Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011

MYT-stämman och annan unken " jämställdhet"

Av shedlight - 21 oktober 2011 12:40

På M-stämman debatteras jämställdhet .

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/m-rostade-nej-till-jamn-fordelning-mellan-konen_6571173.svd

http://www.expressen.se/nyheter/1.2598278/filippa-vill-inte-ha-jamn-fordelning


Där använder en moderatman,en MUF-are,  en falsk uppgift om att det skulle skilja 7 minuter på hushållsarbete mellan könen.

Ur SvD-artikeln:

"Enligt SCB så skiljer hushållsarbetet mellan män och kvinnor sju minuter. Det kan man inte kalla för ett stort samhällsproblem, ansåg Muf:are Fredrik Kärrholm, ombud från Stockholms län".


Så ser man hur en falsk tolkning av SCB:s tidstudie  i media får bli till en "sanning" i det statsbärande, nej nu samhällsbärande!,  partiet.


Sanningen är:


-Kvinnor gör fortfarande, efter 20 års mätningar, fortfarande nästan ALLT hushållsarbete.


-Hemarbete är inte lika med hushållsarbete.


-Hemarbete för män är att snickra och måla  i garaget, meka med bilen,  det  ickerepetitiva hobbybetonade "hemarbetet" enligt SCB.


Moderatmännen använder alltså falska uppgifter för att bekämpa jämställdhet. En felaktig uppgift blir en myt om verkligheten.

Skamligt av moderata företrädare att sprida myter och inte ägnat att inge förtroende.

Vad kan man i så fall mer ljuga om, om man bryr sig så lite om sanningen?


Då hjälper det inte så mycket att den  moderata partisekreteraren skriver om jämställdhet.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/m-ska-skapa-en-jamstalld-arbetsmarknad_6571107.svd


Mer här med länk till pm från SCB

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/10/06/6392444-inget-har-hant-pa-20-ar/


Med formuleringar som "vi ska inte lägga oss i" så vet man att det handlar

i 9  fall av 10  om jämställdhet.

Aldrig någonsin används den formuleringen så ofta som när man ska bevara ett könsuppdelat samhälle eller unkna föreställningar.Ett annat exempel  på unken syn på kvinnor och vad kvinnokroppen  ska användas till finns inom spelvärlden.


http://www.svd.se/kultur/skrammande-rutten-kvinnosyn_6568111.svd

En manlig  pojkrums värld  som ska bekräftas - om och om igen.

Där kvinnor är okända varelser som man har rätt att förnedra.


Artikelförfattaren förfasar sig över den unkna kvinnosyn som kommer fram i reaktionerna från "pojkarna" dataspelsvärlden.

Dom kanske är mer grova, djupt sexistiska och enkelspåriga äv vad som hörs annars.


Men de här grabbarna må uttrycka sig mer grovt men de är nog inte särskilt annorlunda än tex slipade mörkermoderatmän eller en del företrädare i rättsväsendet eller för all del vissa mediahus, alla verkar de  i samma kontext.


Den stora myten idag är snarare att man tror att kvinnosynen  är bättre än vad den är i Sverige.


Internet har inneburit ett växande kvinnoförakt kopplat till en utveckling i västvärlden där kvinnan har blivit en komsumtionsvara på ett aldrig tidigare skådat sätt i historien.

Och med det följer ett kvinnoförakt och en syn på mannens rätt att sätta agendan för vad som är acceptabelt.


För varför gör annars två 20-åringar så här

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.754374-frias-for-smygfoto-offret-ovetande

OCH  kommer undan med det, med svenskt rättsväsendes  goda minne om det inte anses rätt ok  - ändå?I Kina skakas landet och landets ledning över det utbredda kvinnoförtrycket som kommer  fram i en ny undersökning.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/fjardedel-av-alla-kinesiska-kvinnor-har-misshandlats


Var fjärde kinesisk kvinna har blivit misshandlad, fysiskt eller psykiskt,  i hemmet.


Hade det varit i Sverige så hade svenska män blivit rasande, inte över att kvinnor blir slagna, utan över att män blir utmålade som kvinnomisshandlare.


