Direktlänk till inlägg 13 september 2012

Abrahamsson visar sitt rätta ansikte - återigen.

Av shedlight - 13 september 2012 17:59

Nu har moderaten Maria Abrahamsson visat sitt var hon står i människorättsfrågor igen.


Nu klargör hon  att de två journalisterna som just frisläppts från en 14-månaders fängelsevistelse i Etiopien har fel politisk uppfattning.

Hon kallar dom för marxister.

Det är samma ord som Breivik använde om sina fiender och samma ord som nätmobben använder om alla som de ogillar och hatar.

I denna nätmobb som det för övrigt  finns de som hyllar just  Breivik för hans korståg, där han kallblodigt mördade barn som han kallade för kulturmarxister.Se här mer om det.


Det finns flera invändningar mot Abrahamsson.


För det första väljer hon att överhuvudtaget göra skillnad på människovärde.

 Dessa journalister är "bara"marxister. 


För det andra visar Abrahamsson att hon delar in folk lättvindigt i olika grupper.

Det är en markör för att man ger sig själv rätten att vara mer värd.

Maria Abrahamsson tycker alltså att hon just av någon anledning tillhör dem som har rätt att döma andra för att de har, allt enligt henne, mindre människovärde.

På samma sätt säger brukar man hävda att  muslimer, judar, feminister=kvinnorättskämpar, färgade, hemlösa eller  filippinska barn är mindre värda än andra.

För det tredje visar denna  moderata politiker att viljan att skildra övergrepp på fattiga och utsatta människor i Ogaden, att våldtäkt , fördrivning , misshandel och mord, kan avfärdas som något ointressant och mindre värt att få gehör för sin egen politiska åskådning. De människor som far illa är helt enkelt ointressanta, i en trygg verklighet där man kan gå hem och sätta på TV och ta ett glas vin. De andra där långt borta  är inte intressanta och tycker man det kan man avfärdas som marxist.


För det fjärde är hon är en representant för regeringspartiet, samma parti som vår statsminister hör hemma i.

Hon är inte bara folkvald, hon har också tidigare skrivit ledare på en av vårt lands största tidningar som uppbär miljoner i presstöd. Hon får sitta i TV-soffor och intervjuas ofta som en person med "kontroversiella" , för sensationsmedia spännande,  men godtagbara åsikter. Hon har en plattform och uppbärs av en stark antifeministisk och mycket konservativ skara främst män på olika forum,  bloggar och i kommentering.

Vad säger det om vilka som har makten idag?


Abrahamsson gör alltså gemensam sak med den flashbackmobb som hänger runt överallt, de som mailar och påverkar alla redaktioner, de som skrämmer bort alla som tycker annorlunda, de som mordhotar en teaterföreställning, de som attackerar målsägande i våldtäktsmål och de som anser att barn och kvinnor ljuger om övergrepp. En ultrakonservativ och extremt antifeministisk  grupp män som hävdar sitt manliga tolkningsföreträde jämt i alla frågor ständigt överallt. De som anser att Sverige är "statsfeministiskt" och att det har "gått för långt" i Sverige. De som tystar och censurerar all opposition.

Dessa som är ett hot mot demokratin, ställer sig den demokratiskt valde moderate riksdagsledamoten sida vid sida med.


Abrahamsson och denna nätmobb väljer att ta parti för de med makt, de som har pengar, för de som anser sig har rätt till att utnyttja utsatta människor precis som de vill, för att komma åt deras land , bostäder, eller deras kroppar. Människor är "expendable gods" utan värde.


I en sådan tid, där det finns riksdagspolitiker som tar parti för torskar, antifeminister, barnporrkonsumenter och för de aggressiva nätmän  som hörs överallt, så behövs MÅNGA Martin Schibbye och Johan Persson.


För vem tar parti för dem som inte hörs, syns och är utan makt om inte journalister som fattar sin mission?


*


Mer om Abrahamsson:


Här skriver hon om prostitution, där hon framhåller Tysklands lag och skyller svensk lagstiftning på extremfeminismen och framför allt på Eva Lundgren, som nyligen vann prostitutions-och kvinnohatarforumets Flashbacks " pris"som den mest förhatliga feministen av alla.

Tydligare kan det inte sägas att Maria Abrahamsson går i täten för en  flashbackifiering av svensk moderat politik.


Suspicio har skrivit om hennes syn på barnporrmangan här.


