Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Från Köldgatan till kall cynism

Av shedlight - 17 januari 2013 12:54

Janne Josefsson uttalar sig i dagens GP att han kommer få sina fiskar varma i kvällens Debatt.

Programledare där är en tidigare kollega.


Jan Josefsson (som kallas Jan Testosteron Josefsson på Twitter) växte upp  på Köldgatan i Biskopsgården i Göteborg. Det är en arbetarstadsdel som tillkom mestadels under miljonprogrammet . Lite enklare standard,  nedslitet snabbt och där arbetarungarna lekte mellan bergsknallarna.


Josefsson är numera en hyllad journalist som i stort sett bara behöver presentera sig för att folk ska nästan underdånigt foga sig. För de som minns radioprogrammet i Elfte timmen, så vet man att det var annorlunda då. Då var han avskydd av makten, han gick hårt fram bland kommungubbar och andra makthavare. Då var han en röst för de som var överkörda av makten och som vände sig till radion i desperation.

Nu är det längesedan både Köldgatan och i Elfte timmen.


Numera har Josefsson sedan länge bytt arbetarstadsdelen mot finare kvarter.

Långt från barnfattigdom.


Numera är det viktigare att få beröm än VAD han får beröm för.

Det är viktigare att få ryggdunk än av  VILKA han får det.


Jan Josefsson har ett exempel på Flashbackifieringen  i svensk media.

De barn som lever i fattigdom har ingen röst. De blir inte lyssnade på, har ingen Flashbacktråd, de får inga ryggdunk, de har ingen tv -redaktion bakom sig. De måste förlita sig på vuxensamhället och deras vilja att ge dem ett drägligt liv. De tar inte något  utrymme själva. De bara lever. Numera utan det  då framväxande sociala skyddsnätet under den tid Josefsson var barn själv.


Numera använder han Public Service till att gå det starka samhället till mötes. 


Numera sparkar Josefsson dubbelt neråt på utsatta barn:  han lyssnar inte på dem och han lämnar ut dem till de som föraktar fattigdom.  De som aldrig förstått. De som inte bryr sig.

Så bytts Köldgatan på några decennier ut mot kall cynism.


Och Jan Josefsson – Vilka är det som hejar på dig nu? Och för vad?


 
ANNONS
 
Ingen bild

Erra

17 januari 2013 13:59

Han sparkar väl snarare uppåt. Mot dem som berikar sig på ordet "barnfattigdom". Om jag skänker pengar till Rädda Barnen så inte är det tänkt att en enda krona skall gå till Sverige - det är till Afrika, där det bor fattiga barn som pengarna skall gå. Inte till rökande föräldrar som prioriterar cigaretterna framför en skolresa.

shedlight

17 januari 2013 14:26

Det är just den här oreflekterade populism som UG väcker och stödjer.
Varför ska barnen straffas?

 
Ingen bild

Tittarstorm

17 januari 2013 14:42

Flashbackarna älskar ju sin Janne. Det är bara någon gång när hans program kan tolkas som negativt för de lågutbildade, högerextrema arga unga männen med begränsad intellektuell förmåga som man kritiserar honom.
Men vill SVT ha licenspengar så går det inte an att låta JJ släpa in Flashback i public service!

Det är inte bara JJ som ska ha skit för att de pissar på utsatta i befolkningen. Hela SVT får ta ansvar för vilka program man väljer att sända och hur man väljer att porträttera utsatta personer och deras barn i sina kanaler.

JJ tror enöigt artikeln fortfarande att han granskat välglrenhetsirganisationet som fokuserar sitt hjälparbetare på barn.
Han tror att han styrker sin tes genom att åka på Underklassafari.
Jävla idiot!

Vilket tur för honom att det är hans gamla kollega som ska hålla i det program där han låtsas tro att han ska få suna fuskar varma!
Hon kommer nog i sann kollegial anda att se till att hans fiskar knappt kommer uppmå rumstemperatur.

shedlight

17 januari 2013 15:01

Han försvarade sig i radio med att "de riktiga fattiga" barnen drabbas om man inte granskar det här.
Det är ungefär som när kvinnoföraktande män granskar "falska våldtäkter" för att de "riktiga" våldtäkterna ska bli kvar.
Det är avsett att skrämma alla kvinnor från att anmäla övergrepp.

