Direktlänk till inlägg 29 juni 2012

"Importfruar" ska få hjälp - 7 kategorier emot

Av shedlight - 29 juni 2012 16:01

Nu har Landshövding Eva Erikssons utredning om importfruar kommit.

Det skrivs både i DN och SvD såväl som det avhandlas i radions Studio Ett.

Jämställdhetsministern uttalar att lagstiftningen inte  är modern.

Det gäller nog fler lagar, till exempel de som ska skydda barn i vår teknifierade och tecknifierade värld.


Problemet har uppmärksammats under ett flertal år och misshandlade kvinnor har skickats tillbaka utav män som skiljer sig innan två år har gått. Dessa kvinnor och ibland även deras barn är då ofta traumatiserade och blir stigmatiserade i sina hemländer när de utfattiga återvänder.  De har, som de flesta utsatta människor,  ingen möjlighet att göra sig hörda - de har ingen rätt till "yttrandefrihet".


Man kan tro att detta är något som alla självklart tar avstånd från.

Men icke.


När mäns våld mot kvinnor tas upp ur något perspektiv så strömmar kommentarerna in från

män som mest av allt tänker på männen som slår. Rasistiska underto....nej ÖVERtoner är tydliga liksom kvinnoföraktet som vanligt.


De är precis i samma anda som när Kristian Lundberg i Helsingborgs Dagblad  tog upp att 57000 kvinnor misshandlas varje år i Sverige  - och då är inte mörkertalet med! - och  han blev alldeles överhopad med reaktioner från arga män. Han fick till och med "artiga" brev från "fina" herrar som skrev att han var smygbög. För det var det värsta dessa män  kunde komma på som anledning till att  man tycker att det är upprörande att kvinnor fortfarande blir slagna av män i nära relationer.


Dolda kameror går bra i moskeer, invandrare buntas ihop och deras  kvinnosyn avhandlas överallt - men när svenska män kommer i skottgluggen då ställer man upp i Broderskapet. Då blir de kränkta vita män. För det finns inga  som är så fullständigt  likgiltiga för  kvinnomisshandel som de lättkränkta bakom sina tangentbord.


I SvD släpps de fram. Av någon anledning anser man det är viktigt att få höra samma tirader om  och om igen.

Ena hälften utav åsikterna skyddar vita män,  andra hälften  går på invandringen. Eller så både och.

I ena ögonblicket är utredningen ett genuspolitiskt verk och i andra är det mörkande av det "sanna" stora problemet.


Här nedan följer en kort sammanfattning av de vanligaste åsikterna med ett exemplifierande.

Dessa kategorier går givetvis att applicera  på valfri debattartikel om kvinnor /jämställdhet.


Kategori 1.

Skydda vita män.


Men det som folk blir upprörda över här är just generaliseringarna. Att dra alla (inlkusive hela historien) över en kam. En bättre ansats är att försöka minimera gruppen och försöka dra ner det till inidvid. Istället för som nu skuldbelägga alla män. Det är det reaktionerna kommer mot.


Men alla män går bra att smutskasta om de är invandrare, för det har ju man sett i TV om inte annat.


Kategori 2a

Kvinnor är lika goda kålsupare


...är det många av kvinnorna som kommer hit med enda avsikten att få uppehållstillstånd, för att sedermera ta hit hela familjen. Dessutom finns det lika många oseriösa kvinnor som importera män på liknande sätt.


Givetvis nys - svenska kvinnor  gifter sig nordiska och nordeuropeiska män - knappast" import".

Den ojämförligt största gruppen snabbanknytningsinvandrare är thailändska och ryska kvinnor som gifter sig med svenska män.  En ekonomiskt och socialt ojämlik situation som utredningen pekar på.


Kategori 2b

Gambiavarianten


kämpar du /annan signatur/lika hårt emot tvångsgiftemål ..eller är det bara thailänska import tjejer som sticker i dina ögon och varför inte gambianska import män?=)


Aldrig skrivs det så mycket om Gambia  som av svenska nätmän .

Det måste vara deras favoritresemål efter Thailand, Brasilien, Costa Rica, Tjeckien, Japan osv...


Kategori 3

Statsfeminism är problemet till  att kvinnor misshandlas


Men man ställer ju inte ens krav på oförvitligt leverne för de som invandrar till Sverige. Dessutom ska väl de som begått brott och sonat dessa inte straffas ännu en gång av samhället genom att hindras från att bilda familj? Den här artikeln är fullkomligt vansinnig, och en produkt av statsfeminismen. 


