Direktlänk till inlägg 8 juni 2012

Debattmedarbetare hycklar om kvinnosyn

Av shedlight - 8 juni 2012 23:07

Belinda Olsson kritiseras för att hon skrivit en krönika där hon går SD:s ärenden.

Hon påstår att man i  media är rädda för att kritisera islam.

Vad har hon fått det ifrån?


Man vågar bara kritiserar islam och muslimska mäns kvinnosyn.

Inget "moskéreportage" med dold kamera görs ibland svenska könskonservativa  män och hur de ser på kvinnor.

De som översvämmar nätet och anser sig ha rätt att kommentera kvinnors kroppar, som hånar målsägande i Assangefallet, som hotar och hatar alla kvinnor som tar sig ton.


Media vågar inte knysta ett ord som kan reta upp dessa svenska  män på nätet.

Man vågar inte överhuvudtaget inte skriva ordet pappa eller ens man  i samband med brott och våldtäkt.

Om det inte är en invandrare.


När invandrare begår sexualbrott så excellerar pressen, när svenska fina män gör det så  läggs locket på snabbt och effektivt.  Som i Lindbergfallet. Har Belinda Olsson och Debatt diskuterat det någon gång?


Belinda Olsson undrar var alla feminister fanns när det gäller moskéreportaget .

Hon väljer att inte förstå och därmed går hon SD till mötes.

Förmodligen begriper hon inte bättre, men det är ingen ursäkt.


Belinda Olsson kallar sig själv feminist.

Det är ungefär som när Göran Persson kallade sig feminist, ordet förlorar sin betydelse.

För hon har inte heller förstått någonting av vad feminism är.

Vad ordet förpliktigar till.

 Hon tror att hon är  feminist för att hon kallar sig det, inte för vad hon står för och vad hon omfattar av strukturellt förtryck.

Man kallar sig inte feminist för att det är lite hippt lite så där, utan för att man arbetar för kvinnors rätt till  liv, säkerhet, hälsa och värdighet. Alltid.


I själva  verket har hon inte förstått någonting av strukturer.

För  hur brukar det se ut i hennes eget program Debatt?

Har Belinda filmat det med dold kamera?

Har hon studerat detta lika kristiskt, vågar media prata  om hur hon upprätthåller kvinnoföraktande strukturer själv? Som den svenska kvinna hon är?


I Debatt är det männens arena och där gäller stereotypa könsroller, ungefär som i de dolda moskéreportagen.

Men det har hon inte märkt, för det är hon för upptagen av i sin egen roll som " frisinnad" och fördomsfull.

Där är det männen som uttalar sig där och kvinnorna får endast ta plats när det handlar om kropp, skönhet, barbie och hemmafruar.


Låt oss exemplifiera hur det kan låta. 


Debatt 10.11 2011.

Först intervju med Ranelid. (Aldrig har motsvarade beundrarporträtt gjorts med en kvinna i Debatt för så ser ju media ut - det glömde Belinda Olsson nämna i sin islamkritik)

Sedan diskussion  om ishockeyvåld. Inget om vilka strukturer det består utav, ingen  kvinna fick höras, det var männens machoämne.  Totalt.  11 män var inblandade i olika omgångar.

När männens våldsutövning sker  är det männens monopol som gäller.  Att det kunde  handla om mansrollen berördes inte.

Sedan fick två kvinnor ta plats - då handlade det om BH-skyltar. Även då fick en man tycka till.

Secdan om Caremaaffären och ytterligare män.

Totalt, 16 män 4 kvinnor, varav minst tre diskuterade kvinnobröst.

 

Så brukar det se ut vare sig det är om polska lastbilschaufförer , HQ-tidningen, bistånd,  koranbränning, ungdomsvåld eller till och med ett ämne som svensk skola.

Debatt är männens arena.

Kvinnor är med när det handlar om tex plastikoperationer eller hen ordet dock.  Eller som sagt hemmafruar.


I Debatt diskuteras även  pappors diskriminering utifrån ett enda fall, som dessutom är felaktigt framställt.

Ingen kvinna fick bemöta det fallet. Det gjorde inte debatt-Belinda något.

 Hon lät sig också villigt duperas av en nätorganiserad papparättsrörelse och deras mailbombande.

Så går Olsson  maskulinitetsrörelserna  till mötes men handlade det om svenska män och inte muslimska.


