Direktlänk till inlägg 14 maj 2012

Vad säger torskarna?

Av shedlight - 14 maj 2012 09:43

Domen i den stora prostitutionshärvan i Göteborg kommer idag. 


/Tillägg 1430. Domen har meddelats GP, DN   SvD

Samtliga åtalade döms till fängelse mellan 3- 6 år.

Maximistraff för människohandel är 10 år, det var en bra bit ifrån alltså. Varför?

Och varför dömdes  inga av de köpande männen  till fängelse nu när max-straffet för köp höjts till 1 år, för att kunna döma ut det vid uppenbara fall av trafficking ?  Var inte detta ett typiskt sådant fall?/


Hur dåligt kvinnorna mått och hur hänsynslöst de behandlats har framkommit.

Några inlägg  här Leda kriminella med den kvinnosynen och  Vad tänker köparna nu? och Varför inte åtala köparna i samma rättegång?


Kvinnorna har vittnat via länk - de måste skyddas men deras framtid är oviss.

Männen som sålt deras kroppar har suttit med  i rätten.

Männen som köpt dem sitter någon annanstans.

På sina arbetsplatser, på sina utbildningar, i sina hem – eller med sina familjer någonstans. Med de finns därute, de som är orsaken till denna rättegång.


Hade det inte funnits köpare hade inte kvinnorna kunnat säljas, det är den enkla och bistra verkligheten. Inga sådana här rättegångar skulle ha hållits om det inte fanns män som köper kvinnor - för att de tar sig rätten.


Inte i denna härvan, inte heller i andra.  Så dessa män, ska skärkådas i detta inlägg.


I dagens media förekommer flera artiklar: I GP står om en av dem, en moderat som sitter i en nämnd som har hand om utsatta barn och ungdomar. I DN skrivs om vilka köparna är.


Men först kommer några fall den senaste tiden, både avslutade och pågående.

 Det är konsekvenserna av KÖPARNAS handlingar som leder till att dessa rättegångar har hållits och fler kommer att hållas framöver.

1.

http://www.sydsvenskan.se/lund/fyra-domda-for-manniskohandel


Kvinnan var 23 år när hon hösten 2009 såldes som prostituerad i Malmö, Simrishamn och Tomelilla.

Hon hade aldrig tidigare varit i Sverige, kunde inte språket och tilläts inte ta hand om sina egna pengar. De två män som höll kvinnan i en lägenhet i Eslöv döms till fängelse i vardera två år för människohandel. Två andra män som sålde kvinnan i Tomelilla döms till fyra års fängelse var för samma brott.

Ytterligare två män som skaffade kunder till kvinnan i Malmö och behöll pengarna från prostitutionen får fängelse i sex respektive åtta månader för koppleri. De fyra män som rätten kunnat bevisa har köpt sex eller försökt köpa sex av 23-åringen döms till dagsböter och villkorliga domar

Här dömdes även de män som köpt tillgång tillkvinnans kropp för villkorlig dom.

Vanligtvis är straffet för sexköp bara böter men tingsrätten menar att männen har insett att kvinnan befunnit sig i en väldigt utsatt situation. Bara en av männen döms till enbart böter

 

En reflektion: Borde de inte ha fått fängelse med den nyare skärpta  lagen?


2.

http://www.expressen.se/kvp/doms-till-fangelse-for-manniskohandel/


Pengarna kvinnan tjänade ska männen till största del ha behållit själva. Eftersom kvinnan inte kunde svenska, saknade pass, eget boende, pengar och kontakter i Sverige var hon helt i männens makt, menar åklagaren.

En viktig del av bevisning i fallet har varit 5 000 avlyssnade telefonsamtal männen gjort samt uppgifter om hur deras telefoner positionerats mot telefonmaster

 

http://bloggar.aftonbladet.se/brottochstraff/2012/03/15/hon-saldes-for-20-000-kronor/


När polisen slog till mot lägenheten i Tomelilla i januari 2010 fann de en smutsig och förvirrad kvinna som levde i ett stökigt rum med bara en säng och en fåtölj som inredning.
Där hade hon under flera månader tagit emot sexkunder som förmedlades dit av männen som köpt henne.