Denne kände prostitutionsivrare lyckas för övrigt  liksom få med allt som prostitutionsivrare brukar göra.


Kategori 4

De som hakat upp sig i samma spår i 7 år


..Ireen "män är djur" von Wachenfeldt från ROKS..Kategori 5.

Kvinnor är minsann inga offer


Varför ska i lagens och myndigheters ögon kvinnor ses som offer "det svagare könet" i det avseendet är hen bra, låt oss vara jämlika kvinna eller man alla får stå för sina beslut och även konsekvenser utav detta, kvinnor som "importeras hit" kan ju informeras om detta vid sin ankomst. sluttjatat om jämlikhet.


Hoppsan!  - till och med en kränkt vit man kan omfamna ordet hen när det ska till att bortförklara den globala kopplingen mellan makt och kön- könsmaktsordningen


Kategori 6.

Balkongflïckeargumentet  -alltid gångbart.


Du /annan signatur/ bör nog skaffa dig mera fakta innan du bemöter kritiken mot artikeln på det sättet, håll dig först till ämnet sedan bör du se vilka som står för problem hur vanligt är det med fall från balkonger bland tjejer, flickor, kvinnor från Thailand, Kina, Filipinerna deras balkonger håller alltid det bör ge dig en fingervisning om var problemen finns. Eller tror du att det är så att de endast bor i villor .... eller lägenheter utan balkong.Kategori 7.

Frihetsivrarna, allt ska vara fritt, det handlar om livstil


 Landshövdingen stör sig på andra människors livstil och med en politruks ryggmärgsreflexer vill hon ingripa. Vi borde ha en författningspolis och författningsdomstol som stoppar politrukerna och byråkraterna, annars har vi snart som i "1984" en "telescreen" på väggen som alltid ser oss, så att det inte sker något "sex-crime".Allt är bara fantasier.Alltid gångbart när man ska bortförklara misshandel, kränkningar och  förtryck.Se där kom till sist också ordet fantasier med som även  går att använda på andra typer av exploatering som inte minst hörts för en tid sedan ...

.


För övrigt används  förresten nu en  "människoliknande figur" av sajten jobbsafari.se. för att

utröna vilken personlighetstyp man är.

En tecknad flicka med svart hår och stora ögon som ska locka människor till att reagera på ett visst sätt.

Ligger bland annat som en reklamblänkare på denna sajt.

Konstigt att reklammakare väljer att använda fantasier när de vill påverka. 
ANNONS
 
olle w

olle w

29 juni 2012 18:46

Är det inte bättre att ställa krav på verkliga förhållanden. man bör ha bott tillsamans under "äktenskapsliknande former" under minst ett år i utlandet. Den importerande parten bör vara Svenskmedborgare sedan födseln, PUT skall inte räcka. Har man sådana anknytningsmöjligheter till sitt hemland så borde man utvisas efter som man uppenbart inte längre har någon skydsbehov.

http://klimatsmart.blogspot.com

shedlight

29 juni 2012 20:35

"Verkliga förhållanden" -vem bestämmer vad det är? Hur många svenskar lever i "verkliga förhållanden"?
Äktenskapsliknande former är lika luddigt det. Och hur bevisa?

Det du skriver är lika omänskligt, hårt och invandrarfientligt som just det jag visar i inlägget.
Ska man inte kunna få hit sin familj och sina barn om flyr för sitt liv?
Ju mer omänskligt ett land är desto mer föder man extremism. Den får då luft under vingarna.
Det är den väg som påbörjats i Sverige.

Vill man utgå från skyddsbehov ska man ALLTID utgå från de som har minst makt och utsätts för mest våld, dvs kvinnors och barns behov.

Sedan undviker du också att den vanligaste anknytningsinvandringen grundat på snabb anknytning är thailändska och ryska fruar till SVENSKA män. Som ÄR svenska medborgare.

 
Ingen bild

Leah

29 juni 2012 20:38

Jag känner en hel del sk "importfruar", men faktiskt är det inte svenska män utan afrikanska män det gift sig med, som bott i Sverige under flera år och till slut åkt hem och gift sig med mycket yngre kvinnor.

En av mina bästa väninnor, från västafrika kom hit på det sättet. Hennes ex make, 20 år äldre, åkte hem och letade efter en ung fru. När min väninna kom hit började helvetet med misshandel och förolämpningar. De fick ett barn ihop. Jag var med under hela processen när hon flydde från sitt ex, fick hjälp av socialen osv. Idag lever hon med sitt barn i lugn och ro, ex mannen har, efter en polisanmälan lämnat henne ifred.