Som här när en krönikör tar upp Sveriges problem med mäns våld mot kvinnor, alltså samma som i den kinesiska undersökningen, och blir fullständigt nerringd och nermailad av arga  män

http://hd.se/kultur/2011/10/19/hall-kaften/


Så går media, M-stämmepolitik, spelvärlden, rättväsende och kvinnomisshandel ihop med ett och samma syfte:

Att upprätthålla överordningen.


Så ser det ut i Sverige - anno 2011


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hmm

21 oktober 2011 14:17

Jag har bott i Kina i många många år. Utsatta för psykisk och fysisk misshandel. Jag skulle tro att siffran män som utsätts är större faktiskt. Det är inte okey att slå sin fru i Kina, även fast många gör det. Däremot är det okey att slå sin man. Och då snackar jag inte mjäkiga slag utan, verkligen sparka i magen/huvudet när mannen kommer hem full och sådant. För att inte tala om psykisk misshandel kinesiska kvinnor utsätter män för...

shedlight

22 oktober 2011 22:18

Du har ett sinne för humor som är lite outgrundligt.

Och sen undrar man över varför svenska män angriper HD-krönikören?!

Och i Kongo blir männen våldtagna av kvinnor med bajonett, och i Libyen blir män våldtagna av krigiska kvinnorebeller som dominerar gatubilden, och på Europas parkeringsplatser säljs medelålders män till kvinnliga lastbilschaufförer, och i världspolitiken syns bara kvinnor och inga kostympingviner, och strippklubben i Särna driver en kvinna från Serbien, där fruarna på scotrar är kunder allt medan männen är hemma och städar, och i spelvärlden är det fullt med avklädda unga pojkar i spelen (se länk ovan!) och garvande flickor som förnedrar dem och du får gärna fortsätta skildra DIN ironiska(?)värld....där mannen är offer utan ansvar och skuld.

 
Ingen bild

noboytoy

22 oktober 2011 09:35

Det är ingen hemlighet att nuvarande regering verkar för att avskaffa allt jämställdhetsarbete.

Om man kallade jämställdhetsarbetet för vad det egentligen är - att belysa och komma åt förtryck, diskriminering och våld mot halva jordens befolkning, så kanske Reinfeldt och hans mansregering skulle tänka annorlunda..?

Eller nej, det skulle de nog inte..

De är upptagna med att upprätthålla det Alliansregeringen står för - konservatism och "traditioner". Dvs inga samhällsomstörtande förändringar får ske för ett bättre samhälle där alla har lika värde.

Det är inte Moderaternas politik, den bygger på att man vill ha hierarkier i ett samhälle och tanken är ju som vanligt att kvinnor skall vara längst ner i deras hierarkier.

Nu vill Moderaterna avskaffa all könsuppdelad statistik. Vad händer då?

Då får vi ingen som helst information om hur lite lön kvinnor har i förhållande till män, inte hur många kvinnor som drabbas av manligt våld och manligt sexuellt våld, inte hur många kvinnor som får vara med och besluta i viktiga samhällsorgan, inte hur många kvinnor som får sämre vård osv.

Moderaterna föredrar att gömma undan all diskriminering, förtryck och våld som män begår mot kvinnor. Vi ska inte veta om det. Vi ska låtsas att det inte finns.

Media hjälper till och som sagt, snart har vi inte ens statistik som verktyg för att belysa förtryck och våld mot kvinnor i Sverige.

Det blir bekvämt för antifeminina män, som Moderatmannen Pär Ström, som då inte längre behöver gapa om hur "orättvist" det är att "skuldbelägga" män för att de begår våld mot och förtrycker kvinnor.

shedlight

22 oktober 2011 22:17

Det intressanta är att nu Fredrik röstade mot Filippa.

Det var ett spel för gallerierna.

Så framstår Fredrik som jämnställdhetsivrare så han inte behöver beskyllas för hyckleri när han står i FN och talar om kvinnors rätt nästa gång.
Han visste mycket väl att förslaget inte skulle gå igenom och att hans röst kvittade, men han kunde framstå i bättre jämnställdhetsdager.
Lurendrejeri på hög politisk nivå.