Den 23-åriga kvinnan fick heller inte lämna lägenheten ensam. Allting till henne uttrycktes i orderform.
Männen talade om för henne hur hon skulle vara klädd, när hon skulle byta lakan i sängen och när hon skulle göra sig redo för nya kunder. Sms som ”Hey. Get ready for work”.
I slutet av december såldes hon vidare till två andra män.
Vad blev prislappen för en 23 år gammal kvinna? 20 000 kronor.
I den nya lägenheten i Tomelilla, eller rummet snarare som varken hade kök eller dusch, fortsatte de nya ”ägarna” att sälja kvinnan.

3

http://www.dn.se/sthlm/i-dag-atalas-litauer-som-salde-kvinnor

http://metrobloggen.se/kvinnomisshandel/2012/04/05/


De åtalade männen, mellan 21 och 28 år gamla, är samtliga litauiska medborgare och misstänks för att sålt sexuella tjänster av ett femtontal kvinnor från Litauen.
Brotten – koppleri och människohandel – ska ha begåtts i olika lägenheter och hotellrum i Stockholm mellan november 2010 och augusti 2011. Nio av kvinnorna är målsägande i rättegången.

…att deras verksamhet har varit organiserad och omfattande. Åtminstone flera hundra tusen kronor ska ha omsatts.

Kvinnorna ska, enligt åtalet, ha varit ekonomiskt utsatta och rekryterats med vilseledande uppgifter om att de skulle få mängder med pengar och andra förmåner om de prostituerade sig i Sverige.

 

4.

Den skandalösa friande domen i Klippan behandlades i ett särskilt inlägg: Ytterligare en dom som nedvärderar brottsoffer, där domen gås igenom och vad den säger om domstolen och deras nedvärderande inställning till de kvinnor som  hotats, sålts och fått sitt värde som människor kränkt.


Vad säger torskarna?

 Så då kommer inlägget fram till frågan:

Hur kan alla dessa unga utsatta kvinnor köpas utav svenska män? Vad  säger dessa män?

I kommentering i massmedia, får torskarna numera breda ut sig utan problem.

De  ringer  tex även in  till Ring P1 och beklagar sig.


Kvinnorna  vars kroppar de köper,  hörs däremot inte. Inte heller de  barn,  framför allt flickor, som dessa män även köper, som DN haft en serie av artiklar om. Men både de och  de utländska kvinnorna är tystade i media. Det gäller naturligtvis även de svenska HVB-barn som media så skuldbeläggande kallar ”barnen som säljer sex”. De är också tysta.


Men männen som köper hävdar att de har rätt till det  och kan skriva så här tex:


"Det är upp till vuxna människor att ha vilka mellanhavanden de vill och handlar inte alls om kvinnosyn. Det är dessutom ett brott mot mänskliga rättigheterna att inte låta vem som så önskar arbeta som prostituerad."


Men de kan inte svara på vem som köper alla dessa utländska kvinnor - och vem som köper barnen.

Kanske finns en del utav svaret här, i en recension från torskforumet på Flashback:


Från sign "Kid" som är ca 28 år som skriver om sitt "besök" i Barcelona.


"Hej kan berätta om mitt besök i barca. vi åkte till ett ställe som heter arizala74. Jag och polarn åkte dit vid 23 tiden efter stripp cluben. en trevlig herre öppnar och pratar bra engelska. han berättar att det kostar 60 euro halvtimmen o 100 euro timmen. jag frågar vad det kostar att få ha två tjejer. då blir det 80 euro styck sa han. 160 euro är hur billigt som helst. han visar in oss i ett rum. precis som på felina ska männen inte mötas på väg ut......det knackar på dörren och den ena tjejen efter den andra kommer in o pussar en på kinden o säger sitt namn. jag tror det var ca 10 tjejer där. Alla tjejerna är runt 20 - 25 år och från brasilien. väljer ut två stycken och får gå in i ett rum med stor säng.

 

..ville köra lite fram o tillbaka för att känna skillnaden på fittorna. knullar på…åkte dit två gånger till nästa dag. körde dock bara med en båda gångerna….tjejerna kunde ingen engelska men det gör inget."