Eftersom många i min vänskapskrets just är kvinnor och män från västafrika, så är de de fallen jag känner till, och de är rätt många tyvärr.

Jag tycker män är sig lika var de än kommer ifrån.

shedlight

29 juni 2012 20:49

Det har du rätt i. Strukturerna är globala.

Problemet är att de svenska män som beter sig illa får så stort stöd på nätet medan andra nationaliteter inte behandlas på samma förmildrande sätt. Och att man låtsas som om ALLA svenska män är så jämställda.

Statistiken visar dock på att det är resmönster och nätet som leder till flesta s k snabbanknytningarna.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

30 juni 2012 02:48

Män som vill "importera" fruar kan inte säga tydligare att de ser kvinnor som varor. De brukar benämna ryskor och asiatiska kvinnor som mer feminina, men vad betyder det egentligen? Jo kvinnlighet i deras värld är likställt med att kvinnor är underlägsna män. Att de pysslar om mannen, lagar mat och städar och självklart ställer upp på sex när som helst. Att de inte ens kan prata med männen på annat språk än knacklig engelska bekymrar de inte speciellt mycket. De vill ju inte ha en fru som de kan kommunicera med!

Saxat från Flashbacktråd med namnet: "Jag ska importera en rysk fru"

"Inspektera godset på plats innan du tar hit det."
"Jag har _inga_ problem med att sluta tvätta, diska och sluta göra andra kvinnliga sysslor, tro mig. Det räknar jag med att sluta göra"
"I fall det visar sig att hon inte va bra kan du ju köpa en ny sedan, se det positivt."
"Nu ska vi inte underskatta ts här. En rysk ensamstånde mor räknas som sekunda vara på den ryska marknaden varför de säkert gör avkall på en del av golddiggerambitionerna... Detta behöver inte vara dåligt för ts då han önskar en kärlekslös relation med sin hushållerska.
Lägg upp en bild på babushkan så vi får se vilka gener du avser importera!"
"Mycket bra av dig att välja en rysk fru framför en thailändsk eller annan degenererad östasiat."

osv osv.

Detta är alltså de svenska jämställda männen som har tröttnat på den feministiska kvinnan. Året är 1912. Eller vänta... är det 2012?

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

30 juni 2012 10:15

Nätet har underlättat för dessa normer.
Utan stöd ifrån nätbröder är det mycket svårare att gå från tanke till handling.
Att porren både är kvinnokränkande men också etniskt rasistisk gör att kvinnor värderas som varor på en rangskala. En internets line-up.
Då har kvinnor (och flickor) förlänge sedan upphört att vara människor.

Och som sagt; Breivik avskydde feminismen för vad den gjort med kvinnors rätt. Men den vitryska han fick kontakt med avbröt date-andet på grund av hans beteende. Säger en del.

Då förstår man mer att 1912 är definitivt inte så långt bort, det har vänt efter 50-talet och accelererat sista 10-20 åren.
"Märkligt" nog har det hängt sammman med porrexplosionen och datorfieringen.

Nu 2012 när t o m Expressen har Playboy på sin websida.

 
Bella

Bella

30 juni 2012 10:28

Jag har en god vän som arbetar inom kvinnojouren och hon har berättat hur "trevligt" en del "importerade fruar" får det när de levt ett litet tag med den svenske mannen i Sverige. Misshandel, ingen mat, inlåst, förbud att göra vissa saker och har kvinnan barn råkar ibland också barnet ut för samma sak. Hotet till kvinnan är oftast, lämnar du mig blir du utvisad. Några kvinnor väljer att stanna kvar och stå ut för att få en chans till ett värdigt liv. En del kvinnor skulle, om de kom tillbaka till sitt hemland, inte ha en chans utan bli utfrysta från allt. Dessa män är svin och behandlar "sin fru" sämre än ett djur. Några ger sig på barnen också för att säkerställa sin makt över kvinnan.

http://ingenmanskvinna.bloggplatsen.se

shedlight

30 juni 2012 10:59

Att makt- och kontrollbehov ligger bakom är uppenbart som alltid vid kvinnomisshandel, fysisk eller psykisk, med det finns också en oförmåga till empati. Att dessutom använda barnen som ett extra redskap för att komma åt kvinnan är utstuderat grymt.
I andra fall är bara kvinnan ett redskap för att komma åt barnen.
Det beskrev redan Maj-Gull Axelsson i Rosario för så många år sedan.