Abrahamsson har också vid flera tillfällen bl a här ondgjort sig över lagstiftning  till skydd barns rätt att slippa sexualiseras där hon, som dessa krafter brukar göra, väljer att skriva om statyer och annat. 
ANNONS
 
Ingen bild

S

13 september 2012 20:31

Tror inte hon i första hand representerar moderaterna i den här frågan utan den falang hon ingår i bestående av både barn-, kvinno- och feministhatare.

Med barnhatare menar jag sådana som tycker att barn ska bo och leva med föräldrar som misshandlar eller på andra sätt våldför sig på dem. Sådana som inte tycker det är barns bästa att skydda dem mot våldsamma föräldrar utan istället tycker att barn ska tvingas umgås med förövare! Med barnhatare menar jag sådana som anser att föräldrar alltid har "rätt" till sina barn oavsett hur våldsamma de är och oavsett hur stor skada de åsamkar sina barn.

shedlight

13 september 2012 21:15

Abrahamsson står för en människosyn som finner bra jordmån ibland de som alltid står på maktens sida vare sig den är ekonomisk eller social.

Det säger en del när vi har en riksdagspolitiker som uttrycker det här tankegodset. Vi kanske ska fråga oss om vår självbild att Sverige är ett land som står för humana värderingar, jämställdhet och likvärdighet inte bara är en falsk uppblåst ballong som Sverige stoltserar med.

 
Ingen bild

S

13 september 2012 20:36

Journalisterna Persson och Schibbye har dessvärre mycket hat och avsky att vänta från hat-falangen på grund av sin djuplodande samhällskritiska journalistik och ställningstagande för de mest svaga grupperna.

Abrahamsson är inte ensam, man ser redan kommentarsfälten fyllas av de vanliga hatarna, ja de som känns igen från kommentarsfälten hos antifeministerna mfl

shedlight

13 september 2012 21:17

Det stämmer.
De som inte skulle våga lyfta ett finger för svagare grupper -eller vill - är samtidigt de som mest högljutt kräver "rättvisa" åt gruppen vita starka konservativa (inklusive könskonservativa) män.

 
Squareeye

Squareeye

14 september 2012 03:10

Hon är hemsk. Hon är ultraliberal. Hon tycker att alla ska står för sina egna kostnader. Hon tycker att prostitution är OK, att det är en affärsuppgörelse mellan vuxna. Hon vill ha en Nattväktarstat. Jag får allergiska utslag när jag hör hennes röst och när jag ser henne i TV.

http://squareeye.se/wordpress

shedlight

14 september 2012 12:38

Det är ett otäckt samhälle hon försvarar.

 
Ingen bild

Erik Gertkvist

14 september 2012 09:45

Jag såg snarare Abrahamssons inlägg som ren ironi. De två journalisterna har (tydligen) räddats av en regering vars ideologi går på tvärs med deras egen, och av samme utrikesminister de försökt binda ihop med folkmord. Om Bildt betett sig på samma kallhamrade och egoistiska sätt som de hävdar är hans kännetecken skulle han låtit dem försmäkta i fängelse något decennium.

shedlight

14 september 2012 22:42

Det är dubbelmoralen hos de som står på maktens sida.
Det säger sig vara mänskliga och vill visa det, men agerar tvärtom när de är ute i verkligheten.
Svenska journalister är inte vakna nog eller intresserade av att avslöja dubbelspelet.

Bildt struntade i dessa journalister, han jämförde dem med knarklangare.
Det enda som fått honom att ändra sig är att man aldrig kan försvara likgiltighet för människors lidande. Aldrig.
Han fick "vika " sig.
Bildt har inte ändrat sig ett dugg, han betedde sig likadant under Balkankriget.
Det är bara svenskar som tror att han gjorde nytta när han egentligen bondade med makten där också.
Hur många övergrepp skedde då när han inte hade "tid" för att diskutera massvåldtäkter på slottet med Milosevic?

Jag ser ingen ironi i Abrahamssons text.
Jag ser bara likgiltighet för mänskliga rättigheter.
Jag vet inte heller varför ironi skulle vara en förmildrande omständighet i samma sammanhang som mord, fördrivning och övergrepp.

 
Ingen bild

Tittarstorm

14 september 2012 11:40

Maria Abrahamsson var en stor bidragande orsak till att flera personer jag känner inte ville ha SvD i brevlådan.
Även som riksdagsledamot gör hon bort sig, hon funkar nog riksdagen bland sina partikamrater som inte verkar ha något att invända mot hennes åsikter.
Jag har hört henne i offentliga sammanhang 2 gånger och båda gångerna blev hon utbuad av publiken.
Henne kan man med andra ord inte släppa lös bland andra människor, och framförallt inte bland människor som som inte delar hennes cyniska föreställningar om olika former av förtryck.