 

Man ska kanske tycka att Kid var snäll som inte tyckte att det gjorde något att han inte kunde prata med dem han utnyttjade sexuellt. Svenske Kid som betalade utan tvekan till en hallick, en hallick  som bestämde att Kid fick välja  och vraka mellan kvinnor som han inte hade en aning om varför de var där.


Signaturen W, en  man över 55,   kommenterar uppmuntrande. Bloggen har tidigare skrivet ett helt inlägg om denna torsk: Inga kvinnor är till salu inte ens för W.

Denne W driver ofta på hårt om ”sexarbetares” rättigheter, och tycker att Sverige har en ”sexualmoralisk lag” .

W är insatt i samhället och känner människor på rätt positioner, ngt han ofta skriver om i sin propaganda.


Men denna W byter själv snabbt fot när det handlar om att utnyttja utsatta kvinnor och att använda just synden som en spännande drivkraft. För då behövs det ”moralistiska ”idiomet som en spännande fond i prostitutionsvärlden.  Den  där Myten om den smutsiga horan, den myten behöver en sådan som W så väl.  Hyckleriet , dubbelmoralen, råheten och det djupa kvinnoföraktet går inte att ta miste på.

Han svarar nämligen:


"Har själv besökt Top Damas i Barcelona och var mycket nöjd med mitt besök. Sedan finns ju Club New Aribau i staden, tillsammans med mycket annat. Bara bra att ha många strängar på lyran inför nästa besök... Staden lär enligt mina välinformerade källor flöda över av synd..."

 

Med andra ord: inga som helst problem med att utnyttja uppenbart traffickerade kvinnor som säljs  av hallickar, kvinnor som ställs på rad som varor, som inte kan kommunicera med de kunder som köper deras kroppar på löpande. Inget intresse för deras "rättigheter" . Det visar med all önskvärd tydlighet hur torskar ser på kvinnor när de skippar de vackra orden om " kvinnors rätt" att sälja sig.


Men inte bara det, de lägger skuld på ”hororna”.   Så här kan det låta:


"Hororna lockar dessa godtrogna män till sex och ibland så tvingar hororna männen till sex. Horan blir sedan som en drog som vissa män fastnar i och återkommer till, ungefär som heroinister."

 

I ett av Uppdrag Gransknings  program intervjuades  en  torsk som kallades Kent.

Kent hade köpt thailändska kvinnor som hanterades av en hallick, en norrlänning, kvinnor som  mådde dåligt  av att prostituera sig.

Så här löd konversationen mellan Kent och reportern (R).


Kent: …jag ville pröva…jag begrep inte vad hon sa, så jag sms:a istället,  då gick  det bättre, …det var nervöst, det kändes inte bra… jag har ju tant hemma , hon kanske sticker ifrån mig.

Reportern:  vad vet du om kvinnan?

Kent: Ingenting

 R:  Inget om deras situation?

 Kent: nä  


Här ovan ges alltså några inblickar i den värld där det är ok att använda vilka kvinnor som helst, kvinnorna blir ointressanta som individer eller personer. De är bara något, att som "Kid" så finkänsligt uttryckte det, att ”köra fram och tillbaka i”.


Alla kvinnor är prostituerade

 Alla kvinnor och flickor blir därmed potentiellt tillgängliga kroppar.

Torskar gör också avsiktligt alla till prostituerade, som visades i inlägget om W, se ovan.  

Som här i en kommentar till en vanlig artikel i media


”Det sägs att en väldigt känd man frågade en bordsdam, som han tyckte var osympatisk: Skulle ni kunna tänka er att gå till sängs med en man för 100 000 dollar? Svaret blev: jag skulle tänka på saken. Och för 10 dollar? Då blev svaret: vem tror ni att jag är? Mannen sade då att nu vet vi vem ni är och nu är det priset som diskuteras.”


Eller som W tycker: "Dating is the dishonest form of prostitution"

 

Skam

I det mediala utrymmet som kommentering ger, utnyttjas också maximalt tillfället till  att lätta på skammen och skulden. Och för att få normalisera sina handlingar som är en enorm drivkraft att göra. Och den är verkligen enorm.   Om det är ”normalt” så kan det ju inte vara fel att inte bry sig om andra människor, om kvinnor och deras värdighet och hälsa.