 
Ingen bild

Mats

30 juni 2012 10:36

Konstigt att det bara är kvinnor som sitter med i dessa utredningar...samt det problem som uppstår är väl lätt att förhindra med att de som är dömda för kvinnomisshandel ej får ta in kvinnor till sverige från utlandet.Samt @shedlight,ser att du tar upp porren och då kom jag att tänka den motvilja som fanns mot porrbutiker för antal år sen,men nu när de mer utökat sitt sortiment för kvinnor samt mera kvinnliga företagare så hör man aldrig av några demonstrationer eller protester.

shedlight

30 juni 2012 10:57

Vad är konstigt menar du?
Självklart att kvinnor som är engagerade och får förtroende från andra kvinnor utreder om utsatta kvinnor. Ska män som du göra det?

Om porrproblemet har du inte fattat ett dugg.

Porren utgår från manlig sexualiet t o m när den "vänder sig till kvinnor". Det är liksom tanken att kvinnor lär sig att inte bara se hur män behandlar kvinnor utan också ska fås att tro att dom själva VILL bli använda på samma sätt.
Ingen kan idag förneka att porren bara är manlig porr som världsomspännande struktur.
Och det har blivit värre de senaste 20 åren istället för tvärtom.
Det går ut på att män ska penetrera och få utlösning, att kvinnor ska ha ont.
Det är så "normalt" nu att tabloider ( och andra media) tar upp det som något självklart som man inte får ifrågasätta.

Man kan ju fråga sig varför det finns så mycket kvinnoförakt idag om inte för lätttillgängligheten och den enorma konsumtionen av underdåniga kvinnor.
Denna utveckling har förutspåtts och den har blivit verklighet.

 
Ingen bild

noboytoy

1 juli 2012 09:31

Mats tror, trots vår långa historia med män som diskriminerar kvinnor, igonerar kvinnors mänskliga rättigheter och förtrycker kvinnor med de mest odemokratiska metoder, att män skulle komma på tanken att göra utredningar och forska om kvinnors livsvillkor i världen. Så höga tankar har inte jag om män med makt och hela världen är ett bevis på det.

Att män bedriver slavhandel med både kvinnors och barns kroppar, världen över, är ett enormt världsproblem. Slavhandeln blir inte "finare" bara för att man kallar kvinnorna som män handlar med kallas "fruar".

Ett märkligt manligt fenomen, är det som Mats ger exempel på - män som vill göra kvinnor delaktiga, i alla manliga "intressen".

Vi ser det i debatten om den manliga porren, där män skildrar, inte bara sin egen sexualitet, utan också kvinnlig sexualitet. Män producerar, konsumerar och finansierar manlig pornografi, där även kvinnlig sexualitet framställs ur det manliga perspektivet. Män som Mats, vill mena att kvinnor "minsann också" gillar den manliga porren.

Precis som alla de män som är emot kvinnors aborträtt, vill mena att det "minsann finns kvinnor också" som är emot abort.

Precis som alla de män, som vill verka för att legalisera att kvinnor skall prostituera sig för män, menar att "kvinnor minsann också" vill legalisera att kvinnor prostituerar sig för män.

Precis som alla andra män, som vill handla med kvinnors och barns kroppar, menar att "kvinnor minsann också" vill tillåta män att göra detta.

Precis som alla män som vill orsaka smärta för kvinnor, vid det män kallar "våldssex", vill mena att "kvinnor minsann gillar" att bli misshandlade, piskade, urinerade på och dragna i håret, då män har "sex" med kvinnor.

Jag får intryck av att män har svårt att stå för det de själva gör/skapar och att de försöker använda kvinnor som alibin, för att göra sina egna "intressen" mer rumsrena.

Inte minst får jag intryck av att män vill utmåla sina kvinnliga offer som "frivilliga" till allt som män vill utsätta dem för.

Prostitituerade kvinnor "vill", är "frivilliga", enligt torskar, att låta x antal främmande män runka av sig i dem, på daglig basis.

Importfruar "vill" och är "frivilliga", säger män som vill handla med dessa kvinnor.

Kvinnor och barn "vill" och är "frivilliga" menar både förövare och män i vårt rättsväsende, då kvinnor och barn utsätts för manligt våldsrunk, dvs våldtäktsmän.

Det är en märklig manlig värld vi lever i, där män gärna vill tala, inte bara för sig själva, utan också för kvinnor.

shedlight

1 juli 2012 10:33

Ja uppräkningen kan göras hur lång som helst som du så tacknämligt visar.
Sambanden är så uppenbara i de förtryckande könsmaktsstrukturerna.
Men inte för dom som väljer att inte se eller veta. Det är bekvämast att slippa för den som har makt.