Och kvinnor används mot kvinnor- igen.
För tänk om det varit tvärtom...HUR hade det sett ut?

 
Ingen bild

Tittarstorm

22 oktober 2011 14:04

Moderata fulspel känns igen. Men bara om man har ett minimum av kunskap i ämnet samhällskunskap och historia och som vi vet tycker inte pojkar att skolan är så cool att man vill lägga energi på den. Vi vet ju också att det är till största delen män som röstar blått.

Nu vill de "nya" moderaterna försöka framstå som intresserade av jämställdhet och de gör på sitt eget moderata sätt. Man låter Fredrik Kärrholm från muf, som uppenbart tillhör de coola grabbarna som struntade i att lära sig läsa och tolka statistik i skolan, uttala sig om siffror som redovisats. Utifrån felaktiga siffror och tolkningar fattar man så beslut om att det inte är ett moderat mål att kvinnor och män ska ges samma möjligheter och förutsättningar till karriär. Och så låter man dramaturgen skriva manus så det ska bli övertygande för den lättledda pöbeln med de ombytta rollerna hos paret Reinfelt. Att det framställer Filippa som en ännu större idiot hos kvinnor är inte så viktigt, det viktiga är att hon blir älskad av män som ändå är målgruppen.

Statistik som redovisar delmål i jämställdhetsarbete är en annan del i motverkandet av jämställdheten. Den är ett mått på de ojämlika förutsättningarna hos könen och självklart vill man inte att orättvisor mot kvinnor ska synas. Har man dessutom inte jämställdhet som mål finns det ingen anledning att mäta den.

Kul att du skriver att redovisningen av misshandel av kvinnor i Kina skulle bemötts med raseri hos svenska män om det gällt Sverige! Du hade klart helt rätt även om Hmm bara är en man, men ändå en som inte klarade av att siffrorna gjordes offentliga. Han såg sig tydligen tvingad att rättfärdiga kinesiska mäns lagvidriga våld mot kinesiska kvinnor.
De förnekar sig aldrig, man vet att det kommer varje gång.

shedlight

22 oktober 2011 22:09

Träffsäker kommentar som vanligt!
Ja, det som inte syns - finns inte...

Och Hmm var väl en utav dem som upprördes över HD:s krönika om kvinnomisshandel.
Å männens vägnar alltså..

 
Ingen bild

Tittarstorm

22 oktober 2011 14:13

F ö var jag på en föreläsning om incest där en psykoterapeut som specialicerat sig på behandling av vuxna som utsatts som barn.
Även hon kunde berätta att kollegor till henne blivit hårt ansatta och utsatta på nätet till följd av sitt arbete med denna klientgrupp. Ilskna män som inte gillar att de som utsatts får hjälp och att övergreppen kommer fram i ljuset. Så denna föreläsande terapeut är ännu en kvinna som har valt att hålla en låg profil och inte exponera sig på nätet. Vi känner ju till flera kvinnor som man tystat eller försökt tysta på nätet när de tar upp för män obehgagliga sanningar och framför kvinnors verkligheter.

Så går det till när män och mäns intressen tar över nätet. Också.

shedlight

22 oktober 2011 22:11

För jävligt!

Detta måste fram, det hotar demokratin och yttrandefriheten, den som dessa män säger sig värna så om.
Hycklare!

 
Ingen bild

noboytoy

23 oktober 2011 13:07

Tittarstorm kommer som vanligt in och postar träffsäkra kommentarer. Mitt i prick!

Fredrik Reinfeldt har skrivit boken "Det sovande folket" där han kallar svenska folket "mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att staten kan skapa och garantera välfärd".

Sahlin har uppmanat alla, som vill förstå högerns ideologi, att läsa denna bok.

Det är fullt överensstämmande med Moderaternas ideologi, där en elit av män, skall styra samhället och tjäna så mycket pengar som möjligt utan att bry sig om medborgarnas välfärd.

Hos Red Justice, kan man läsa mer om hur Reinfeldt förvränger historien till fördel för sig själv och högern. Lena Hjelm Wallen kallar det att Reinfeldt gör en "historieförfalskning".