I Ring p1 tycker Belinda Olsson att försäljning av kvinno-kroppar är en kul grej,  det vill säga att män ringer in och vill kunna köpa kvinnor.  Hon uttrycker att "svenska bordeller" är ett hett ämne.

Detta utifrån mäns syn på "sex" och våldtäkt,  men svenska män då, inte muslimska.

Inte ett ord från" feministen" Belinda om vilket kvinnoförtryck som prostitution handlar om.

Inte ett enda kritiskt ord. Tvärtom  - hon t o m uppmuntrade dem.

Frågan är -vad hade hon sagt om det varit muslimer?


Denna Debatt-medarbetare anser sig ha rätt att kalla sig feminist.

Det är en skymf mot ordet.


Men NU anser hon sig dessutom  ha rätt att kritisera svenska feminister.

Hon som inte ens vet vad ordet könsmaktsordning innebär, hon som själv bidrar till kvinnors underordning och som  motarbetar kvinnors rätt till säkerhet och värdighet.

Med " feminister" som Belinda Olsson behövs inga kvinnoföraktande konservativa nätmän - hon gör jobbet både åt både sexistiska och rasistiska krafter.


Och sen när har Belinda Olsson på något sätt hjälpt kvinnor - någon gång?

Med eller utan dold kamera?


Viljan att nu hjälpa förtryckta kvinnor framstår som ett djupt hyckleri  för precis som SD så gäller det

enbart de  " andra " kvinnorna mot de "andra" männen. De svenska männen går fria.

Det är just därför hon och andra förmenta media-demokrater som-ska-säga- sanningen inte inser att de motarbetar kvinnors rätt och därmed allas  lika värde oavsett religion eller kön.

Så nu har Belinda Olsson har gett det svenska hyckleriet ett nytt ansikte. 
ANNONS
 
Bella

Bella

9 juni 2012 00:39

Mycket bra ordat här och Belinda, kallar hon sig verkligen feminist? Var har hon gömt den feminismen någonstans då kan man ju undra? Jag slutade titta på debatt just på grund av henne.

http://ingenmanskvinna.bloggplatsen.se

shedlight

9 juni 2012 00:47

Hon stoltserar gärna med att hon minsann är feminist.
Då är något är fel, antingen på henne eller på feminism.
Ungefär som när feminister tycker att det är en "frihet" att kvinnor och flickor säljer sin kroppar.
Denna kidnappning av feministordet måste man vara vaksam på. Den dyker upp då och då lite överallt. Belinda verkar tillhöra den typen.
Inte undra på att rasism lurar under ytan.
Sexism och rasism hänger ju alltid ihop.

 
Ingen bild

noboytoy

9 juni 2012 08:45

Men om Belinda är feminist, så måste ju alla de män som instämmer i hennes tankar och hejar på henne, också vara feminister? Så intressant?

Jag har alltid undrat över det där att män alltid vill och tillåts uttala sig i frågor som är typiska kvinnofrågor och som bara rör kvinnor.

Män vill tex tala om för kvinnor att kvinnorörelsen och feminism är skadligt för kvinnor, till och med skadligare än mansrörelser och antifeminism, trots att vi alla vet hur det går för kvinnor som lever i djupt patriarkala/antifeministiska länder, där ingen kvinnorörelse verkar.

Män vill tala om för kvinnor att de inte skall få göra abort när män har befruktat dem mot deras vilja. Få män vill nog dock själva ta hand om och uppfostra barnet.

Män vill tala om för kvinnor att det oavlönade arbetet som hemmafru är bra för kvinnor, trots att vi vet att detta gör kvinnor både fattiga och olyckliga.

Män vill tala om för kvinnor att kvinnors lägre löner och kvinnors uteblivna representation i samhällsbeslutande organ, beror på att kvinnor är mindre kompetenta än män. Detta trots att kvinnor som grupp idag är mer välutbildade än män som grupp.

Män vill tala om för kvinnor att kvinnor är bäst på att sköta om barn och hushåll, i alla fall så länge en man ingår i hushållet.

Män vill tala om för kvinnor att det är skadligt för barnen och för kvinnorna, när kvinnor vill skilja sig och separera från sina män.

Män vill tala om för kvinnor, att kvinnor falskanmäler våldtäkter. Det är män och våldtäktsmän som ensamma skall få definiera vad våldtäkt är för kvinnan. Det vet inte kvinnor själva, menar män.

