Direktlänk till inlägg 1 augusti 2011

Vem konsumerar tecknade våldtäkter?

Av shedlight - 1 augusti 2011 14:19

Två skribenter om mangadomen.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/mangamalet-absurt-att-lagen-gor-serieexperter-till-pedofiler


Inte ett ord om vad som föranledde upptäckten av den tecknade barnporren.

Som vanligt.


Inte heller om vad barnporren föreställer.

Inte heller vem den vänder sig till.

Varför undviks det ämnet alltid så nogsamt?


Det är inte första gången någon fälls för tecknad barnporr.

Varför detta intresse just nu?

När tecknade våldtäkter kan kallas manga och anses kunna kallas "kultur".

Är det här ett försök att flytta fram gränsen över vad som ska vara acceptabelt att göra mot barn?

I linje med hur  milt svenska domstolar ser på barnvåldtäktsbrott /barnporrbrott.


En barnvåldtäktsman kan idag inte teckna ett övergrepp, i någon form, inte ens som sk kallad manga. och sprida det.

En barnvåldtäktsman kan inte heller använda "roliga" mangafigurer som intresseväckare och normalisering  inför offer.

Barn som utsatts  - eller som utsätts - för övergepp ska inte "råka" ut för att se dessa övergrepp och återuppleva övergreppet.


Tecknad barnporr är tecknad barnporr. Och kan aldrig vara något annat, vare sig det kommer ifrån Japan  eller från Jakobsberg.


Femåringar som penetreras av vuxna män är just det.

Det finns ett stort intresse för att konsumera barnporr i Sverige och populister i alla kulturläger utnyttjar detta.


Det är ju  ingen slump att den tecknade barnporren inbringar mest inkomster av all manga. I Japan.

Det finns pengar att tjäna  på en viss typ av konsumenter.


Skydda barn som grupp!

Barn ska inte sexualiseras.


Barn sitter inte i riksdagen, de kan inte skriva debattinlägg på kultursidor.


Mer i samma ämne

http://suspicio.wordpress.com/2011/08/01/om-mangamalet-det-ar-inte-l-a-g-e-n-som-gor-nagon-till-pedofil/


Programmet Medierna om vad den beslagtagna barnporren visade
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=4101643

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kim

1 augusti 2011 15:54

Nästan intressant att se närmast löjeväckande försök att flytta fokus från kontext i försök att osynliggöra syftet med sådant bildinnehav.

Fattar inte att det finns människor som gör anspråk på trovärdighet och som samtidigt vill manipulera tolkningen av gällande lagar så att de anpassas efter barnporrkonsumenter istället för att kräva att dessa anpassar sig efter lagen.

För vems skull kämpar man om "rätten" att få inneha och sprida bilder på barn som våldtas? Vilket årtioende lever dom i? Har dom inte förstått att det är 2011 och hur enkelt våldtäktsbilder på barn kan göras till tecknade bilder?

Barnporrproducenter/konsumenter/spridare/innehavare och pedofiler ligger ett steg före lagstiftarna och makthavarna. Men i vårt fall - Sverige - så är det steget milslångt. Löjeväckande att tala om Sverige som teknikvänligt och föregångsland när inte ens våra politiker har den minsta susning om hur den tekniska utvecklingen ser ut!

Hur fasiken har Sverige kunnat bli så här efterblivet? Det är så man skäms. Våra närmsta grannländer i öst tittar till och med snett på hur v i (föregångarlandet) hanterar den här typen av brottslighet och på "vår" syn på barnsexbrottsoffer och barnporrkonsumenter.

Våra makthavare måste sätta sig in i hur den digitala tekniken används för att producera, sälja och konsumera barnporr. De har inte en aning och om HD går på sexliberalernas linje så är det bara att låsa in alla barn eller fly landet.

Botten är nådd. Klimatet kring de här frågorna kan inte bli klibbigare och det är rent ut sagt vidrigt att läsa när till och med enskilda politiker uttalar sig i frågor de inte har en aning om och hur de i sin okunskap inte bara gör bort sig själva utan även sina partikamrater.

Det är inte charmigt med naiva och okunniga politiker, tvärtom så blir man livrädd för vad det är för makthavare vi har och hur de genom sin okunskap påverkar i en riktning som enbart syftar till att skada barn.

 
Ingen bild

Glenn Glennson

2 augusti 2011 09:46

Ursäkta, men har du något belägg överhuvutaget för att tecknad manga någonsin gjorts med verkliga barn och händelser?