Skulden, den läggs  istället på henne -  Kvinnan -  alltså på de oftast betydligt yngre unga rumänska, litauiska nigerianska och thailändska utsatta människorna.


"Det är ju kvinnor som säljer sexuella tjänster till män i detta fallet och utnyttjar mäns sexuella behov kommersiellt."


I Public service skrev ROKS  ett debattinlägg där de krävde  att offren för traffickicking skulle få rätt att stanna. Men  det håller inte  köparna med om, de som hänger i Public Service, för DE vet hur det ligger till.


"Det existerar en väldig massa frivillighet inom den branschen. Pengakåta brudar som ser en chans till snabba stålar. Det finns mycket av det. "


"Det är ganska ovanligt att prostituerade råkar illa ut av en kund"

 

"Med andra ord handlar det om en affärsuppgörelse mellan två människor"

 

"Prostitution har funnits sen urminnes tider och kommer säkert alltid att finnas överallt, så att som vissa gör här ödsla energi att fördöma torskarna är väl att slå ett slag i luften"

Dessa kommentarer  kommer alltså strax efter det kommit fram fruktansvärda uppgifter  i denna traffickinghärva i GBG. Det går liksom inte in i männen som köper,  hur kvinnorna har det - dom fattar inte.


Kvinnohat

 Eller så är man nästan hatisk  mot kvinnorna, allt för att slippa ta eget ansvar .


"Horor likväl som skitstövlar till karlar ska ha hårda straff det räcker inte med att bara ta männen tjejer ska in också som om dessa kvinnor inte vet vad dem gör...In med alla på långa straff både och så kanske även damerna inser jag kan inte göra vad jag vill"


Kvinnorna de unga, fattiga, osäkra, ledsna, deprimerade, förtvivlade kvinnorna diskuteras öppet på sexköparforum, de recenseras, de hånas, de fotograferas, de tipsas om -  som vore de en maträtt.

Men dessa kvinnor ska alltså vara de som ska straffas enligt dessa köpare.

Några kommentarer om Rosenlund ligger här.

Där är förresten  polisen nu vakna och torskarna åker numera även dit på spårvagnen när de köper prostituerade.


Torskarna skyddas  -  och ”skökan” hängs ut .

 Men när det kommer till att visa sina egna identiteter då smyger torskarna fegt undan, de behöver inte fotograferas, de recenseras inte - de anonymiseras och de skyddas – nästan alltid.

De visas inte ens på en suddig bild, möjligen i en bil med en suddig nummerskylt. Som exempel: när radioprogrammet Studio Ett skulle göras ett djuplodande reportage om vilka männen är som köper sex, då valde man att illustrera dessa män med en hel naken KVINNOkropp med stringtrosor.  ( Ingen tanke på att hon skulle skyddas)  Man ville väl passa på när en kvinnokropp kan visas - legalt.


Så talar man återigen  om,  i detta fallet Public Service,  att MÄNNEN ska slippa schavottera men  KVINNORNA i prostitution tillhör allmängods. De är ju Prostituerade, de är” bara” horor, klart dom ska vara nakna. Det vet ju alla hur "dom" är.
Så härskar dubbelmoralen i ett program som skulle fokusera på torsken men som istället sätter kvinnan i fokus, nu blev det  hon som lockar männen med sin kropp -  schablonbilden av den fallna skökan är både  urgammal och dagsaktuell hos de som inte tänker efter.


Men här är dom -  i Metro

 Men BÄST att skildra torskarna var som vanligt Metro. De la ut ett antal torskar på rad, anonyma iofs. 

Men ändå.  de ligger  där på rad, männen som driver könshandeln med sin egoism och sin

kvinnosyn - och sina pengar.

Här kommer Metros artikel, med en inledning för komma ihåg skillnaden på makt och vilka som egentligen ska skyddas och vilka  som samhället idag skyddar.  Och skulle de någon gång hängas ut kan DE kan ju alltid skriva en bok där det är de som blir offren.


"Skillnaden i livssituation mellan kvinnorna och köparna är så stor som den över huvud taget kan bli. Som när en pappa till två barn i övre tonåren köper oralsex av en 25-årig kvinna. Han är vd för ett företag som omsätter flera hundra miljoner kronor och bor i ett trivsamt område i en kranskommun till Göteborg.

