Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

Hörsägen och smutskastning

Av shedlight - 24 februari 2011 12:59

Nu har domstolen i London bestämt, som väntat, att Assange ska överlämnas till Sverige.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/assange-utlamnas-till-sverige

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/assange-overlamnas-till-sverige_5965577.svd

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.558454-assange-ska-overlamnas-till-sverige

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8615680.ab

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4367878

-

"Domaren i den brittiska domstolen kritiserade  Assanges svenske advokat Björn Hurtig för att haft dålig koll på hur många gånger han haft kontakt med Marianne Ny och påpekade att ett annat vittne, Brita Sundberg-Weitman, baserat sitt vittnesmål på vad hon läst och hört.

Han konstaterar också  att försvaret byggde mycket av sina påståenden om Marianne Ny på hörsägen."Vem blir förvånad. Det har ju varit uppenbart att försvaret verkar efter två principer, rätt enkla att se.


Princip 1. hörsägen

Princip 2. smutskastning


Dessa principer har de använt mot  Marianne  Ny, svenskt rättsväsende, Sverige i allmänhet, de två målsägande och deras agerande som varit föremål för en fullständig vidrig uthängning och hånande omdömen.


Tänk om en himmelsk rättvisa kunde skipas så  att  Geoffrey Robertson och Mark Stephens blev uthängda på samma sätt,  så att de också vet hur det känns. Tänk,  dom kanske kommer till ett hett ställe en dag där kvinnor hånar  dem...


Riktigt roligt blir  i alla fall  när den svenske RO-advokaten Björn Hurtig, anser sig smutskastad.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hurtig-jag-blir-forbannad_5966143.svd


Stackarn, det kan inte vara lätt, att bli smutskastad för att han inte kan  hålla reda på sina sms till sin klient, det är väl att gå för långt att kräva det. Med den trevliga timlönen han har.


För det är just trevliga tider för alla dessa advokater. Det har inneburit en guldgruva, monetärt, medialt men även ideologiskt. Tänk att få  betalt för nöjet att smutskasta kvinnor och kvinnors rätt.

Vid det överklagande som kommer att  följa, blir det ännu mer utav båda dessa trevligheter som ytterligare nedgrävande i kvinnoförakt.  Få se vad dom tar till nu.


Troligen ännu mer smutskastande av en sexualbrottslagstiftning och ett rättsväsende som redan idag skyddar mannen mest, men inte helt, ännu förståss.


För det räcker ju inte med ett nej längre

För  kvinnor får inte skydda sig mot misshandel längre

För barn kan utnyttjas hämningslöst på rad av män

För kvinnor och flickor jagas av nätets Bjästamobb om de är  starka nog att de vågar anmäla, avstår de sin rätt slipper de


 
 
Ingen bild

noboytoy

24 februari 2011 22:16

Hörsägen tycks vara okej för de flesta, så länge det gäller hörsägen om offren i sexbrottsmål.

Varför inte använda hörsägen som bevisning även om misstänkta gärningsmän? Kalla in fd flickvänner, fruar, hör med vänner och bekanta om hur Assange har det med sin kvinnosyn.

Om han anser att en kvinna som säger nej ändå vill att han ska penetrera henne? Om JA anser att han är kapabel att avgöra att kvinnans nej egentligen betyder ja? Vem tror han att han är?

Han har erkänt att en av kvinnorna avvisade honom sexuellt. Han respekterade inte detta.

Det betyder att han erkänner våldtäkt. ´

Jag finner inga ord när det gäller Hurtig! Ska man skratta eller gråta åt denne clown? Nu spelar han offer i ett försök att dölja vilken inkompetent advokat han är. Nu är det denne man det är synd om. Också.

Och så kan vi ju återupprepa vad RO är för något. En organisation startad av våldtäktsmannen Billy Butt. En organisation vars ordförande är dömd för våldtäkt mot barn.

Nämen, Hurtig är ju seriös..verkligen..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se