Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

Busslasterna ok men inte vid styrelseborden

Av shedlight - 23 oktober 2012 21:10


EU-kommissionen har förkastat förslaget om kvotering.

Så har den mäktiga kommisionen fattat beslutet.

Man stödjer inte symbolfrågan om att kvotera till bolagstyrelser.


Denna konservativa församling har återigen valt att kvinnor inte är lika viktiga.

Man har ju alltid något annat att skylla på just när det gäller kvinnors rätt.


För en tid sedan kom EU-kommissionen med en video om att science är en "girl thing" med rosa bakgrund och "tjejer" i högklackat och korta kjolar.

Hur ska de som producerar en sådan smörja kunna vara så progressiva att man anser att kvinnor ska kunna bryta de sega mansdominerade strukturerna i bolgasstyrelser?


FÅ områden är så könsstrukturellt konservativa som de där pengarna och makten finns.

Vill man ha en förändring måste man lagstifta. Det kommer inte annars.

-


Det är ju uppenbarligen ok att bestämma över bolag när det gäller  försäkringar.

DÅ får kvinnor vara med och betala för mäns bilskador.


DÅ är det ingen som säger det är fel att blanda sig i försäkringsbolagens självstyre.

DÅ går det bra att besluta över huvudet på bolag när det handlar om att kvinnor drabbas.

Detta trots att kvinnor över hela EU tjänar mindre än män och snarare borde betala MINDRE.

-


Men när det gäller den makten och pengarna - DÅ ska brödraskapets förmåner behållas.

DÅ ska de slippa inblandning.


Det händer inget utan kvotering.

Det händer aldrig något till kvinnors fördel utan kvotering.

Det handlar inte om kompetens - det handlar om acceptans för könsdiskriminering!


Men det är tydligen känsligt med makten i styrelsen, för det vet vi ju att både härhemma och i EU styrs inte makten av politiker utan av näringslivet och deras pengar.

Det är just därför det är viktigt att bryta sönder oheliga allianser.


Men då är man livrädd för förändringar. Vad ska hända med sättet att prata, rätten att få skämta på bröders vis, att få åka på tillsammans med de övriga slipsarna på resor och konferenser, att få gå  på "Gentlemens Club" efter långa möten och att få beställa "high class escorts"?

Hur skulle man få behålla dessa privilegier om några kvinnor ställde till det?

Då måste man ju börja tänka efter vad man gör och vad man skämtar om. Då får man obehagliga krav på sig att behandla kvinnor som människor.


Då kan man inte ta beslut som detta om sina "duktiga" säljare som the Guardian skrev om tidigare i år:


Ett tyskt försäkringsbolag har erkänt att de belönade sina 100 bästa säljare med ett sexparty i Budapest, dit minst 20 prostituerade hade hyrts in. Enligt närvarande vid tillställningen bar kvinnorna färgkoder som angav vilka män som fick ha sex med dem. Kvinnor med vita band ska ha varit reserverade för de allra bästa säljarna och cheferna.


Skulle en kvinna godkänna det?


Kommissionen väljer väg.

De godkänner inte kvotering.


Men de röstade också ner att kriminalisera att köp av traffickerade flickor och kvinnor.  De ansåg att männens rätt till kroppar ALLTID måste gå först. De ska till och med ha rätt att betala till hallickar och att få tillgång till unga östeuropeiska lurade kvinnor, de egna EU- barnen från unionens fattiga landsändar.


Man reagerar mot bortdrivande av  romer men inte mot att romska flickor säljs över hela EU på gatorna och på bordeller.

Man reagerar inte mot de busslaster av kvinnor som skickas som levande varor med EU-parlamentets flytt mellan Bryssel och Strassbourg. Det fortgår år efter år, ingen låtsas om det.

Eller att dessa unga EU- medborgare blir avsläppta ur bilar och blir tillsagda att gå över gränsen för att väcka mindre uppmärksamhet än om de kommer i buss.

Men trafiken får fortgå, kvinnokroppar till EU-parlamentets män fortsätter att köras fram och tillbaka.


DET talar kommisionen tyst om. Den kränkningen är ok.


Däremot anser man att det kränker bolagsstyrelser om det kommer in kvinnor där på lika villkor.


Kvinnor ska inte ha makt.

De kan däremot uppenbarligen bussas och köras som prostituerade över hela EU.

I denna ständigt ökande handel med kvinnor och flickor som växer för varje år och som nu antagit enorma proportioner. Den är en lukrativ business - och ett bra sätt att köpa politikers röster.


Det har aldrig någonsin varit så många män som köper så många kvinnokroppar för det de kallar sex, som nu.

Aldrig för har så många europeiska män sett på kvinnor som varor som nu.


Hur ska de kunna fatta beslut om att ge kvinnor lika rättigheter att sitta bredvid män vid borden? 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

23 oktober 2012 23:16

Jag tror också att mycket av detta manliga motstånd, handlar om att hindra kvinnor från att få full insyn i manssamhället och hur män använder sin makt.

