kvinnomisshandel och våldtäkt?


Förresten: IQ fiskmås sa herr chefsåklagare. Han kunde också sagt IQ Kevin. 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

27 februari 2013 10:08

Förutom de allvarliga aspekter som du nämner, med tex risk för utpressning och hur torsken har agerat i sin yrkesroll under alla år, så ser jag också en fara i den människosyn som dessa män har och förmedlar.

Den här mannen visar grav brist på empati när han betalar en utländsk kvinna för att hon skall delta med sin kropp, medan han tillfredsställer sig själv sexuellt. En kvinna som han alltså hade kunnat misstänka var tvångsprostituerad/traffickerad.

Förutsatte han bara att hon inte var det? Ville han inte veta, inte ens förhöra sig om läget? Borde han inte starkt ha kunnat misstänka, inte minst med tanke på hans eget arbete, som bör ha gjort honom väl medveten om problematiken kring tvångsprostitution/trafficking, att han utnyttjade en kvinna i hjälplöst tillstånd? Förutsatte han att hon var en, enligt torskretorik, "lycklig hora"? Inbillade han sig att hon var kåt, som han själv?

Torsken anser sig nu lida av "panikångest" och gör sig själv till offer. Det verkar som om det enda han har panikångest över, är hur han kunde vara så dum att han åkte fast och vilka konsekvenser det nu får för honom själv.

Har han någonsin ägnat en tanke åt kvinnan och vad hon kan tänkas lida av? Har hon blivit kidnappad från sitt hem av hallickar som tar betalt av torskar för att våldta henne? Har hon barn, som torsken själv har, som sitter i hemlandet och skriker efter sin mamma och undrar var hon är? Under vilka förhållanden lever hon i Sverige? Blir hon inlåst av hallickarna efter att de har tvingat ut henne, för att låta svenska torskar våldta henne mot betalning?

Hur känns det i så fall för den här mannen, att veta att han är en av dessa torskar? Eller har han inte förmåga att känna något, för någon annan än sig själv?


shedlight

27 februari 2013 14:46

"Panikångest"?
Det påminner mig om hur de som våldtagit barn kan sitta och gråta i rätten och få sympati från domare.

Dessa har ett val. Om de inte anser att de har ett val, dvs är omyndiga, ska de inte få rösta. Så det hela är ganska enkelt.

Jag är erbarmligt trött på dessa torskar som gråter ut i media om hur illa de mådde under tiden de deltog i global kvinnohandel.

Ge fan i att låta snorren styra då!
Hundratusental kvinnor och flickor säljs bara för att män köper deras kroppar. Gråt över dem istället!
Nä, jag skiter i hur männen mår, jag tänker på alla de som aldrig haft något val i sina liv och som hålls nere i samma strukturer bara för att det "alltid funnits prostitution och kommer alltid att finnas". Det kallas hjärnsläppslogik och tyder på att man låter snorren tänka.

Sådana domare och åklagare kan vi fan inte ha.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se