Hon sitter i en lägenhet i nordöstra Göteborg på dagarna och får inte gå ut."

 

"På kvällar och nätter säljer hon sex oavsett väder. I pissoarer, bilar, bakom soptunnor kring Rosenlund. Hon ska ha varit skuldsatt till hallicken och hans släkt i Rumänien. Samtidigt som de har hennes fyraåriga dotter i Bukarest.

Vd för mångmiljonföretag, tonårskillar på väg hem från utekväll, män kring pensionsåldern, män med utländsk bakgrund, män med helsvensk bakgrund, taxichaufför, hantverkare, låginkomsttagare, män med hög inkomst, tvåbarnspappor, gifta, skilda."

 

"Det finns 142 polisärenden där män åkt fast för köp av sexuell tjänst som kan härledas till just de rumänska kvinnorna som hallick-ligan ska ha haft i sitt våld"


Männen som åkt fast.

Man 28 år, Göteborg
Fick böta 50 dagsböter på 2 500 kronor totalt för att ha köpt sex i Rosenlund.

Man 42 år, Göteborg
Köpte sex i Rosenlund, men avbröts av polis.

Man 31 år, Göteborg
Försökte köpa sex av en kvinna från Rumänien på Hvitfeldtsgatan.

Man 45, Göteborg
Köpte sex av kvinna på Masthamnsgatan i Göteborg.

Man 48 år, Göteborg
Köpte sex av kvinna på Badhusgatan. Fick böta totalt 12 500 krnoor.

Man 56 år, Göteborg
Köpte sex vid Rosenlund.

Man 65 år, Frändefors
Var i Göteborg och köpte sex. Fick böta totalt 12 500 kronor.

Man 36 år, Göteborg
Betalade för samlag, men togs av polis under akten.

Man 36 år, Mölndal
Erbjöd en kvinna 500 kronor för samlag, men togs av polis innan akten påbörjades.

Man 41 år, Lycke
Köpte sex i p-däcket i Rosenlund.

Man 32 år, Göteborg
Försökte 19 januari föra året köpa en rumänsk tjej att onanera åt honom för 500 kronor. Polisen stoppade det hela på Medicinargatan.

Man 22 år, Göteborg
Togs av polis efter att ha köpt både samlag och oralsex av en kvinna vid Rosenlund.

Man 32 år, Göteborg
Köpte sex av en rumänsk kvinna på Sahlgrensgatan. Fick 50 dagsböter motsvarande 3 000 kronor

Man 60 år, Partille
Betalade en kvinna för att ha sex vid p-däcket vid Rosenlund.

Man 52 år, Göteborg
Köpte sex av prosituerad kvinna från Rumänien på Läroverksgatan.

Man 30 år, Göteborg
Fick 50 dagsböter motsvarande 2 500 kronor när han hade köpt sex av en kvinna vid Rosenlund.

Man 47 år, Borgstena
Var i Göteborg och köpte sex vid Järntorget, ett stenkast från Rosenlund.

Man 55 år, Göteborg
Köpte sex av en kvinna i Rosenlund, stoppades av polis innan han hann utföra akten.

Man 47 år, Tunhem
Var i Göteborg och köpte sex vid Läroverksgatan. Fick böta 16 000 kronor.

Man 36 år, Göteborg
Åkte dit när han köpte sex på Stora Badhusgatan.

Man 35 år, Göteborg
Köpte sex i Rosenlund. Fick 50 dagsböter motsvarande 2 500 kronor.

Man 30 år, Göteborg
Köpte sex vid Rosenlund, stoppades av polis innan de han börja.

Man 30 år, Göteborg
Köpte sex i Rosenlund. Togs av polis och fick 50 dagsböter.

Man 44 år, Avesta
Var i Göteborg och köpte sex. Stoppades av polis på Masthamnsgatan under akten.


Endast kommentarer som behandlar sakfrågan kommer tillåtas!
Sexistiska rasistiska kommentarer tillåts ej.

 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

14 maj 2012 10:40

Torskarna hävdar att protituerade kvinnor är "frivilliga" och torskarna hävdar kvinnornas "fria val".

