Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Assange, tolv advokater, tre vittnen

Av shedlight - 8 februari 2011 17:20

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/alhem-assange-kan-horas-i-england_5924921.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/alhem-assange-kan-horas-i-england

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8533548.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article8531724.ab

I TV visas hur Julian Assange talar till massorna utanför rätten.

Han tackar för sitt stöd, det är lite oklart vad han egentligen menar. Är det för sitt liv? Tror han det? Som en Messias som har nedstigit på jorden och som ska offras.

Julian Assange har tolv advokater. Tolv lärjungar vid sin sida.

Mot en åklagare.


Vittnen kallas till rätten.

Men det är inga vittnen i vanlig mening. Dom har inte sett något, dom tycker något. Det är personer med samma åsikt som försvaret.

Assangeaffären har mer och mer övergått från juridik till ideologi.

Dom här personerna har samma ideologi helt enkelt.


1. Britta Sundberg Weitman.


Britta Sundberg-Weitman anklagade Ny för att ha tappat distansen och för att vara partisk i kvinnomisshandels- och våldtäktsmål. På frågan från åklagaren tvingades Sundberg-Weitman dock medge att hon inte känner Ny personligen utan grundar sina åsikter på vad hon läst i tidningsartiklar.*)


Ett ”vittne” som är klart motståndare till vad hon kallar feministisk lagstiftning, en lagstiftning där kvinnan ska ha rätt till sin kropp.

Det känslor och ideologi men inte juridik.


Britta S W  är som bekant inte den första inom rättsväsendet som är ideologiskt styrd. Vi har före detta JK , nu Justitieråd, som har verkat länge i denna ideologiska anda.

 Det finns en gammal tradition där. ”Fladdriga vitten”  inte fick förekomma i rätten av ideologiska skäl på 80-talet,  allt för att skydda mannen från smutskastning.

Idag skyddar ingen  kvinnor från smutskastning på nätet, tvärtom, man uppmuntrar dem i media, gång på gång.


Så det är inga problem för Assanges ideologiska advokater att finna svenska jurister som även de är ideologiska.


En liten märklighet är att Britta Sundberg-Weitman lyfts fram hos NKMR, som är kända för att förespråka att barn ska stanna även hos misshandlande föräldrar, dvs  de förespråkar barnaga som en del i barnuppfostran. 2. Göran Rudling

 En bloggare som får vara vittna. En person som gjort sig känd för att skriva på Newsmill. På den sajt där kvinnoföraktar-, torsk- och pedofilinlägg duggar tätt, med en otrolig skara mörkermän som  släpps fram ohämmat i kommentering.

Där skriver Rudling.

 Och han gör det gång på gång om rätten för 18-åringar att få sälja sin kropp.

Han verkar verkligen måna om tonåriga flickors rätt. Vad vet en 60 årig gubbe om tonåringars problem? Inte ett dugg men han vill få sexuell tillgång till dem.

Han har t o m skrivit att våldtäkt blir frivilligt om bara" tjejen får betalt efteråt".

Våldtäkt handlar enligt Rudling ofta bara om utebliven betalning.


Så här tycker då denna 60-åring om det som främst är tonåringars problematik:


Svenskar förstår inte den juridiska skillnaden mellan att gå med på sex och att ge sitt medgivande till sex. Den svenska lagen borde skrivas om, sade ett annat vittne, debattören och bloggaren Göran Rudling som försvaret kallat som vittne. *)


Denna prostitutionsförespråkare anser att han kan tolka svensk våldtäktslagstiftning. Hur är det möjligt att han är dum att han

tror sig om att kunna göra det?

Det finns en sorts män som är lika naiva och självgoda.

En rad från Wikipedia om en fisksort.

Infångad torsk låter ofta höra knorrande ljud, särskilt hanar.


Oavsett hur lagstiftningen på våldtäktsområdet är utformad, så måste lagändringar åtföljas av ett normarbete dvs ett upplysnings- och ett undervisningsarbete, framför allt till unga människor. D v s att prata om det.

Så 60åringen Rudlings normer om tonåriga flickors fria vilja, gör honom tydligen intressant som "vittne".  Så ser det ut med värderingarna och ideologin som styr i Assange-fallet.


 3. Alhem

 Inlägget igår på bloggen behandlade Alhem

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/02/07/4551256-hon-sa-inte-nej-pa-nagot-onormalt-satt/


Idag erkände Alhem att hans information kommer från Assanges egen advokat Hurtig. En f d överåklagare som vittnar om vad deras egen advokat  har sagt, behövs det? Är försvaret så desperata?

Hurtig som själv fick erkänna i rätten idag att han har ljugit media och allmänhet rakt i ansiktet, han fick aldrig tag på Assange om Marianne Nys önskan att förhöra honom. Vilken folkdomstol ställer Hurtig till svars för den lögnen?

 


Messias?

Undrar om de som hörs utanför rätten i London och de som frenetiskt försvarar Assange egentligen tänker på individen Julian?  Han ser mer sliten, böjd och grå ut för varje dag.  Ögonen smalnar, ansiktet sjunker in, grimaserna stelnar.