Män vill tala om för kvinnor, att det är bra för kvinnor att arbeta som prostituerade och tillfredsställa många mäns sexualitet på daglig basis, genom att upplåta alla sina kroppshål åt ett antal främmande män att runka av sig i. Det finns kvinnor som blir lyckliga av detta, menar män, det män kallar "lyckliga horor".

Män vill tala om för kvinnor att kvinnor också konsumerar, finansierar och producerar manlig porr och att kvinnor är lika intresserade av manlig porr som män är. Män vill tala om för kvinnor att de kvinnor som medverkar i manliga porrfilmer mår jättebra. Det vet män. Män menar att kvinnor inte skall opponera sig alls mot hur män framställer kvinnlig sexualitet i sin manliga porr.

Män vill tala om för kvinnor att p-piller är bättre för kvinnor än kondom. Trots att vi vet att mäns sperma orsakar både livmoderhalscanser, könssjukdomar och andra underlivsbesvär hos kvinnor. Vi vet också att p-piller ger biverkningar och ger en ökad risk för bröstcancer.

Män vill tala om för kvinnor att kvinnojourer inte är bra för kvinnor. Män anser att dessa måste läggas ner, det skulle kvinnor må mycket bättre av, menar män. Män vill tala om för kvinnor att manliga familjeterrorister blir provocerade av kvinnor och att familjemisshandel egentligen bara är "lite gräl", kanske "familjedrama".

Män vill tala om för kvinnor att det är viktigt att kvinnor låter män tillfredsställa sin sexualitet så ofta de vill i/på kvinnors kroppar. Män menar att detta ger kvinnor lyckliga relationer med män.

Män vill tala om för kvinnor att kvinnor måste se ut på ett visst sätt, det män brukar kalla ett "feminint" eller "kvinnligt" utseende. Ofta betyder detta att kvinnor skall ta till onaturliga metoder för att tillgodose denna önskan hos män. Raka bort naturligt kroppshår, måla ansiktet i diverse färger, använda smycken och kläder som har skapats åt kvinnor, sola, banta, träna, operera sina ansikten, ha långt hår, röra sig på ett behagfullt sätt, operera in kuddar så att brösten ser större ut osv..

Män vill tala om att pappor är precis lika viktiga för barnen som mammor men pappor tycker inte att de är så pass viktiga att de vill stå för halva det ekonomiska ansvaret eller omsorgen om barnen.

Män vill tala om för kvinnor att anledningen till att män sextrakasserar främmande och kända kvinnor på gator, torg och arbetsplatser beror på en "sexuell spänning" som män menar att kvinnor känner, i mötet med män.

Män vill tala om för kvinnor att all reklam där kvinnor skildras i bild och film som sexualiserade, anorektiska halvnakna våp, inte är något för kvinnor att reagera över eller opponera sig emot. Kvinnor mår bara bra av att få sitt kön framställt på detta sätt, menar män.

Män vill tala om för kvinnor att tecknad barnporr inte är skadligt för barn eftersom män just i detta fall vet bättre än kvinnor, vad barn mår bäst av.

Män vill tala om för kvinnor att kvinnor mår bra av att läras in i sociala könsroller redan från tidig ålder. Det är en bra "övning" inför framtiden, menar män, att flickor lär sig att hantera grytor och kastruller, dammsugare och låtsasbebisar. Bra också om flickor tidigt lär sig att fixa till sin "kvinnlighet" enligt de önskemål som män har satt upp med smink, kläder, stringtrosor och utmanande klädsel för småflickor.

shedlight

9 juni 2012 10:33

Visst uppstår ett intressant fenomen när de som medverkar till kvinnoförtyck kallar sig feminister.
Då plötsligt blir dom "bra" feminister.
Då byter nätmännen fot. Då skriver dom just att "det finns bra feminister".
Kanske t o m Breivik hade accepterat dessa feminister.

Resten av din kommentar: WORD!

***
Och ni som hånar mig som person i era kommentarer.
Vad hade ni tänkt?

 
Ingen bild

Tittarstorm

9 juni 2012 10:54

Hon och Skugge stod ju bakom Fittstim och det var den som gjorde Belinda till ett namn. Ideologiskt och politiskt kom inte Belinda längre kan man se.
Ägnade mig åt att googla lite på henne och läsa vad hon lyckats knåpa ihop under åren och det väcker mest medlidande.
Hon blev feminist när hon var i 20-årsåldern, hennes utbildning utgörs av 1 års mediastudier i USA. Man kan nog inte vänta sig mer av henne som person helt enkelt.

