Direktlänk till inlägg 3 december 2011

Vågar SCUM-hatarna läsa Lydia Cacho?

Av shedlight - 3 december 2011 17:53

En krönika om SCUM -manifestet och vilken utmärkt utgångspunkt detta 40 år gamla manifest är.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hur-ar-det-med-din-fittavund_6679524.svd

Just det.

Det är över 40 år sedan det kom.


Men i år, alldeles nyligen,  kom Lydia Cachos bok "Maktens Slavar" ut.

Alltså 2011.


Aldrig förr har slavhandeln för sexuella syften,  för att mätta mäns efterfrågan på kvinnor

och barnkroppar, varit så stor som nu.


Var finns upprördheten från mansrättshaveristerna över detta faktum?

Hur många har läst eller tänker läsa Cachos bok?

Hur många VÅGAR läsa den?


Skulle slavhandeln under 1700-talet bara varit kvinnor skulle den kallats frivillig prostitution och aldrig förbjudits. Den hade förtigits, för det är vad som sker idag och just nu.

Den skara  "jämställdister", kvinnoföraktare, konservatister, moderatmän, obskyra bloggare som nu  kritiserar Solanas SCUM-manifest  är en del av detta förtigande.


Lydia Cachos bok innehåller 367 sidor om fruktansvärda ofattbara övergrepp,  kallhamrat utnyttjande, obegriplig egosim, oerhörda vinster till kriminella och en ständig ny införsel av kroppar i en växande sexindustri.


Från de fattiga maktlösa till de rika och de mäktiga.

Från de som är tysta till de som hörs överallt.


Kvinnors och barns kroppar blir förbrukningsvaror.


Detta över 40 år efter att SCUM-manifestet  skrevs.


Och sedan säger de mäktiga röststarka att SCUM är en överdrift.


Vad är en teaterpjäs mot verklighetens SKAM?
Lite från boken:


Sexismen är på väg tillbaka, starkare än förr och med tillgång till nya effektivare resurser för marknadsföring. Eller rättare sagt: i en del länder har sexism aldrig försvunnit, den har bara förklätts i politiskt korrekt tal.   s 200


Man måste att ständigt utsätta flickorna för porr få dem att se det sexuella utnyttjandet som något normalt, få dem att tro att de själva valt att göra det de gör.. ..s 201


Om vi verkligen vill göra något åt prostitutionen, måste vi se torskarnas roll, och de måste ta ansvar för sina handlingar.  Prostitution  är en fråga om tillfälle och beslut, och valet är kundens...

 Han väljer att åka till platser i fattiga länder där det finns sexturism, eftersom han känner sig sviken eller förråd i sitt förhållande till västerländska kvinnor... s265


I Spanien finns det högerextrema grupper som bidrar ekonomiskt för att de prostituerade ska kunna organisera sig samtidigt som de på den politiska arenana tar avstånd från dem. I samma land finns en maffia som utnyttjar tvångsprostituerade och driver 4000 bordeller som inbringar 18 miljarder euro om året.... s 318Efter frågan på barnpornografi ökar... ständigt, och kunderna blir alltfler på bordeller där unga flickor hålls som slavar, de vill ständigt ha yngre flickor som inte kan försvara sig. Ändå förbigås kunderna i de flesta studier om den här tragedin.

Människohandel fortsätter att öka....

Man kan till exempel fråga sig varför det är så tyst om den prostitution som förekommer  i samband med affärsresor och kongresser. ....s 322


Läs den, ni som vågar och ni som bryr er om.

Bemöt varje SCUM-hat med Lydia Cachos bok.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tittarstorm

3 december 2011 22:22

Den har jag missat, tack för tipset. Ska köpa den.

shedlight

3 december 2011 22:37

Det tar på krafterna att läsa den, men det är något man måste. För alla dessa som har berättat och som har vågat göra det i boken.
Och för modiga, modiga Lydia Cacho.

Man blir upprörd över att sådana här böcker fortfarande måste skrivas och över de vidriga människor som är orsak till detta lidande.

 
Ingen bild

noboytoy

4 december 2011 12:53

Vill bara säga att en viss antifeminist, som kallar sig MedborgareX, nu har hängt ut även SVd:s kvinnliga reporter ALL, i sin blogg.

MedborgareX som hängde ut kvinnor från Turteatern med namn och adress i sin blogg.