Moderaterna försöker nu nämligen ge sken av att de har byggt upp hela vårt välfärdsamhälle och att de har varit drivande i att avskaffa apartheid. (!!??)

SANNINGEN är att Moderaterna, historiskt sett, har röstat så här:

NEJ till allmän rösträtt
NEJ till kvinnlig rösträtt
NEJ till avskaffande av dödsstraff
NEJ till barnbidrag
NEJ till sjukvårdsförsäkring
NEJ till folkskolereform
NEJ till sjukkassa
NEJ till a-kassa
JA till apartheid
JA till Irakkriget

Moderaternas hela ideologi går ut på att staten inte ska verka alls för medborgarnas välfärd.

Folk ska inte ha rätt till sjukkassa, a-kassa eller ens utbildning utan ska, som de "sovande idioter" Reinfeldt beskriver oss som, bara jobba in pengar till staten, eliten.

Denna hemska ideologi var en av anledningarna till att Olof Palme, som kom från överklassen, "bytte sida" från höger till vänster.

Man får säga om Palme att han värnade om medborgarna i samhället och deras välfärd.

Det är alltså socialdemokraterna och vänstern som har byggt upp vårt välfärdssamhälle. Högern har röstat nej till allt och gör fortfarande.

Men Reinfeldt vill nu lura i "det sovande folket" något helt annat, som den "landsfader" han påstår sig själv vara.

Till råga på allt visar paret Reinfeldt upp ett skådespel i amatörklass, då de låtsas ställa sig på var sin sida om jämställheten.

Männen som röstar på Moderaterna är nog de "sovande idioterna", då? Som flirtas bäst med, med hjälp av Reinfeldts kuttersmycke till hustru, när hon säger att "män inte ska behöva diska om de inte vill".

Jag skrattar nästan ihjäl mig.

Till Reinfeldt: den dummaste människan på jorden, är den som inbillar sig att han är smartare än alla andra.

shedlight

23 oktober 2011 21:31

Det otäcka är att han låter eller ska låta så trygg i intervjuer. Han talar sakta, lågt och insiktsfullt.
Men när han talar på M(YT)-stämman, låter han helt annorlunda, med en hård kall röst.
De som minns honom från den tiden han var muf-ordförande, kommer ihåg hur extremt ultrahöger han var då.
Den enda skillnaden mellan nu och då är Schlingmans osynliga (nåja) hantverkande och utmejslande av Reinfeldts framtoning.
Politiken är densamma.

 
Ingen bild

Tittarstorm

24 oktober 2011 12:06

Tack för erkännande NBT!
Eftersom jag är så sjukt ointresserad av familjen Reinfelt och moderat "politik" så har jag missat rekommendationerna om hans bok. Den kanske borde läsas trots allt.
Men han kanske har rätt i sin bedömning av folket, iaf till en del. Nämligen den del som röstar på moderaterna som endast kan väckas genom klirret av cash och som inte förstår fler ord än "skattesänkningar". De som helt saknar förmåga att tänka i flera led och som därför inte förstår att pengarna till deras skattesänkningar kommer någonstans ifrån. Inte förrän de själva drabbas genom sjukdom, arbetslöshet eller annat, förstår de att något är fel men dessvärre saknar de förmåga att göra kopplingar och även all analytisk förmåga och går på Reinfelts propagandamaskin där allt framställs som sossarnas fel. De som lyssnar på hans tirader om "ansvar" och "sossarnas oansvarighet", framförda i en sövande långsamhet som får skocken att gå tillbaka in i sin dvala igen. Reinfet tar ansvar och han lovat att allt ska bli bra, man kan luta sig tillbaka och lämna över allt till honom. Boka en ny resa till Thailand, renovera köket och köpa märkeskläder till sina förskolebarn.
De är en extremt lättmanipulerad skock med andra ord.

Moderaterna har röstat nej till det mesta av vårt gemensamma. De röstade nej till gratis skolmat också och Reinfelts hemkommun Täby är den kommun som försökt gå tillbaka i tiden och återigen låta föräldrarna stå för den kostnaden. Det gick inte så bra för Reinfelt där men att han försökte är talande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se