Direktlänk till inlägg 24 maj 2011

Barnskändare bakom skärmen

Av shedlight - 24 maj 2011 15:32

Fler artiklar i DN om pedofiler.


Petter fortsatte att leva med sina fantasier. På nätet hittade han porrfilmer med unga flickor. När han var tjugofyra år inträffade katastrofen.


http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/petter-domd-for-sexuellt-utnyttjande-av-barn-jag-har-lart-mig-att-undvika-riskfy


På mottagningen i Huddinge har personalen märkt att internet erbjuder en miljö som uppmuntrar ett stört sexuellt beteende. Där är det lätt att hitta bilder och filmer med små barn, och det är lätt att få kontakt med lika­sinnade.


http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/en-vag-till-hjalp-for-pedofiler


Under flera år levde Mats med sina fantasier. Han kom över några porrfilmer med unga flickor, men levde inte ut sin sexualitet. Inte förrän den gången han förgrep sig på den då tioåriga flickan.


http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/mats-domd-for-valdtakt-pa-en-tioarig-flickaDet finns dock en fara med benämningen pedofiler.

Det kan ge en association till att det alltid är en störning , ev viss sjuk avvikelse.

Det finns också.

Men det finns dessa olika ansikten.

Det är inte alltid så att det är ett tydligt pedofilt lättdefinierbart "sjukt" beteende.


Den vanligaste pedofilen är sällan-pedofilen.

Den vanliga mannen.

Som själv befinner sig i en utsatt period i livet, någon livskris , eller att något dramatiskt  hänt i livet. Och det finns ett barn i närheten, som vill trösta eller vill göra den här personen glad igen.

Ett övergrepp sker.

Skammen tar tag i både förövaren och barnet och tystnaden breder ut sig.


Så finns det pedofilen - barnskändaren - som inte uppfattar sig som en pedofil men som har ett gränsöverskridande  beteende.

Som söker porr nätet, ofta. Där excitationspunkten förflyttas hela tiden.

Nya kickar; våldsporr, prostitutionsporr, förnedringsporr av olika slag, mer och allt yngre flickor och även pojkar, till slut blir det ren  barnporr.

Personen behöver inte ens märka att gränsen passeras och att han blir en gränsöverskridare.

En som deltar i barnskändning.


Enligt  Ecpats uppgifter stoppar barnporrfilter  50.000 sökningar i Sverige  varje dygn till upptäckta barnporrsajter. En ofattbart högt antal.

Hur många som inte stoppas kan man bara göra sig en föreställning om.

Barnporr är en lukrativ business, för de som säljer tillgång till dessa sajter.


När DN skrev om det kommande tittförbudet, så fullständigt översvämmades kommentarfältet (ja det öppnades!) utav de personer som uppenbart var gränsöverskridare och som inte ville låta sig begränsas av detta tittförbud.

Det var de vanliga beklämmande invändningarna; yttrandefriheten hotas, detta är bara första steget, vanliga barnbilder blir nu porr, hur ska ungdomar göra nu, jaga de skyldiga inte oss.

Utan att tänka på att för de som utsätts finns ingen yttrandefrihet och att varje tittning skapar efterfrågan på nya övergrepp - hela tiden.

Någon begår barnskändning för att någon annan ska kunna stå bredvid och titta på, fast på andra sidan skärmen.


Jag vet hur det lät . Jag var ute och bemötte barnporrivrarna.

De var totalt ohämmade i sitt behov av barnporr.

Vad säger detta om barnskändning i Sverige  och inställningen  till detta - bortom det svarta rubrikernas fördömmande?


Så dom finns och dom har ett enormt behov av att rättfärdiga sitt beteende och att framstå som totalt oskyldiga.


Ändå vet man att hos i princip alla som begår övergrepp mot barn hittas barnporr.


Det är lätt att ta ställning mot den fule pedofilen. Monstret.

Men svårar att se sambanden mellan de som försvarar barnporr, i någon form, även tecknad.

Där klarar media inte övergången.

Där är okunskapen och oviljan att beröra det allra känsligaste  för smärtsamt.

Så smärtsamt att man väljer att ta till ord som yttrandefrihet - barnskändarnas egna argument för att få tillgång till tecknad barnporr.


Följden blir att samma media som tävlar i att fördömma pedofiler i svarta rubriker, också tävlar i att försvara pedofilers/barnskändares rätt.


Så kan det gå.

 
ANNONS
 
Isa

Isa

25 maj 2011 13:50

Läste för ett tag sedan att många våldtäkter som begås mot barn inte begås av just pedofiler utan av sadistiskt lagda män. Dessa män tycker om den totala makten och kontrollen - hur de kan skrämma barnet. Att det är just ett barn är egentligen inte så viktigt, äldre människor, funktionshindrade eller djur går också bra. Bara individen är i ett totalt underläge.

Önskar att pedofiler och barnaförövare kunde förstå hur patetiska de är! Hur pinsamt är det inte att våldta överhuvudtaget? Gruppvåldtäkter; är det smygbögar som begår dem eller?
Ah, nu går jag igång igen...

Att män hellre förgriper sig på/utnyttjar "dem där borta" verkar givet. Tror de att den smutsiga skam de drar på sig ska stanna i Thailand?

Bra skrivet, som alltid...

http://isanj.bloggplatsen.se

shedlight

25 maj 2011 14:44

Jag känner igen det du skriver också, att makten är viktigare än det sexuella.
Det är synd att det fokuseras för lite på sambandet mellan makt och sexualitet; hur det hänger ihop.
Det är ju inte bara i hotellrum i NY fenomenet uppstår.
I betonandet av det sexuella i barnskänderi och andra övergrepp ligger också en typ av urskuldrande som är lite olycklig.

 
Moa-Lisa

Moa-Lisa

7 juni 2011 10:34

Reader's Digest startar en kampanj för larmknapp på nätet för att skydda barn från pedofiler.

Varje dag är 14,6 miljoner personer under 17 år ute på internet. Pedofilerna är väl medvetna om detta faktum och använder nätet för att hitta och locka till sig barn. Tidskriften Reader's Digest drar nu igång en kampanj över hela Europa för att sätta stopp för detta.

Det första målet med kampanjen är att se till att barn i Europa får tillgång till en larmknapp online. Med ett klick på denna ikon ska barnen komma i direkt kontakt med specialutbildad polis om de känner sig hotade när de chattar med någon på nätet.

Mer information om kampanjen och Reader’s Digests artikelserie finns på
protectchildrenonthenet.com och readersdigest.se

För ytterligare information eller referensexemplar av tidningen, vänligen kontakta chefredaktör Eriq Agélii på eriq.agelii@readersdigest.se eller 0708 33 83 88

Länk till pressmeddelandet: http://www.detbasta.se/larmknapp-på-nätet-

http://www.readersdigest.se

shedlight

7 juni 2011 16:01

Bra initiativ!
Tack för infon!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se