MedborgareX verkar ha ett onormalt och märligt behov av att uppge adressen till de kvinnor som inte instämmer i hans antifeministiska åsikter? Varför vill han tala om för alla var de här kvinnorna bor?

shedlight

4 december 2011 14:35

Därför att MedborgareX är feg.
Förmodligen fegare än en dammråtta.
Och som en sådan vill han han desperat ha cred utav de övriga mansrättshaveristerna därute. Så feghet verkar uppskattas av dem.

Alltså så långt man kan komma från Lydia Cacho som måste vara modet personifierat.

 
Ingen bild

LL

13 december 2011 19:31

Tack vare ditt tips gick jag till biblioteket, lånade och har nu läst ut Maktens slavar. Precis som du skriver kommer de som verkligen skulle ha behövt läsa denna bok, aldrig våga göra det. Det är lättare att blunda för sanningen, än att ta in den och försöka åstadkomma förändringar.

Boken väcker så många tankar, men kanske främst känslor. Jag blev ledsen, arg, äcklad och rädd av att läsa.

För det första trodde jag inte att människohandeln var så pass organiserad som den faktiskt är. Att maffian är så pass drivande och betydelsefull och att polisen och politiker är så inblandade visste jag inte. Självklart är jag medveten om att det finns korruption och organiserad brottslighet, men jag hade någon slags föreställning om att den största delen av människohandeln skedde på ett mer lokalt plan. Helt fel av mig. Och självklart chockade det mig, eftersom det betyder att det är enormt stort och svårt att få bukt på. Det är liksom verkligen ”maktens slavar”.

Det finns ett enormt glapp mellan lag och verklighet, världen över. Lagen säger en sak, men människors medvetande ett annat. Vi kommer aldrig kunna stifta bort företeelser som trafficking, så länge kvinnan är underlägsen och folk upp på politikernivå vill att det ska finnas.

Och detta får mig att tänka på att det är en slags falsk bild att vi i västvärlden är så jämställda. Är vi verkligen det eller har förtryckarna bara flyttat sin verksamhet utomlands? Jag syftar självklart på sexturismen som så många västerländska (till synes jämställda) män deltar i. Att färre saker händer i, låt säga, Sverige för att vi kanske är ett mindre korrupt land, har ju ingen som helst betydelse om svenska män åker och utnyttjar människor i Thailand.

Västerländska män har en stor del i världens förtryck, vilket kapitlet Armen och prostitutionen beskriver väldigt bra. Antifeministerna brukar ofta beskriva soldater som tappra och uppoffrande. De har hittat den punkt där mannen till ter sig som ett offer, eftersom de varit ”tvungna” att kriga. Dock missar de att ända sedan andra världskriget har de civila offren alltid varit större än soldaternas dödsantal. Jag kommer aldrig se soldater som några tappra män. De är mördare och våldtäktsmän.

Jag skänker en tanke till alla som just nu i denna stund är Maktens slavar.

shedlight

14 december 2011 00:38

Det har kommit ett antal böcker de senaste åren om den oerhörda omfattningen av dagens människohandel/trafficking.
De flesta har inte översatts till svenska.
Det är en oerhört organiserad och komplex verksamhet. Och grym.
Hur ska tonårsflickor våga vittna mot de som mördar i en handvändning utan att tveka?
Men dom kriminella vet vad de gör nu, de ser till att binda de utsatta ekonomiskt och mentalt (stockholmssyndromet).Så nu behöver de inte ens alltid mörda vittnen längre eller hota deras familjer.

Allt för att komma åt sexköparens pengar.

Man ska alltid ha i åtanke att sexköpare över världen, även svenskar, stödjer trafficking.

Övergrepp/våldtäkter/prostitution hänger alltid ihop med krig, där finns de tysta offren.
Dom som inte får några TV-serier eller tjocka böcker skrivna om sig.
Men även att bevara fred skapar prostitution, som på Balkan.
Liksom varje sportengagemang, varje internationellt stort möte eller arbeten förlagda långt från hemorten. Gasledningen genom östra Europa, eller gruvdrift eller oljeborrning skapar handel med kroppar.
Tystnaden om det, är det som måste brytas.

DÅ blir Cachos bok så viktig, för boken har ett globalt perspektiv och har en global utgivning.
Den blir ett användbart vapen i kampen mot utnyttjandet och mot de som med sina pengar driver fram dessa fruktansvärda övergrepp och kränkningar på barn och kvinnor och deras rätt till liv, hälsa och värdighet.
Så den boken måste användas, för Cachos och för maktens slavars skull.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se