 
Ingen bild

Tittarstorm

1 juli 2012 09:43

Jag läste en del av kommentarerna och man upphör aldrig att förvånas över den manliga egocentriciteten, dumheten och totala bristen på förmåga att förstå någonting som de själva inte drabbas av direkt. De saknar uppenbart all empatisk förmåga.
Läskig typer, de där med svansen fram! Skönt att de lätta att känna igen iaf.

shedlight

1 juli 2012 10:42

Man kan fråga sig varför Svd och andra media gång på gång vill ha dessa kommentarer.

Det finns som jag ser det tre anledningar.
1. Antingen står media för dessa åsikter själva och vill få dem bekräftade
2. Man vill ge nätmobben nya köttben för att dom ska hålla sig lugna.
3. Ekonomiska hänsyn, hänger ihop med nr 2. Men där tänker dom fel.

Men med den här kommenteringen legitimerar man också extremismen.
ALL extremism.

 
Ingen bild

Jens

2 juli 2012 09:59

Det intressanta är ju hur man kan känna sig kränkt av en utredning man med största sannolikhet inte har läst. Varifrån kommer sådana känslor? Eller är det en slags nätvariant på galna gatumobbar? Intressant, och sorgligt underbetonat i debatten, är också hur antifeminismen, misogyna idéer och rasismen går hand i hand så uppenbart.
Jag har som man aldrig någonsin känt mig skuldbelagd för allt det våld som begås av män mot kvinnor. Men jag känner ett ansvar för att förändra detta.

Jag tror det är viktigt att vara försiktig med att blanda in etnicitet i just den här debatten. Våra mänskliga rättigheter är individuella och vi är lika inför lagen (i teorin iaf). 
Det är också bedrövligt att vi använder begrepp som "importfruar". Jag bor sedan många år i Sydostasien (i tre olika länder) och har sett en rad olika motiv kvinnor kan ha för att söka sig en utländsk man, och det finns ingen anledning att moralisera över detta.
Jag hoppas utredningen leder till bättre skydd för kvinnor (och män, för jag antar att eventuell lagstiftning blir könsneutral men ändå genuskänslig) som kommer till Sverige för att leva med en ny parter, oavsett om det är av kärlek eller andra skäl. Vi mår alla bättre av att lämna moralismerna utanför detta. Alla försöker hitta sin väg till lycka, i den patriarkala struktur vi tyvärr fortfarande har i dag, och vem har rätt att döma vilken väg som är den rätta?

shedlight

2 juli 2012 10:38

Vad menar du med moralism?
Är du medveten hur detta ord utnyttjas för vissa syften?
Glöm heller inte bort att ALLA har en moral.
Att så många använder det ordet som ett frikort att få utnyttja andra är bara tröttsamt vid det här laget. Detta faktum bör du känna till när du använder dig av detta ord.

Men du verkar av det du skriver respektera kvinnor.
Men du kan kanppast var omedveten om att kvinnor utnyttjas över hela jorden, och att militarism har lagt grunden till att kvinnor i Asien betraktas som handelsvaror och att turismen uttnyttjat denna krattade manege.
Detta drabbar alla kvinnor och cementerar orättvisor i bemötande, löner, mödravård osv. Kort sagt hela livet för kvinnor. Vart de går, vad de gör.

Vem har tagit avstånd från kärlek och respekt?
VEM?
Handlar utredningen om detta?

Och är det av "kärlek" som alla dessa män i komentering föraktar kvinnor?
Det gäller att se klart och våga konfrontera verkligheten. Priset betalar annars de mest utsatta och de fattiga.

Klass, kön och etnicitet hänger ihop på ett intrikat och ändå uppenbart sätt.
Det gäller idag -det gällde igår.
För att bekämpa förtryck och och främja mänskliga rättigheter IMORGON måste man våga se hur det är idag.

Kvinnor ( och barn!)är alltid de som drar kortaste strået i alla dessa avseenden - och i alla ihop.

Varför män så snabbt måste påpeka att de inte känner skuld? Det är bara att handla rätt och främja allas mänskliga rättigheter.

Barn för illa för vuxnas beteende, jag tänker inte ens tanken på att alla vuxnas bär skuld mot barn.
Jag vill bara bekämpa övergrepp på barn.

Jag kan också känna skuld för att den rika världen faktiskt har bidragit till världsvält och att vi ser bilder på pinnsmala barn.
De skuldkänslorna har jag inga problem med.
De blir en drivkraft.

Jag är alltid så förvånad över att män är så "ömtåade" att de i första hand tänker på sig själva och sin "skuld" och inte på att ta itu med förtrycket istället.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se