Det är samma nu; det drabbar alla fattiga barn. Det är förakt för dem som grupp.

 
Ingen bild

Tittarstorm

17 januari 2013 14:52

Erra, då tänker du lite som jag då. :D
När jag betalar skatt ska inte enda krona gå till övergödda svenska mäns subventionerade krogbesök, subventionerande av lata svenskars RUT-avdrag, snyltande svenskars installationer av nya kök och inte heller till välbärgade familjers barns barnbidrag.

Tyvärr har jag inget val men du kan ju alltid avstå från att ge pengar till välgörenhet som inte är strikt riktad mot afrikanska barn.
Så vad tjafsar du om?

shedlight

17 januari 2013 15:01

Det kan man fråga sig...

 
Ingen bild

noboytoy

17 januari 2013 15:12

Det enda "budskap" som Janne Josefsson fick fram i sin s.k "granskning" av barnfattigdomen i Sverige, är att folk måste ifrågasätta alla siffor, nu och då, som presenteras om hur utsatta våra barn är. Grattis Janne och grattis alla barn:(.

shedlight

17 januari 2013 15:29

Socialt grävande har aldrig varit något Josefsson klarat. Han utgår från sin snäva värlsbild, fattigdom är ytterst komplext verklighet.
Nu gagnar hans program bara de som inget begriper och inte bryr sig.

 
Ingen bild

Tittarstorm

17 januari 2013 23:24

Det är inte alltid kul att få rätt.

I Debatt tog JJ ordet genom att hysteriskt gapa och skrika och avbryta andra som bjudits in men som kritiserade honom. De som tillhörde högerfalangen avbröt han lustigt nog inte. Undrar varför?

Jag tror att han fått en rejäl hacka från alliansen för att sammanställa sitt program om utsatta barn så han får råd att köpa ännu mer dyr och härligt rökig whisky att njuta av på fredagsmyset. Efter att han i TV förmenat mor att röka om de samtidigt påstår att de har en usel ekonomi. Droger är för folk med pengar tycker Josefsson.

Trots att JJ har en helt egen plattform, tom flera, där han tillåts husera helt fritt utan att behöva bli motsagd och har oinskränkt makt så ville han ha lika fritt spelrum i Debatt. Ingen säger emot Jan Jävla Josefssson! Det visade han tydligt i kvällens Debatt.

För min del får det räcka med Janne Josefssons safariresor nu. Och med hans polares debattprogram.

När UG gick igår kväll sände man i 2:an programmet "Jag litade på lagen" och det valde jag. (Såg reprisen av UG idag)
Jättebra alternativ till UG!
Efter halva Debatt kunde man slå över till Kunskapskanalens "Sexy baby" och när det blev för vidrigt kunde man slå över till 2ans danska film.

Ett jävla glappande på knapparna så alternativet kan vara att ta fram en god bok och skaffa sig lite mer kunskap som motvikt till idiotptogrammen på TV där manliga vita medelålders män tillåts briljera med sin kunskspsbrist och inbillade rättigheter att nedvärdera kvinnor och barn.

Idag ringde jag SVT. Imorgon blir det ett lååångt mail till herr Josefsson och hans chef.

shedlight

18 januari 2013 11:47

Ja, SVT har blivit en megafon för Timbro.
"Hur mycket invandring tål Sverige" och " jag hittade inga barn i foppatofflor" är några få delar av samma mönster. Sedan undrar man hur SD kan öka.

Jag såg också programmet om Stureplansvåldtäkten, som visar att när kvinnor går samman händer det något!, och jag såg programmet Sexy Baby. Riktigt skrämmande att porren förstör hela den unga generetionen och de vet inte ens vad kvinnlig sexualitet är utan tror att allt rör sig om porrens bild.

Dessa program borde repriseras om och om igen som motvikt mot Timbro-TV.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se