Direktlänk till inlägg 22 februari 2011

"Ofrivillig"-pappa utan ansvar

Av shedlight - 22 februari 2011 15:59

I DN skriver Hanne Kjöller en krönika om svensk lagstiftning på våldtäktsområdet.

http://www.dn.se/ledare/signerat/trasig-eller-forstord


Det är bra skrivet. Tänk att det skulle dröja att halvår innan någon sätter fokus på vad det exakt handlar om, i det ena fallet med den söndriga kondomen.


Att våldta någon i sömnen är olagligt  idag oavsett vad gamla SVT-medarbetare skriver på Grismill. Alldeles oavsett vad upprörda stofiler inom journalistutbildningen säger i radio.


Men vi  har en kanske  lagstiftning som utgår från mannens intressen t o m på kroppsvätskenivå!

Mannens rätt att få spruta var han vill.

Kroppsvätskornas Saudiarabien?


Riktigt skrattretande blir det när stackars  oupplysta män,  som tycker att bli "ofrivilligt" pappa är  att bli våldtagen.


Det behövs uppenbarligen  sexualupplysning i breda lager, framför allt bland män som röjer på nätet.


De vet tydligen  inte, 2011, att de kan skydda sig, med kondom.

Man förundras.


Men det handlar väl om vems ansvar det är, som vanligt.

Och vem som ska ha rätt att bestämma.


Samtidigt som samma män så ofta anser att abort är för lättvindigt att få för kvinnor idag, hur de nu kan bedömma det.

Vilket ben står de på egentligen, vilket av de tre...


 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

22 februari 2011 17:59

Jag tror inte att någon människa med någorlunda normal hjärnfunktion, tror att man i Sverige våldtäktsanklagar män för att en kondom har gått sönder?

Men denna lögn har ju, otroligt nog, fått fäste ute på nätet hos Assanges försvarare. Hur är det bara möjligt, undrar man..?

Äntligen kommer så sanningen fram - varför har media dröjt så länge med denna info, som du säger?

Jag blir också så oerhört trött på den gamla unkna tesen om "ofrivilliga" pappor.

1. Många män tycker inte att kondom är skönt.
2. Många män vill komma i kvinnan och inte avbryta sin utlösning genom att dra sig ur i tid.
3. Många män vill penetrera för att få utlösning. Kvinnor behöver inte bli penetrerade alls för att få orgasm.

Och ändå..ändå..?? så är det män som blir "ofrivilliga" pappor? Hur i hela friden får dom ihop det? Använd kondom, dra dig ur i tid eller skit i att penetrera!

Lätt som en plätt för män att undvika att bli pappor! De styr ju detta helt själva.

Värre är det för kvinnor. Tex i fallet med Assange, där kvinnan inte hade möjlighet att styra att Assange, mot kvinnans vilja, lade sin utlösning i hennes kropp.

Männen har självklart ansvar för sin egen utlösning och för om de "råkar" bli pappor pga att de spillt i en kvinnas kropp. Vems ansvar skulle det annars vara, menar dessa män? Statens? Kvinnors? Så löjligt!

Mycket bra artikel av Hanne!

 
Ingen bild

alltså...

22 februari 2011 18:38

shedlight

22 februari 2011 19:05

Jag brukar inte publicera den här typen av utom-ordisk verbalitet, men för dig, alltså... gör jag ett undantag på grund utav just den stringenta formuleringsförmågan

 
Drama Online

Drama Online

22 februari 2011 21:00

Hej Shedlight! Jag uppskattade de praktiska tipsen för undvikande av oönskat faderskap i inlägget. Jag uppskattade i långt högre grad ditt svar på "alltså"s bidrag till debatten. Ha en trevlig kväll. /Drama

http://deadramonline.wordpress.com

shedlight

22 februari 2011 21:20

Tack och detsamma till dig, Drama!

 
Ingen bild

Peter

22 februari 2011 21:29

Hur långt ifrån verkligheten lever ni egentligen?
1) Många (många, hörrni!) kvinnor tycker inte heller att kondom är skönt och föredrar utan. I par har man därför en högst reell möjlighet att tillsammans välja bort kondom och ersätta med piller, kudde eller pessar.
2) Många kvinnor vill att mannen kommer i kvinnan (ganska vanligt i förhållanden där man i paret är en del av varandras klimax). Många kvinnor vill dessutom för egen sexuell upplevelses skull så att säga fullborda föreningen genom utlösning i vaginan.
3) ?? Ja, vad vill du ha sagt med det?

Således kommer många par av högst ömsesidiga orsaker överens om ett inte använda kondom utan ett annat preventivmedel. Och ändå tjatar ni om att det är oproblematiskt att en sådan överenskommelse inte hålls och "det är bara att sätta på kondom om det inte passar", typ.