Det är därför vi, liksom i de allra flesta andra länder, aldrig har haft en kvinna på de allra högsta positionerna i samhället, som tex statsministerposten, som rikspolischef, som överbefälhavare, som riksåklagare osv.

Det tyska försäkringsbolaget verkar ha bestämt sig för att deras 100 bästa säljare skulle vara män, med tanke på "bonusen"? Eller hur belönades de kvinnliga säljarna? De kanske inte har några?

För övrigt visste inte mitt eget försäkringsbolag om att premierna för fordonsförsäkringarna skulle höjas för kvinnor och sänkas för män, när jag talade med dem för något år sedan.

Vi kan kanske konstatera att när män vill ha bort, det de kallar "diskriminering mot män", tex högre försäkringspremier, gemensam vårdnad, värnplikt osv så händer det saker på ett litet nafs?

Vi feminister har skrikit i flera hundra år nu, bara för att försöka få kvinnors mänskliga rättigheter att tillgodoses. It´s a mans world.

shedlight

23 oktober 2012 23:23

Det händer alltid snabbt när män får privilegier.
När det handlar om förtryck mot kvinnor måste man tänka efter, inte handla brådstörtat, ta hänsyn till sexköpande män som "drabbas", utreda konsekvenser i åratal, låta det få komma "frivilligt" och "inifrån" osv.
Det finns ände på fantisifulla bortförklaringar på diskriminering och förtryck av kvinnor.

 
Ingen bild

Tittarstorm

24 oktober 2012 02:18

En skandal att Sverige röstar mot! Men vad annat kan man vänta av en regering utan både jämställdhetspolitik eller jämställdhetsminister.

Cecilia Malmström uttalar sig om att "det är fel väg att gå" och man undrar ju då förstås vad hon anser är den rätta vägen.
Det får man veta i SvDs artikel. Där visar Cecilia Malmström att hon helt och hållet delar den konservativa manliga synen på kvinnor såsom rädda och okunniga små varelser som behöver både coachas och utbildas för att kunna komma ifråga för högre poster som inkluderar makt.
Man får förmoda att hon ser sig själv som det strålande undantaget.

Nu bor tydligen Cecilia själv i Bryssel och är kanske inte uppdaterad på hur det ser ut i det gamla hemlandet.
Här är det flickor som utbildar sig medan pojkarna ägnar sig åt annat. Det ser givetvis annorlunda ut i en del andra underutvecklade länder där flickor inte ges samma utbildningsmöjligheter men de kan knappas få lov att vara någon sorts norm.

Jag undrar alltid hur kvinnor som Sabuni och Malmström ser på sig själva och på andra kvinnor. De måste ju i rimlighetens namn se sig som en liten exklusiv kvinnoelit som vi andra inte kan jämföra oss med.

shedlight

24 oktober 2012 09:53

Ja, det är otäckt och nedslående att konstatera att de kvinnor som alliansen utser till företrådare för deras linje numera verkar vara de mest könskonservativa av alla i regeringen.

Jag skulle också vilja veta vad som ör rätta vägen för att kvinnor ska ses som likvärdiga män och varför försäkringsbolagens sjäklvbestämmande diskriminieras.

Jag önskar att något försäkringsbolag vågar stå emot och fortsätter ge kvinnor lägre premier och använder bolagstyrelser som ett exempel på inkonsekvensen.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

1 november 2012 14:34

De män som ser kvinnor som varor, och är i stånd att dela ut kvinnor som belöningar till sig själv och sina duktiga medarbetare (som av en slump också råkar vara män), kommer aldrig kunna arbeta jämsides eller under en kvinna. Bilden av kvinnan som en hora och kvinnan som en ledare går ju inte ihop, och därför väljar man att hålla kvinnan utanför maktens korridorer medan man behåller kvinnan som en vara - att utnyttja efter arbetsdagens slut.

Har du något tips på artikel där jag kan läsa mer om "busslaster av kvinnor som skickas som levande varor med EU-parlamentets flytt"?

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

2 november 2012 17:07

Det visar att prostitution påverkar alla kvinnor, överallt, hela tiden.

Det är inte bara något i "sängkammaren" (som om det är där torskar håller till) utan det är ett samhällsproblem och det grövsta brottet mot mänskliga rättigheter som världen känner till.

Det framgår klart att det är nästan bara kvinnor som engagerar sig för hjälpa sina utsatta medsystrar, en annan man finns också.

Angående det sista, så är det märkligt tyst om det.
Det kommer upp som en bisats på en kvinnlig EU-parlamentarikers blogg, det pratas öppet om det på traffickingkonferenser.
Men det är fruktansvärt känsligt att ta upp offentligt.
Det är så synd om männen då...dom skäms.
Den vanliga dubbelmoralen. Det man inte pratar om finns inte.

Det bästa om du vill ha info, är att maila en lämplig EU-parlamentariker och fråga rätt ut. Det finns ju flera som försöker bekämpa prostitution.
Sedan finns det en ständigt närvarande prostitutionslobby i EU. Vi hörde talas om snusmutor nyligen: Mutor från sexlobbyn torde slå det i omfattning, men inte bara om pengar utan om tystnad och "tjänster".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se