Direktlänk till inlägg 10 januari 2013

Flashbacks kvinnohat ger SD luft under vingarna.

Av shedlight - 10 januari 2013 07:59

Nu granskar GP hatet mot kvinnor på Flashback.  GP GP1 GP2

Flashback startades som sajt 1999.  Dess betydelse för det numera utbredda kvinnohatet på nätet kan nog inte underskattas. Flashback startades av Jan A och sajten drivs numera av ett konglomerat. Servrarna ligger utomlands efter att vissa "problem" uppstod tidigare.

När åren har gått har också kvinnohatet fördjupats. Det är inga problem att skriva hur nedvärderande som helst om kvinnor som grupp, om enskilda journalister eller forskare eller om brottsoffer.

Om man har anmält en våldtäkt, och gärningsmannen är svensk, råkar man mest illa ut.

Men även om gm är av utländsk härstamning, så kan kvinnan/flickan hängas ut. Hon har gett sig i lag med utlänningar.  Då måste hon vara lite skyldig.  I grunden är detta ett djupt kvinnoförakt och de som föraktas allra mest är de som kan köpas för pengar, kvinnor i prostitution. Trots att man anser att kvinnor ska finnas till mäns behov så horifierar man alla kvinnor rakt över.

För att förstå det ohämmade kvinnohat som flödar över och att kvinnor alltid är skyldiga som grupp så bör man betänka att kvinnohat och kvinnoförnedring också kan vara en affärsidé.

Flashback Media Group granskas i boken Sexindustrin på nätet, av S-A Månsson/ Peder Söderlind (2006).

Där går att läsa hur sajtens bakgrund direkt har koppling till prostitutionsvärlden.

Några exempel

I juni 2002 hade Malmskillnadsgatan.st precis etablerats

En webbplats sm har ett stort antal bilder på unga flickor och kvinnor är ”Pinup.se”. Denna ägs av Flashback Media Group som även driver webbplatsen ”Malmskillnadsgatan.st” som förmedlar adresser till prostituerade. ”Pinup.se” är reklambärare för flera av Flashbacks andra tjänster, bland annat telefoni.

”Knull.nu” drivs av företaget Flashback Media Group. Här döljer man inte vad det handlar om. Antingen lägger man ut länkar till de prostituerades egna webbplatser och/eller så erbjuds de prostituerade utrymme för att marknadsföra sina tjänster direkt  på webbplatsen.

Malmskillnadsgatan.st ligger på en server som tillhör just företaget Flashback media group. Och är ett av de tydligaste exemplen på hur prostitutionsannonser används som reklambärare.

Ju mer kvinnoförakt desto lättare att få män att se kvinnor och flickor som varor på en marknad och totalt avhumanisera dem. Och omvänt  - om inte Flashbacksgrundaren hade haft dessa värderingar från början  hade han inte startat prostitutionsverksamheten från början.

Där har vi grunden.

Flashback har ingen yttrandefrihet: man får inte säga vad som helst.  Män skyddas, tex förre arbetsmarknadsministern. Kvinnor däremot åtnjuter aldrig någonsin  någon form av skydd varken någons f d fru eller någon annan kvinna eller minderårig.

Lindbergtråden censurerades på flera sätt och moderatorn gick ut nervöst flera gånger och hotade med att vissa saker inte fick beröras, om prostitutionshärvor,  och hundratals viktiga inlägg försvann plötsligt.

I torskforumet får man inte störa torskarnas recensioner och tipsande om kvinnor, inte ens i de fall kvinnor är uppenbart utsatta för brott. Däremot är det inga problem att fråga om hur man skär horor bäst. Moraliska dvs humanitära invändningar tillrättavisas av modset Ånkelgunnar med följande iskalla psykopatiska rader:

Om ni inte har ett direkt svar på frågeställningen - det vill säga hur spöar ni horor - så är ert inlägg off topic och kommer att raderas. Vad ni tycker och tänker om folks etik, moral och trovärdighet är inte uppe för diskussion här.


Feministtrådarna är en annan del av Flashback som handlar om feministhat.