Jag brukar vara den som försvarar feminismen och genusanalyser mot angrepp från manliga och kvinnliga vänner, men den här Assangeaffären har lockat ut så många troll ur den feministiska garderoben att jag börjar känna mig som en Ebba Witt Brattström, eller varför inte de moderata revolutionära personerna i Röda arméfraktionen innan de stöttes ut av fundamentalisterna som kom att bli Baader-Meinhof gänget.

Det finns många troll på Assange sidan som hatar allt och alla men det finns lika många troll på den andra sidan också och eran fallerande logik ett gott exempel på detta.

Oj, jag skrev nästan fallos, jag måste ha en dold agenda! Over and out, kids!

shedlight

22 februari 2011 22:16

Du skjuter bredvid målet.
Inlägget handlar om män som anser sig bli "ofrivilligt gravida" och om att kvinnor ska ha rätt säga nej till samlag utan kondom.
Ganska enkelt, eller hur?

 
Ingen bild

Sandra

22 februari 2011 22:08

Har man sex finns risken att man blir mamma eller pappa. Hur svårt kan det vara? Vill man vara 99% säker att inte bli det så använder man kondom. Hur svårt kan det vara?

shedlight

22 februari 2011 22:17

Nä, det är inte särskilt svårt..

 
Ingen bild

noboytoy

23 februari 2011 00:32

Att säga att män blir "ofrivilliga" pappor är som att lägga skulden på någon annan för att dessa män får utlösning i en kvinnas kropp och hon blir med barn.

Hur tänker man då, som man? En kvinna kan få orgasm och bli penetrerad utan att bli med barn.

Det krävs en mans utlösning i en kvinnans kropp för att det ska bli barn.

Det är däremot inte ovanligt för kvinnor att bli ofrivilliga mammor eftersom kvinnor inte kan styra mäns utlösning.

Det där med att "många kvinnor" vill att mannen ska få orgasm I dom...var finns källan till det påståendet? Egen utsaga?

Tvärtom lider många kvinnor av underlivsbesvär, spermaallergi osv av att få mäns kroppsvätskor i underlivet. Vi känner också väl till vestibulit och andra sjukdomar som man tror orsakas av torrpenetration.

En kvinna kan heller inte känna en mans utlösning i sin kropp. Den har ingenting med kvinnas "klimax" att göra, som någon felaktigt tror.

shedlight

13 april 2011 15:38

Sexualiteten är aldrig enkel, den styrs av föreställningar, historiska mönster, egna preferenser, erfarenheter, personkemi, dagsform, media,könsstrukturer, förväntningar från omgivning och person, m m m m
Mycket invecklat med andra ord.

Men mycket enkelt är:
att använda kondom vid oönskad befruktning

 
BitterFeminist

BitterFeminist

23 februari 2011 23:26

Mm, jag såg också att Pelle Billing bemött artikeln och jag blev totalt icke-förvånad av hans svar eller kommentarerna till blogginlägget. Med andra ord, det var det gamla vanliga ursäkter av våldtäkt som vi fått höra från antifeminister hela hösten och vintern.

För att inte tala om hur dom hela tiden förminskar alla problem, som att så få våldtäkter anmäls och få går upp i rätten, som finns genom att alltid fokusera på "falskanmälningar" och att dom så ofta utgår ifrån att "kvinnor ljuger". Den attityden är skrämmande för så många av dom utgår ifrån att det är en standard.

http://bitterfeminist.wordpress.com

shedlight

24 februari 2011 11:07

Samma föreställningar om att kvinnor ljuger finns över hela Europa, oavsett lagstiftning på sexualbrottsområdet.

Det handlar om att förminska och skuldförskjuta.

I visssa länder avråds kvinnan t o m från att anmäla våldtäkt hos polisen för att hon inte ska smutkasta sitt rykte, fr a i Östeuropa.
I Grekland är inte ens våldtäkt inom äktenskapet kriminaliserat, samma myt finns ändå.

Att den förs fram på det sätt som det görs nu i Sverige är en del av den allmänna backlaschen på jämställdhetsområdet som sker...kommer inlägg om det...

 
Ingen bild

Lisa

1 mars 2011 17:42

Suck..
Jag blir så trött!!
Om nu en man inte vill bli ofrivillig pappa men dra då på en kondom!!!
Hur svårt ska det vara??
Är ju bara o gå till närmsta bensinmack eller affär och köpa ett paket..
Så behöver han inte oroa sig för det..
Alltid eller nej ofta ska det vara kvinnans fel..
Det ska inte bara läggas på kvinnan att skydda sig..
Tack för att du skriver så bra :-)
Läser din blogg varje dag..
Ha en bra kväll!!
/Lisa

shedlight

1 mars 2011 18:34

Roligt att höra!
Ha det bra själv...
...vi kämpar på!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se