Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Näthatet bör tas på allvar

Av shedlight - 22 januari 2011 13:28

Om näthat i AB:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8449370.ab#abArticleComments


Den här bloggen startades en gång som en reaktion på det enorma näthat som finns och tillåts i medias kommentering. I inlägg har också tagits upp om sajter som flashback och om bloggar, som papparättsbloggarna och genusnytt,  och det hat mot kvinnor som finns på dessa ställen.


Men

media har tillåtet och därmed uppmuntrat ett i stort sett gränslöst kvinnohat.

Naturligtvis är det samma folk till del som håller till på dessa sajter som nämts ovan.

Det är lite rundgång, men de är aktiva och vissa har en agenda.


Under kategori-listan finns en med rubriken Näthat  som tar upp alla inlägg i ämnet och dels finns det uppdelat på de olika tidningssajterna, bla AB.


Ur  urvalet


En Bjästa anda släpps fram på DN

om hur 10000kommentar som hånade kvinnor i utsatta situationer och som "hyllade en stor stark man"


Getingens alla män - om hur Expressen uppmuntrar kvinnohat


På Aftonbladet 1000 gånger gubbigare

hur AB närmast systematiskt publicerar artiklar  där kvinnohatet får florera fritt gång på gång.


Abort och mörkermän - på SvD där mängder av kommentarer från män i full frihet fick kränka kvinnor den känsliga abortfrågan, man kunde tro att vi bodde i ett ultrakatolskt land, men det var  svenska män som betede sig så här


Och många fler inlägg i samma ämne; näthat.


Kvinnohatet är utbrett på nätet på ett sätt som har fått effekt, jämställdheten har gått bakåt. Barns rättigheter är alltid intimt förknippat med kvinnors. Det har lett till att barn kränks mer idag , både i sexualmål som i HD-domen nyligen och i misshandelsmål.


Det finns alltså en allvarlig baksida av detta hat, det är inte bara maktlösa män, det är även män med makt i samhället som deltar och män som skaffar sig makt, långsamt men tålmodigt. Via bloggar och nätverk till myndighetskontakter och samhällspåverkan.

Samtidigt som kvinnors och barns värde sjunker sakta men säkert.


Män som är jurister; advokater och  domare, det finns läkare, lärare, studenter med kvinnohat som kommer att komma ut i maktpositioner, det finns även journalister och politiker som deltar.


Det är viktigt att uppmärksamma detta näthat mot kvinnor , och  inte  bara avfärda det. Det är en del av en större struktur. Ta näthatet på allvar.
 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

22 januari 2011 20:17

Det förvånar mig hur vissa kan försöka avfärda nåt som är så uppenbart och så tydligt?

Man behöver inte vara någon data-nörd för att se allt kvinnohat på nätet.

Titta på porrsidor, Flashback, våra största tidningars kommentarsfält, bloggar. Med mera, med mera.

Vad gör media för att komma åt problemet, undrar man? Det jag hittills har sett av media är att de snarare pushar på för att sprida kvinnohatet än att ta tydligt avstånd från det.

shedlight

22 januari 2011 21:06

Kopplingen till makt negligeras också, eller så är man verkligen okunnig om dessa samband.
Det allmänna näthatet ger legitimitet åt ett kvinnokonservativt agerande, som även drabbar barn.

Det syns i juridiska processer, det syns i utredningar och ibland i politikers språkbruk.
Och, återigen, inte minst i medias agerande.Då menar jag samtliga media även Public Service. Ibland uttrycks saker så att man häpnar i tex Studio Ett och i Rapport.
Det har inte minst märkts i senaste tidens händelser.
Man ser helt enkelt inte orsak och verkan.

 
BitterFeminist

BitterFeminist

22 januari 2011 22:19

Ja inte gör media, eller politiker heller, många drabbas men det är nästan enbart vi feminister som skriver om det. Och när vi gör det så väller hatet fram från män mot kvinnor och feminister.

Många tänker inte att det hänger ihop, som du är inne på, maktaspekten.

http://bitterfeminist.wordpress.com

 
Vikki

Vikki

22 januari 2011 23:31

Jag håller med! Iom att kvinnors värde sjunker, sjunker barnens ännu mer. Barnpornografin har exploderat pga nätet, och pedofiliringar osv. Nätet är inte bara information och nyheter, det sprider också åsikter och förtryck, vilket (vad jag anser) blir bara mer och mer legitimatiserat.

http://vickileh.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se