De svämmar fullständigt över utav den ena tråden efter den andra över hur värdelösa och horaktiga kvinnor är,  precis som i torsktrådarna fast där är utgångspunkten direkt marknadspriset och varans duglighet.

Modsen på Flashback är de som driver tonen. Man ska inte tro något annat. Man blir inte mods på den sajten om man inte uppfyller FMG:s affärsidé.  Mods på torsktråden är en utav de fulaste torskarna som själv recenserar sina Tysklandsbesök -  ofta utförda tillsammans med den allra fulaste torsken W. Mods på Feministhatartråden har själva startat trådar i kvinnofientlig anda.

Startar någon en tråd och vill diskutera kvinnohatet så blockas den. Däremot blockas inga andra trådar om hur man slår kvinnor, om kvinnors otroligt låga intelligens och att kvinnor ska lära sig sin plats. Och detta är ändå ett par av de snällare trådarna.

GP skriver om tråden där man listar de de värsta kvinnorna. Alltså ur ett kvinnohatarperspektiv. Det finns också en tråd där man listar den bästa kvinnorna. Där är det viktigaste att man är främlingsfientlig, mot sexköpslagen och tycker att kvinnors plats är i hemmet. Att man alltså är för mäns överhöghet. Då är man en bra kvinna enligt Flashback.

Under dessa år Flashback har funnits har kommentering i media växt ut till en stor och viktig del. Något man kan skryta om. Fick en artikel mycket kommentarer kände sig journalisten sedd och alla ansåg att hen skrivit något bra.  Så det var bara att skriva om  prostitution/sexköp, eller att kvinnor ska kunna vara hemma och bli försörjda eller  - paradgrenen - att skriva kritiskt eller hånfullt om genusforskning . I dessa fall exploderade kommentarsfälten av förakt för allt som inte innebar att kvinnan skulle vara underordnad av naturen. Det har blivit många inlägg på den här bloggen om det, bara att klicka på  mediakategorierna till höger.

Efter Breivik började man diskutera rasism och kommentarsfält i ämnet stängdes. Men kvinnohatet fick fortsätta flöda. Ingen har heller någonsin tyckt att det varit ett problem att i stort sett alla inlägg kommer från män. Ibland illa dolda under femininin signatur.

Här har man inte förstått.

Att SD växer beror inte främlingsfientlighet.

SD har varit en plattform för de som har ett djupt och ökande kvinnoförakt och där blir främlingsfientligheten en sekundär effekt.

För varför spottas det efter invandrarkvinnor, varför sliter man slöjorna av kvinnorna, varför slår Dispatch grundare kvinnor och hatar feminism, varför hånar sverigedemokratiska kommunpolitiker öppet  kvinnliga politiker, varför går hatarna så hårt åt just kvinnliga journalister, krönikörer och författare?

Varför är man emot att kvinnor har samma möjligheter? Varför ser man  kvinnor som antingen varor och som barnaalstrare? Varför var Genusnytt fullt av främlingsfientlighet i kommentarsfältet? Varför länkar Avpixlat till den bloggen och till andra liknande? Varför knuffar Ekeroth en berusad kvinna utan problem och varför kommer ordet hora så naturligt från Almqvists mun?

Det är inte främlingsfientligheten som är grundproblemet.

Det är kvinnohatet som ger SD luft under vingarna.

Där är orsaken till att SD växer. Ska man bekämpa SD ska man tala om kvinnors situation oavsett ursprung, både svenska och invandrarkvinnor. Och återupprätta kvinnokampen.
 
ANNONS
 
Ingen bild

TheLoneWolf

10 januari 2013 10:33

Flashback cencurerar inte alls Feminister som vill diskutera kvinnohat. Men trådar slås gärna ihop om de har samma frågeställning. Och vissa nya trådar raderas med hänvisning till befintliga trådar. Helt standard forum moderering.

Problemet är väl just att eliten såväl som bottenskrapet av sveriges debattörer hänger på samma ställe. Det är ju dessutom vida känt att väldigt få feminister ens vill ha debatt, man nöjer sig helt enkelt med att kalla motståndare för saker som mansgris eller odemokratisk så fort det blir debatt(även de inlägg som är gjorta av duktiga debattörer som har helt befogad kritik). Den skara feminister som ändå väljer debatt håller i regel ganska låg nivå och brukar bli överkörda av fakta och argument, samt väl formulerade inlägg.