Trots att vi alla vet, att det är torskarna som har valt den prostituerade kvinnan och inte tvärtom. Trots att vi alla vet, att det är torskarna som har valt det sexuella tillfället, när det som torskar kallar "sex", skall ske. Trots att vi alla vet, att de enda som är sexuellt attraherade, sexuellt intresserade, sexuellt upphetsade, är torskarna. Trots att vi alla vet, att det bara är torskarna som tillfredsställer sig själva sexuellt, i det de kallar "sex".

Torskarna försöker få det att låta som om kvinnorna upplever samma sak som torskarna. De utgår från sitt eget perspektiv, att de har "sex" med, vad de vill påstå, är "frivilliga" kvinnor som har gjort helt "fria" sexuella val.

Sanningen är att torskar runkar av sig i kvinnor, mot betalning.

shedlight

14 maj 2012 12:34

Att köpa prostituerade handlar om makt och kontroll- inte om sex.

Det är därför fel att kalla det sexköp, det ger fel associationer. Men å andra sidan är det kanske meningen, man har svårt att ta till sig djupt empatilösa handlingar mot utsatta människor. Det är svårt att skriva om det.

 
Ingen bild

Tittarstorm

14 maj 2012 12:17

Jag ditt tidigare inlägg om W där han citeras. Han gillade inte att män och kvinnor syns lika mycket i media, skriver han. Han tycker man ska lyfta fram individen och inte kön.

Så låt oss göra honom till viljes! Låt oss lyfta fram W, det har han verkligen gjort sig förtjänt av!
Precis som de andra torskarna med medeltida kvinnosyn och som skyddas av anonymitet trots att de dömts och förtjänar att få mer uppmärksamhet.
Var finns W och de andra grabbarna? Jag kan söka dem själv om du inte vill ge dem den välförtjänta uppmärksamhet som W och de andra jobbat så länge och ihärdigt på att få.

shedlight

14 maj 2012 17:51

W kallar sig ord* översatt till svenska.
W*w* alltså, i flashbacks torskforum.
Detta forum som har kopplingar till prostitution, på olika sätt.
( han har även andra sign på andra trådar på flash)

W är MYCKET aktivt, och påverkar i samhället både politiskt-ideologiskt, förmodligen även via sitt yrke, och medialt. Han känner folk.

Jag tycker vi ska veta att de här krafterna finns i samhället.
Särskilt när köparna ska granskas.

 
Ingen bild

noboytoy

14 maj 2012 13:58

När man läser dessa torskars kommentarer och andra mäns, så undrar man i sitt stilla sinne vilka deras fruar, mammor, döttrar och systrar är. Stackars kvinnor som har sådana empatilösa monster till män i sina familjer. Skamligt och vidrigt. Vad är dessa män för något? Vandrande runkmaskiner?

shedlight

14 maj 2012 17:31

Dom har förmodligen stora problem med att möta kvinnor i sin vardag och har sannolikt växt upp med att kvinnor ska vara underordnade.
Får dom inte utlopp för dessa värderingar IRL tar de ut de på fattiga unga kvinnor - eller flickor - de som inte kan värja sig.
Det visar återigen ett det går en tunn linje mellan rätten att våldta och att köpa kvinnor.

 
Ingen bild

Tittarstorm

14 maj 2012 17:00

Tack för info. Nu har jag gått in och läst och bytt några ord med torsken.Det är en aggressiv jävel! Hugger direkt. Mer som en gädda om du frågar mig.
Det är lätt att förstå att han måste köpa sig möjligheten att få stoppa in sitt lilla bihang i en annan levande person.

Blev lite inspirerad av en tråd där inne som ställer frågan "Hur gick det till när du började sälja sex"
Skulle gärna vilja starta en tråd med motsvarande fråga till torskarna. "Hur gick det till när du började köpa sex". Ja nu vet vi ju att det inte är sex de köper, men de vet ju inte det så man måste hålla sig på deras nivå i frågeställningarna.
Man får inte göra det för svårt för dem genom att kalla saker vid deras riktiga namn.

shedlight

14 maj 2012 17:53

Denna gammeltorsk är enormt aggressiv.
De enda kvinnor han accepterar är de vars kroppar han kan köpa.
Och naturligtvis anser han inte att trafficking är ngt problem öht, och han stödjer sig på sexindustrins uppgifter där.
De (hallickarna, bordellägarna, människohandlarna) vet ju hur det ligger till.