Två marxister som inte gillar Reinfelt kommer hem, skriver människan! Om hon inte redan visste det så är vi en hel massa människor som redan är hemma och som inte heller gillar Reinfelt.
Hon ska passa sig för oss i nästa val.
Många av oss gillar inte heller Maria Abrahamsson.

shedlight

14 september 2012 12:52

Som du säger - vi är många som inte gillar Reinfeldt och är hemma redan.
Det är ingen slump att Abrahamsson känner sig hemma i Moderaterna oavsett om de kallas "Nya" eller inte.

 
Calle

Calle

14 september 2012 19:16

Jag skrev en kommentar till hennes blogginlägg. Ännu inte godkänt...

http://calleism.wordpress.com

shedlight

14 september 2012 22:02

Hon skrev att hon inte tänkte släppa fram alla kritiska kommentarer hon fått...men det är ändå bra att hon får höra att det inte bara finns flashbackklapprare på nätet.

 
Ingen bild

noboytoy

15 september 2012 00:56

Den här typen av gravt antifeminina kvinnor, får mig att skämmas över mitt eget kön.

Poängen med hennes inlägg verkar vara att utmåla Reinfeldt och Bildt som överseende och som någon slags moraliska väktare, när de "hjälper hem" två personer som är kritiska till deras politik? Det är deras jobb att göra just det, men kanske kräver de nu inte bara sin lön för utfört arbete, utan också att vi alla skall slänga oss ner på knä och tacka dem för att de har utfört sitt arbete?

Om det nu ens stämmer, som de säger, att deras insatser har varit helt avgörande för frisläppandet och att de, trots att lång tid har passerat, har gjort sitt absolut bästa för att få dessa båda män frisläppta. Själv är jag tveksam till att Bildt nu slår sig för bröstet och utmålar sig själv som en hjälte i detta fall. Har hans roll verkligen varit lika avgörande som han påstår?

shedlight

15 september 2012 10:51

Det har alltid funnits kvinnor som tagit ställning mot människovärdet.
Det är inget nytt.

Det är heller inte nytt att de ofta ges mycket makt och det är dessa kvinnor som kommer fram i en patriarkal värld.

De är dubbelt användbara, dels för sin åsikter och dels för att de är kvinnor.
Så behöver man uppskattning från flashbackmobben (som även innehåller slipsnissar!) ska man vara en antifeminim kvinna.

 
Ingen bild

Tittarstorm

15 september 2012 11:44

Tittade på presskonferensen med de bådajournalistera igår.
Vi fick inte så väldigt många detaljer beskrivna men det var lätt att förstå att de varit utsatta för extrema våldshandlingar, inte mins raffinerade psykiska övergrepp. De var också de psykiska övergreppen de upplevde som jobbigast och mest befriande att komma ifrån.
Hot om att skada/döda den andre Ständiga upprepningar om att de var terrorister = behandlingen av dem var rimlig. Vistelsen i en nedbrytande miljö. Rädsla för att säga fel saker. Tortyrliknande behandling. Avskurna från kontakt med familj och vänner.
Det som räddade dem var att de hade varandra, utan varandras sällskap hade de troligen gått under och brutits ner och blivit "hjärntvättade", som de uttryckte det.

Det som slog mig var att den här berättelsen har jag hört förut. Men då har det varit kvinnor som berättat den och övergreppen har skett i deras egna hem.

Utan att på något sätt förringa det de här 2 journalisterna utsatts för så kan man göra jämförelsen med våldsutsatta kvinnor. Kvinnor som aldrig blir några hjältar utan enbart blir ifrågasatta offer. I Sverige.

shedlight

15 september 2012 12:35

Det tänkte jag också på.
Både på kvinnor som utsätts i sin hem för dödshot och psykisk tortyr och även på alla de flickor och tonåringar som utsätts för trafficking till prostitution och sedan utsätts varje dag för rädsla och dödshot i varje möte med främmande oförutsägbara män som våldför sig på dem.

Martin och Johan är hjältar. Inget snack om saken.

De är två män från svenska förhållanden men de ger ändå klart ger uttryck för hur svårt det var att behålla självkänslan i en just oförutsägbar och nedbrytande behandling.

Det bör stämma till eftertanke, inte minst för vårt rättsväsende.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se