Det är inte flashbacks fel att kvinnor tar påmsig offerkoftan och väljer bort debatter.

SD snacket är bara lågt och överspelat, hon försökte ta hans telefon! Det var ett dåligt men fullt legitimt uttal i den situationen, hade det varit en man kanske han blivit kallad gris eller nått. Hur en kvinna som försöker sno en telefon blir till ett offer för hon blir kallad hora det är bara löjligt. Tycker de som vill verka för kvinnors rättigheter ska börja titta mot mellanöstern och islam, där har vi ett problem.

Obs. Har inget med flashback o göra, e inte ens reggad där men läser dagligen på forumet.

shedlight

10 januari 2013 21:56

Är du medveten om att du med ditt inlägg visar just den djupa problematik som inlägget handlar om?

Negativ kvinnosyn/ SD-sympatier/ brist på genus- och maktperspektiv.

Det är aldrig någon som "erkänner" utanför Flashback att dom skriver där. Konstigt.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

10 januari 2013 13:25

Det är tydligt att Flashback påverkar människor, kanske främst unga män. På Flashback har skapats en egen "kultur", med vanligt förekommande ord, en speciell gargong, åsikter som är rätt respektive fel, grupperingar och nätvänskap mellan de som skriver mycket. Man behöver inte läsa speciellt länge innan man förstår vilka åsikter som är de rätta och vilka man ska "alliera" sig med för att bli populär. Då unga människor möter detta antar jag att det är lät att sugas med och börja använda samma språk och tankesätt som "alla andra". Det är därför så många tycker likadant. Det är verkligen en ryggdunkarklubb.

Svårt att förstå hur människor kan bli så kalla att de skriver som du citerat. Kvinnor är verkligen inte människor för dem, enbart saker som ska utnyttjas och konsumeras. VILKA ÄR DE HÄR MÄNNEN? Är det mina släktingar? Mina arbetskamrater? Mina grannar? Mina chefer eller lärare? Läkare? Det är viktigt att sajten granskas (borde göras ännu mer!) då den växer så det knakar.

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

10 januari 2013 21:46

Jag håller med.
Jag undrar också var dom finns. Men det helt klart inte bara pojkrumsklapprare. Där finns representanter för media, rättsväsende och politik. Det behöver man inte läsa så länge för att förstå. Otäckt.

 
Ingen bild

noboytoy

10 januari 2013 19:41

Jan Axelsson, upphovsman till Flashback, startade sin bana tidigt. På 80-talet någon gång startade han skinheadtidningen Skins Magazine. Han var också redaktör och producent för tv-programmet Freak Out, som behandlade ämnen som satanism, tatuering o.d

Han är också upphovsman till internetsajter som kk.se, sexnoveller.se och popmart.se. Hans intresse för torskhandel, kvinnor som prostituerar sig för män och "sex", ur ett manligt perspektiv, genomsyrar mycket av hans verksamheter, precis som hans drogliberalism.

Jan Axelsson har många strängar på sin lyra.

Tidningsredaktör/utgivare (FNA, Skins Magazine)
Webbhotell
Internetleverantör
Skivbolagsägare
Bokförlag
Flashback Software som ger ut ett program som tillverkar svenska personnummer.
Flashback Hotline, ungefär som "heta linjen"
Språkrör för MP
Resebolag
Flashback World Office som var tänkt att "hjälpa" människor att skapa virtuella postadresser telefontjänster och rådgivning. (finns ej längre)

shedlight

10 januari 2013 21:52

Ok!

Hur har han kunnat få sådan makt? Inte bara över Flash och tonen där utan över media som sedermera har smittats av den här råa tonen mot kvinnor och synen på vad som är "problemet" i vårt samhälle.

 
Ingen bild

noboytoy

10 januari 2013 20:37

OBS! Fel av mig. Det är en annan Jan Axelsson som var språkrör för MP.

shedlight

10 januari 2013 21:53

Tänkte det... det stämde inte riktigt med hans värderingar. Snarare Piratpartist/Libertarian.