Men W köper traffickerade kvinnor själv.
Det är inte bara uppgifterna i inlägget som visar det. Sådana torskar kan överhuvudtaget inte ta in kvinnans situation. Om hon ler är hon "lycklig". Det är på den nivån.

Att de tillfogar skador, vissa obotliga, finns inte i deras sinnevärld.

Och tanken på att denne aggressive äldre man utnyttjar unga utsatta kvinnor utomlands är förfärlig.

 
Ingen bild

Sara

14 maj 2012 17:17

Jag blir förbannad, ledsen, förbannad igen och sen matt och resignerad. Vad f*n kan man göra åt detta?? Jag skulle vilja gröpa ur ögonen på alla torskar som som hävdar sin "rätt" och alla de (även kvinnor) som har en väldigt snedvriden kvinnosyn på det vi kallar "horor, glädjeflickor, skökor." Protistuerade är bara ett finare ord för det vi inte vågar ta itu med. Media, reklam, och samhället i sig hjälper inte heller till så mycket genom att skydda förövaren och anklaga och nedvärdera offren. Nu får det vara nog! Finns det ingen som är human nuförtiden, lite mänsklighet tack!!

shedlight

14 maj 2012 17:28

Det är bra att bli förbannad!
Ur det kommer handling!

Till exempel genom att uppmärksamma dessa torskar försök att sprida sin kvinnosyn, inte minst via Sveriges Radios program.
Eller i medias kommentering där de ohämmat släpps fram och får kränka kvinnor.

 
Ingen bild

Tittarstorm

14 maj 2012 19:58

Måste bara rapportera om min konversation med prakttorsken på FB.
Jag smackade på med ett par nedvärderande kommentarer till torsken, vilket inte var så svårt för han är väldigt korkad, och vet du vad? De är helt borta nu! Det finns inte ett spår av dem!
Är inte lite lustigt?
Så det där med yttrandefrihet på riktigt är inte helt med sanningen överensstämmande. Nedvärdera meningsmotståndare får bara en del göra.

shedlight

14 maj 2012 20:21

Det är stortorsk nr 2, Bluestar, som är moderator på Flash torskforum.

Han och W är kompisar och åker på gemensamma resor till Tysklands könshandel.

Du vet väl att Flash ägare är involverad i prostitution? Han tjänar pengar på könshandel på nätet. Självklart ska torskarna få vara ifred.

Det gäller även andra sidor, att kvinnohatet är utgångspunkten. T o m kriminaltrådar som skriver "fel" tas bort.

Det finns ingen yttrandefrihet på Flashback.
Det är en missuppfattning.

Jag kommer kanske skriva ett inlägg om detta också - har ruvat på det länge.

 
Ingen bild

Leah

14 maj 2012 19:59

Jag känner en sådan sorg och vanmakt när jag läser detta. och hur många ggr har jag hamnat i vilda diskussioner med män som nästan desperat försvarat mäns rätt att köpa kroppar-men inte deras fruar/mammor/döttrar såklart, de är ju "rena", de andra slit och släng varor.

Tyvärr så är det inte bara män som delar upp kvinnor i bra och dåliga, även kvinnor gör det.

Denna värld är verkligen sorglig.

shedlight

14 maj 2012 20:38

Det går inte att bemöta dem.
De saknar empati men känner så stor skam att de slår tillbaka vilt.
Fakta hjälper inte heller, då går de på person.

Det här handlar om djupt grundläggande värderingar - människosyn.
Kan man köpa en person, kan man köpa alla. Då kan man köpa mycket unga också - barn - de är ju "frivilliga".
De flesta som köper barn (12-18 år) är inte pedofiler utan vanliga torskar som testar allt. Som i en godisbutik.

Men vi måste reagera: uppmärksamma och agera.
För de här krafterna når in i politiken och i media.