Hennes omedvetenhet är skrämmande tydlig i Debatt och man häpnar över urvalet av debattörer, fördelningen av tiden för dem som får lov att uttala sig och Belindas små uttalanden som kommer sådär lite i förbifarten och som avslöjar hennes egna åsikter men som inte ingår i debatten och därför står oemotsagda.
För övrigt tycker jag hon är urusel som debattledare.

Det hon kläcker ur sig i sina krönikor är inte bättre. Hon efterlyser feministerna efter UGs reportage om islam. Varför kan man undra?
Reportaget om islam visade bara en liten liten del av värderingar som styr kvinnors liv och vardag, denna gång muslimska kvinnors, och var inget som förvånade feminister. Reportaget slog in redan öppna dörrar, det enda man kunnat säga i en debatt var väl att, jodå, sådär är det. Men inte bara för muslimska kvinnor utan för alla kvinnor.
Ja utom för Belinda då kanske.

Så jag mailade UG och lämnade förslag på ett uppföljande reportage med dold kamera där man skulle kunna visa kvinnor utan slöjor i möten med män utan religiösa engagemang och som kommer att visa samma sak.
Mera debatt än det förslaget förtjänar inte kvinnosynen inom islam ur feminstisk synvinkel menar jag.
Belinda har fortfarande bara inte fattat att förtrycket är detsamma. Men nu hyllas hon i sitt eget kommentarsfält av männen som vill göra muslimer till en extrem grupp av avvikande kvinnoförtryckare och som delar SDs värderingar. Men det fattar hon inte heller.

(Undrar hur länge det dröjer den här gången innan åsikter om artiklar i media anmäls till bloggplatsen som förtal :D)

shedlight

9 juni 2012 11:25

Det förvånar mig också, att de som kommer fram i nuvarande SVT är de som tycks begripa minst av strukturellt reellt förtryck.

UG är för övrigt diskuterat också ur ett jämställdhetsperspektiv, det är en rad kvinnliga medarbetare som lämnat redaktionen för att den är gubbig.
Det kanske skulle sändas ett TV -team dit med dold kamera, på deras möten och fikaraster.

Ja, det är just det du skriver, kvinnoförtrycket är inget nytt. Det drabbar globalt och historiskt på samma sätt.
Vem har lyssnat förut?
Belinda och hennes gelikar är de värsta fiender som kvinnorörelsen kan ha, de som tror att de är feminister och hjälper fram kvinnoföraktade krafter över hela Europa.

 
Ingen bild

Leah

11 juni 2012 01:37

Nu vill jag bara påminna att islam är en religion, som utövas av människor av olika etnicitet, kultur, ursprung osv-även svenskar, blonda och blåögda, kan bekänna sig till islam och jag känner flera sådan som gör just det-så det går inte riktigt att säga svenska kontra muslimska, för tusentals svenskar ÄR muslimer i Sverige idag.

Och jag måste säga att jag tycker nog att islam försvarats (som religion!!!) lite väl mycket, trots att denna religion, som kristendomen och judendomen är starkt kvinnoförtryckande och faktiskt förordnar könssegregering.

Hur Belindas Debatt ser ut vågar jag dock inte uttala mig om-ser knappt på tv längre för att det gör mig så upprörd att se den kvinnoförnedring som ständigt visas (har också avbeställt alla kanaler, bara grundutbudet är kvar).

shedlight

11 juni 2012 10:26

Absolut.
Jag är lika mycket emot katholiscismen, som islam, eller ultrakristen höger.
Jag är ateist.

De patriarkala föreställningarna är lika överallt liksom bland svenska män.
Det är bara fråga om olika strukturer.
TS beskriver det väldigt bra ovan.

Hyckleriet som svensk media ägnar sig åt är att beskydda övergrepp, stödja barnporr, öka sexualiseringen och vara tyst om kvinnoförakt när det kommer från RÄTT håll.
Det gör mig otroligt upprörd.
Det är hela tiden den starkes perspektiv.

Precis som att vi är kristna av tradition, även om JAG är ateist, så hamnar vissa människor av media som muslimer för att de kommer från vissa länder.
Alla klumpas ihop utan åtskiljning medan svenskar slipper motsvarande (uppdrag) granskning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se