 
Ingen bild

Jonas Anderssson

11 januari 2013 00:56

Förstår inte vad du opponerar dig emot? Det hat du protesterar emot är ju exakt det samma som ditt eget hat, ni är samma andas barn.
Men det är ju bara en liten klick som fått luft under vingarna iom internet, precis som du.
De flesta som kallas "hatare" är bara kritiska mot stora delar av dagens feminism, och det får man ju inte vara.
Skönt att du NBT, AG m.fl är så få, tyvärr får ni med representanter som Sveland, Schyman etc. ett oproportionerligt stort inflytande, med negativa konsekvenser för många människor, kvinnor, män och barn.
(Och snart kommer ryggdunkarna och talar om hur inskränkt, dum, patriakalisk mm jag är).

shedlight

13 januari 2013 11:09

Problemet med din typ utav kommentarer är att de historiskt okunniga och globalt blinda.

Historiskt har kvinnor utsatts för förakt, hat och repressalier vid varje försök att få samma rättigheter eller att bli behandlade som människor och inte tillbehör till mannen.

Detta som händer idag är ingalunda ngt nytt.
Det är omfattningen och förjupningen som är ny.
Det är ofrånkomligt att nätet och porrens förgrovning och dess inträde i media och reklamen har spelat roll.

Globalt ser vi hela tiden samma hat och våld.
Kongo, Indien, Usa, Colombia och alla andra länder visar samma strukturer.

Att kvinnors kamp för lika rättigheter kallas "hat" och att det är ett tecken på "för stort inflytande" har alltid varit en del av retoriken.
Du är bara en del av samma manligt motstånd såväl mot kvinnlig rösträtt som mot uppfattnigen att kvinnokroppen INTE är sexuellt tillgängling som en utgångspunkt, som är fallet nu i juridiken.

Att kvinnor ska ha samma möjlighet att ses som människor ses alltså som ett hat mot män.
Det säger en del att vi inte kommit längre.

 
Ingen bild

Johanna

13 januari 2013 02:27

Intressant och intelligent analys. tack rodenborg för länkning.

shedlight

13 januari 2013 10:58

Roligt att du fann bloggen.

Tack, Erik!

 
Ingen bild

Tittarstorm

13 januari 2013 11:41

Signaturen "Jonas Andersson" förväntar sig att få svar från några han kallar "ryggdunkare" och bli kallad patetisk.
Det största problemet för "Jonas Andersson" är att han inte förstått någonting av någonting alls.

Kritik framförs inte genom ord som "slyna", "hora", "sluddjur" etc och inte heller genom aggressiva angrepp på kvinnor vara för att de är kvinnor.
Dessa invektiv är inte argument eller del av någon analys. De är rena uttryck för kvinnohat.
"Jonas Anderssons" kunskap har alltså stora brister inom flera olika områden och hans självinsikt och självkritik är lika obefintliga.

Jag misstänker att jag ska räkna mig till dem han i sin brist på kunskap, men också på fantasi, kallar "ryggdunkare". Så långt sträcker sig alltså hans ordkunskap.
Han förstår inte att det vimlar av personer som delar samma värderingar men där alla inte har egna bloggar, eller andra plattformar, utan nöjer sig med att kommentera andras och lägger tiden på andra verksamheter i samma anda.

Nä "Jonas Andersson" är inte patetisk.
Han är en idiot.

shedlight

13 januari 2013 19:27

Och han ju inte ensam. Det tillkommer fler och fler som tycker att det är ok att se på kvinnors som andra sortens medborgare.

 
Ingen bild

Tittarstorm

13 januari 2013 12:02

I natt blev en ung kvinna våldtagen i Sundbyberg av en 5 man stark grupp när hon var på väg hem från pendeltåget.

Ska vi tolka det som kritik mot feminismen i enlighet med "Jonas Anderssons" små taffliga försök att utöva tankeverksamhet?

Personligen ser jag denna våldtäkt, precis som alla andra våldtäkter, som ett odiskutabelt uttryck för kvinnohat och en av de svenska varianterna på Indiens våldtäkter där man kräver dödsstraff.
Samma kvinnohat, samma uttryck.