Varför vill inte moderaterna kriminalisera köp av kvinnor och flickor utomlands?
Dom vet ju hur det så ut, så varför?
Vilket motstånd möter dem som vill genomföra en sådan lagstiftning? Från vilket håll?

Idag talar vår lag om att utanför Sveriges gränser är människor mindre värda.
De här unga rumänska tvingade kvinnorna kan köpas i Danmark utan problem. Som ETT exempel.
Trafficking är ok så länge det sker utanför Sveriges gränser. Det säger vår lag i praktiken nu.
Så vi har mkt att reagera på.

Men glöm inte att vi är många som INTE accepterar att kroppar kan köpas för mäns sexuella makt- och kontrollbehov

 
Ingen bild

noboytoy

14 maj 2012 21:26

Flashback är ett vidrigt forum där män sitter och skvallrar om människor, tipsar varandra om hur de får tag i prostituerade som de kan betala för att få runka i, hatar och föraktar kvinnor, feminister och andra kvinnor som de kallar "sliddjur" och snackar om något som de kallar "sex".

Det värsta är att det är män i alla åldrar, de är många och de är skrämmande mentalt underutvecklade. Fysiskt också, skulle jag gissa.

shedlight

14 maj 2012 21:36

Flashback startade på nätet 1999.
Jag tror att man helt missar i hatdebatten den inverkan som detta forum kommit att få på tonen i samhället, både på skolor och i media. Det drabbbar både invandrare och kvinnor.
Den manliga dominansen är total på Flash, liksom SD-sympatierna.

Och vilken effekt har det på kvinnosynen när flickor och kvinnor som en normalitet kallas sliddjur?

 
Ingen bild

noboytoy

15 maj 2012 00:14

Den där hallicken/torsken i Tomelilla..?
Var det inte han som hade sitt/sina barn med sig i bilen när han skjutsade den tvångsprostituerade kvinnan till torskarna?

shedlight

15 maj 2012 09:32

Har inte läst mer om det fallet och har inte läst domen. Har du gjort det eller har annan info får du gärna bidra.
Låter hemskt om ett barn var med, fruktansvärt om det var så!
Men behandlar man människor så här illa kanske man inte förstår hur man behandlar barn heller.

 
Atmosphere girl

Atmosphere girl

15 maj 2012 01:31

Jättebra inlägg, som vanligt.

Det finns väl kanske inte så mycket mer att tillägga, än det som alla skrivit. Deras människyn är skrämmande, äcklig och sorglig.

Media är väldigt duktiga på att hjälpa till att objektifiera prostituerade i reportage och inslag. Männen syns aldrig, medan de prostituerades ska visas upp nakna och utmanande. Jag har sett flera dokumentärer, främst från Asien, där de filmar på restauranger och klubbar. Torskarnas ansikten blurras alltid, medan tjejerna filmas väldigt noggrant. Detta trots att reportagen många gånger har vinklingen att prostitution är dåligt, så bara måste de visa upp tjejerna som köttstycken ändå. Jag fattar inte varför. Hur orkar man göra filmer som är helt kontraproduktiva?

http://theatmospheregirl.blogspot.com

shedlight

15 maj 2012 09:38

Du har helt rätt.
Man förstärker just de strukturer man säger sig vilja bekämpa.
Det visar hur djupt det går, det här föraktet för den fallna kvinnan. Hon blir en annan - inte en riktig människa.
Jag har också reagerat på de där dokumentärerna varför männen blurras och inte kvinnorna.
Varför gör man så? Kan någon svara på det?
Och ta med flerhundraåriga strukturer i det svaret.

 
Ingen bild

Mats

7 november 2012 10:47

Det enda som du publicerar på detta forum är ju folk som håller med,har läst några inlägg och tycker inte ni själva att ni lägger er på samma nivå som männen ni föraktar,med att använda samma nervärderande sätt att uttrycka sig...

shedlight

7 november 2012 15:28

Men vad säger torskarna, Mats?
De som är jäviga och är ute efter sin njutning och skiter i kvinnorna.
Dom som aldrig hörs eller behöver ställas inför rätta.
En anonym skuggfigur som driver kvinnohandeln med sin pengar.
Och varför ser man aldrig torskarna på traffickingkonferenser?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se