Borde man inte på samma lösa grunder förbjuda barnporr i text och litteratur, det finns ju en chans att ett barn blir kränkt av det.

Sen kan vi förbjuda kränkning av barn i tidningar och nyheter, sluta rapportera om överfall på barn. Där är det garanterat att ett barn far illa av dokumentationen.

Sist men inte minst anser jag att barn inte skall få prata om överfall, då detta kränker dem själva och så kan vi verkligen inte ha det!!

Hoppas du förstår ironin.

shedlight

2 augusti 2011 14:56

Övergrepp på barn, konsumtion av barnporr i olika former sker i ett sammanhang.
Ibland inleds det med att skändaren råkar hamna i barnporrsammanhang och kittlas av detta. Likasinnade fås sedan snabbt kontakt med via nätet.
Andra gånger kan det vara en aktiv handling som leder till konsumtionen.

Barnporrmanga är ingen isolerad företeelse.

Det klarar inte medias kulturjournalister att återge.
Medias bild av vår omvärld är fragmentariserad och rörig.

Det spelar barnporrförespråkarna rakt i händerna.
Det är ingen slump att de som nu förespråkar tillgång till tecknad barnporr också omhuldar andra exploativa tankegods.
För det är precis, som det som är aktuellt nu i samhällsdebatten, ett tankegods, ett sammanhang.

Studerar man den här kommentaren syns i första meningen ett avståndstagande att just tecknad barnporr skulle ingå i ett sammanhang.
Som är just den bild kulturjournalister återger.
Man låtsas som om tecknad barnporr är något som svävar fritt i luften och inte ingår i samma kontext som annan barnporr.
Den som sexualiserar barn.

Kommentaren från ”Glenn” tar inte upp detta öht.

”Glenn” har heller inte kunskap om hur barn fungerar eller om hur övergrepp skadar, vad tystnaden gör. Trots det anser han sig kunna uttala om hur det är. ”Glenn” väljer också att tänka bort lättillgängliga tekniska lösningar. Pedofiler är oerhört förslagna. Självklart, bara läsa innantill, för ”Glenn” och alla andra.
”Glennar” undviker också att de flesta som begår övergrepp mot barn finns därute just nu bakom tangentbordet, de allra flesta i full frihet.

Det är ett gigantiskt problem.

Det här problemet väljer etablissemanget att förtiga. Det är bara när en Patrik går ut som media exploderar, övrig tid tycks inga barnskändare finnas i samhället.

Och sammanhangen lyser med sin frånvaro.


Det här är ett samlat svar på de Glennar som har skrivit in, med i princip samma innehåll, samma tankegods.

Till S. J. det hjälper inte att du byter signatur, och raljerar över inlägg vars syfte är att skydda barn.

Det är märkligt ofta barnprorrförespråkare tycker att raljerande ironi, gäller också "Glenn", ligger nära till hands när det gäller det allvarligaste som finns i vårt samhälle, övergrepp på barn.
Säger också något om VAR engagemanget ligger.

 
Ingen bild

Envanligman

2 augusti 2011 13:08

Härligt Shed Light. Du träffar rätt som vanligt.
Härligt Kim för din kommentar. Håller verkligen med.

Och Marie Abrahamsson som skrev artikeln vill somliga skall efterträda Beatrice Ask som justitieminister. Skrämmande tanke....

 
Ingen bild

noboytoy

2 augusti 2011 20:09

Glenn-nissar finns det många, verkar det som?

Deras problem är att de skjuter fokus från sig själva till de som är föremål för och mottagare av den manliga sexualiteten inom all porr.

Män tittar på manlig porr, där kvinnor tar hand om mäns sexualitet, för att män blir sexuellt upphetsade av detta och ofta onanerar till dessa skildringar.

Män tittar på manlig porr, där barn tar hand om mäns sexualitet, av precis samma anledning.

För inte kan Glenn-nissar mena att de tittar på teckningar/serier/filmer där vuxna våldtar barn för att studera film/bild-kvaliteten? När det gäller manga, finns det dessutom gott om serier som inte innehåller barn som våldtas av vuxna män. Om man nu gillar serier, menar jag.

Nänä mig lurar de inte! Det finns naturligtvis ett syfte som uppnås när dessa män ser på barn som utsätts för manlig sexualitet.

Dessa män blir sexuellt upphetsade och onanerar förmodligen till den, precis som de gör när de ser på vuxenporr, där kvinnor skildras som tjänstvilliga att tillfredsställa manlig sexualitet.Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se