Ska bli intressant att se om det startas några namninsamlingar, samlade aktioner och manifestationer, torgmöten, arga män (och kvinnor) som demonstrerar och fördömer våld mot kvinnor.
Men eftersom denna kvinna inte dog får vi får väl som vanligt när det handlar om Sverige nöja oss med Lambertz som ska släta över och bagatellisera våldet.
Och med idioter som "Jonas Andersson" som svamlar om att hat mot kvinnor inte existerar.

shedlight

13 januari 2013 19:42

Ändå är det mesta våldet inget man hör om. Det är endast dessa överfallsvåldtäkter som det skrivs om.
Alla de som inte kommer till polisens kännedom, som inte trots anmälan passerar den första nålsögat nämligen åklagare och de lilla antal som passerar genom det ännu smalare nålsögat till fällande dom, de hör vi aldrig om. De bara finns därute.

De som begår våldtäkt har innan en känd våldtäkt och även efter, eftersom de nästan alltid slipper repressalier, begått och fortsätter begå övergrepp. Det är inget beteende som dyker upp ur intet och inget som försvinner. I Sverige har man alltså, liksom i det flesta länder, i stort sett straffrihet från sexualbrott.
Inte ens om gm döms och får fängelse, brukar man anse att brottet är grovt då kvinnan skadas svårt, som jag skrev om i inlägget innan detta.

 
gubbfan

gubbfan

13 januari 2013 20:57

Den här debatten borde inte behöva finnas.

Om man betänker att det faktiskt inte behöver finnas så många män för människosläktets fortlevande, så borde vi män vara mer försiktiga i vårt sätt att behandla våra medsystrar.
För trots allt, så behöver inte kvinnorna på jordklotet alla karlar.
Kanske dags att göra ett litet bortval redan efter befruktningen?
Eller innan om det går.

Jordklotet klarar ju faktiskt inte av att drägligt försörja en massa skitstövlar till män.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

shedlight

14 januari 2013 12:07

Men det blir nu snarare tvärtom, flickfoster väljs bort runt jorden.
Dels för att de mindre värda men det finns nog hos en del kvinnor också en skräck för att en flicka kommer att fara så illa.

Jag tror att vi alla behöver finnas som människor och inte i fortplantningsyfte i första hand. Vi måste fortsätta sprida info och värderingar.
Men det finns en hel industri som tjänar miljarder på att nedvärdera och objektifiera kvinnor därute att kämpa emot.

 
gubbfan

gubbfan

14 januari 2013 23:43

Det värsta är att lyckades vi bli av med den industrin, så stack en ny liknande industri upp sitt fula tryne. Någon annan grupp som man vill dominera.
Varför måste människan jämt visa makt?
När allt kommer kring är det ju en så kort tid vi lever och så lång tid vi är döda. Då kunde vi väl leva som jämlikar med våra medvarelser. Vi behöver väl inte dominera andra?

http://gubbfan.bloggplatsen.se

shedlight

15 januari 2013 20:07

Man problematiserar läkemedels-, petroleum-, kosmetika- och vapenindustrin.
Men man gör inte det med sexindustrins faktiskt öppna propaganda.
De har bl a framställts till lika oproblematiskt, i Public Service. Man väljer att vara blind just för den industrins lobbande. Det är det som är problemet eftersom det är AB kvinnoförsäljning. Varför vill man inte se det??

 
I Folkets Intresse

I Folkets Intresse

26 december 2014 18:17

Flashback ägs av Jan Axelsson genom Flashback media Group (FMG).
Servrarna, ca 33st, står hos Bahnhof, några i datahallen Pionen och några i Borlänge.

KÄLLA:
http://ifolkets.intre.se/?p=3914

http://ifolkets.intre.se

shedlight

4 januari 2015 20:48

Tack för info!
Ber om ursäkt för senkommen publicering av kommentaren.

Flashback är inte förare av det fria ordet. Det är hyckleri att de låtsas som det. De stänger trådar och plockar bort ( vissa fall 100-tals) kommentarer som går emot deras maktbeskyddande, rasistiska och sexistiska ideologi.

(Har skrivit lite om denne JA förut- finns i kategorin Flashback.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se