Direktlänk till inlägg 19 mars 2011

Risker, säkerhetstänkande och aggressivitet

Av shedlight - 19 mars 2011 12:02

 En Sifo-undersökning i dagens GP


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.576621--gubbvarning-pa-karnkraft-
visa att motståndet mot utbyggnad av ny kärnkraft är störst hos kvinnor och unga.Det är inget förvånande alls, så var det i folkomröstningen 1979 också.


Kärnkraften innebär  tillgång till el men är också förenat med stora säkerhetsrisker.

Både vid uranbrytning, där andra människor får ta de riskerna, vid drift och vid slutförvaring. Som vi inte vet någonting om  i dagsläget. Man bara kör på ändå. Inget har hänt på den fronten på 30år.


Kvinnor är mindre riskbenägna, de är mer säkerhetsmedvetna.

Det gäller vid bilkörning, vid finansiella spekulationer , vid spel med pengar och annat som påverkar beteendet.


I följande artikel

http://www.svd.se/naringsliv/fa-kvinnor-far-chans-pa-wall-street_5044699.svd

står detta att läsa:


"mer heterogena grupper fattar mer helgjutna beslut; män under hård press tenderar att ta mer vågade risker, samma om de omges av likartade hannar; "


Det handlar om en vilja att ta risker och att omge sig med likartade  personer.

En likriktning som även satte igång den globala finasiella krisen. Som drabbade de fattiga mest. Det var Lemans BROTHERS och deras risktagande som fick dessa konsekvenser.


Det är samma sak med kärnkraften. Det är livsfarligt med denna likriktning inom branschen med IAEA i spetsen.  Pengar, makt och broderskap.


Inte alls märkligt att kvinnor inte är villiga att ta dessa enorma risker som det innebär för liv och hälsa. 

Kärnkraften är och förblir en storskalig säkerhetsrisk oavsett sannolikheter.

Det är en FÖR stor risk att ta.
*****


GP skriver också om "aggressiva" vargar  som tar ren.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.576521-soker-nytt-hem-for-renrivande-vargAggression har   INGET med jaktbeteende att göra!

Antar att det är en mental härdssmälta som fått web-rubriksättaren att ta till detta vansinniga ord.


Jaktbetende styrs av andra mekanismer. En hund som spårar gör inte det för att den är aggressiv utan för att den har en drivkraft att göra det och att den tycker det är roligt.


Den rubriksättaren kan aldrig haft en hund, åtminstone  hoppas jag inte det.


Aggressioner riktas mot den egna arten; gentemot flockmedlemmar eller mot främmande vargar, en position som även hundar tar då  de tränger in i vargrevir och blir ett hot.

 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

20 mars 2011 17:59

Det behövs fler kvinnor i samhällets beslutandeorgan och företag. Vi kan inte ha en grupp män som näst intill enväldigt sitter och härskar och beslutar i frågor som rör oss alla.

Det är sunt förnuft.

Håller med om att rubriksättningen om vargar är helt galen. Vargar jagar för att överleva. Människan, det odjuret, jagar vargar för skojs skull. Det är inte nödvändigt med avskjutning av vare sig lo eller varg. Det är bara skjutglada människor som försöker inbilla sig själva och andra det. Det finns andra vägar att gå för att skydda tamboskap.

 
BitterFeminist

BitterFeminist

21 mars 2011 00:52

Jag förvånas inte, det har visat sig skilja på andra områden gällande åsikter mellan kvinnor och män. Inte förvånande på grund utav könsnormer och hur vi socialisering som sker så fort vi föds. Och macho-normen är än väldigt starkt och upprätthålls hela tiden i samhälle på olika sätt och har många konsekvenser.

Lustigt förresten hur antifeminister som Pär Ström å andra sidan skriker om "manshat" så fort har ser exempel den där studien i körvanor mellan kvinnor och män men har inga problem att slänga fram diverse skumma studier från exempelvis den konservativa och antifeministiska nätsiten Daily News som hela tiden handlar om samma sak, att män skulle vara "bättre" på det och det och naturligt hit och hit. Så det är väl att allt som hyllar män är något antifeministerna gärna slänger fram.

Det går inte att säga en sak om dom - att dom döljer sin enorma inkonsekvens...

http://bitterfeminist.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se