Hade han inte velat rymma från sina advokater, från den stormiga massan, slippa upprätthålla skenet av den starke mannen?   Skulle han inte själv vilja reda ut det som hänt? Och sen bli fri igen?

Hur ska han orka i kanske ett halvår, i de tolv advokaternas garn?

Men vem i horden tänker på det?

Assange är en symbol - ingen människa för dem längre.

Han går i en levande ’lit-de-parade’ varje dag i rätten.


Ideologisk Messias, en symbol för manlig frihet…eller människa fången i bilden av sig själv?


*)  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.546503-assange-fruktar-for-sitt-liv

 
 
Ingen bild

Kent

8 februari 2011 18:52

"NKMR, som är kända för att förespråka att barn ska stanna även hos misshandlande föräldrar, dvs de förespråkar barnaga som en del i barnuppfostran."
Var sjutton är det du säger? har du ens läst deras hemsida?

Att förespråka rättssäkerhet och mänskliga rättigheter är ju uppenbarligen nåt som behövs is vårt skruvade svenska rättssystem!
Har du ens läst i media vad rättsväsendet sysslat med på senaste år??
När (förre) JK kritiserar vårat rättssystem för att det sannolikt sitter för många oskyldiga i våra fängelser och inte långt därefter ersätts är det nåt som är allvarligt fel...

shedlight

8 februari 2011 19:59

Jag känner väl till NKMR. De skriver t o m själva om att de ska tala tyst om sin agenda om barnaga.
Att dom kallar sig MR betyder inte att de står för MR. Precis RO och andra organisationer så väljer man att skylta med en fasad och sedan ha en annan agenda. För övrigt samma som en del bloggar gör. Ett välkänt knep för att vilseleda.

Du borde läsa på om övergreppsstatistik.
Men förmodligen drivs du av en ideologi också. Det låter så.

Fd JK, numera Jr, Lambertz drivs av just ideologi. Mot barn och kvinnor, för mannens rätt. Vilket senast domen i HD med hans eget tillägg visade. Där barn ska misstänkas för att ljuga för snöd ekonomisk vinning.
Något som inte ska gälla dig eller mig om vi är målsägande, utan just barn i sexualbrottsmål ska misstänkas för att vara så är så beräknande.
Det är Lambertz ideologi.
Han och Axbergers utredning VALDE ut 7 fall under en period från början på 90-talet fram till mitten på 2000-talet som de tog upp för att stödja sin ideologi.
De valde bort de fall som inte passade in.
Den utredningen säger ingenting om svenskt rättsväsende.
Däremot vet man att de flesta barnutredningar läggs ner. Numera går det, efter HD:s dom i princip inte att fälla för övergrepp mot barn längre.
Enligt förre JK:s ideologi.

 
jeppe

jeppe

15 februari 2011 18:30

Jag undrar om inte Assanges skjuter sig i foten här, då han anlitar dessa vittnen...speciellt Herr Rudling...herregud skulle jag sagt om jag var kristen;)
Det "roliga" är ju att hans engelska advokat skriker om att sverige är styrd av "rabiata feminster" vad gäller lagstiftning, när de själva har hårdare regler vad gäller sexbrott,och vad jag förstår ser hårdare på sex som utövas med outalat hot...och utan samtycke(här får jag lägga in en liten passuss, jag har för mig det..är inte 100%)
Vad gäller Alhem är jag förvånad...han har tidigare försvarat Ny och tyckt att hon får en massa skit för att hon just är kvinna...

http://baraenjeppe.bloggplatsen.se

shedlight

16 februari 2011 17:32

Assangeaffären är märklig på många sätt. Den har växt till en bubbla som håller på att spricka med tanke på hur desperat försvarsadvokaterna agerar..

 
Ingen bild

noboytoy

15 februari 2011 23:47

Även jag har läst om NKMR. Det stämmer som bloggägaren skriver - de förespråkar barnaga men anstränger sig hårt för att tysta ner detta.

Skrämmande att man kallar in vittnen som "tycker och tänker". Det skulle man kanske göra även för offrens försvar?

Kanske börja med Assanges egen sons vittnesmål om att pappa inte har "särskilt god hand med kvinnor"?

Eller börja kontakta tidigare flickvänner till Assange och låta dom tycka och tänka som vittnen om hans sätt att ha sex?

Eller kanske kalla in andra i Assanges omgivning som får tycka och tänka i domstolen om hans kvinnosyn, inställning till porr, ev köp av kvinnors kroppar osv?

För övrigt kan jag inte förstå gubbar som Rudling och deras positiva inställning till att kvinnor säljer sina kroppsöppningar till män att masturbera i.

Väldigt och plötsligt intresse från män angående kvinnors "eget företagande" och "rätt till sin egen kropp"...?

Kan det bero på att denna form av "eget företagande" hos kvinnor gynnar män? Att kvinnors "frivillighet" i att sälja sina kroppar gynnar män?

Skulle dessa män överhuvudtaget lägga sig i diskussionen om det inte var för att den gynnar män?

Så genomskinligt att man baxnar..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Senaste inläggen

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se