Direktlänk till inlägg 16 december 2010

Den starkes moral

Av shedlight - 16 december 2010 12:28

I dagens Svd skriver Bard och Lindberg mfl om moral och sexköp.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eu-sager-nej-tack-till-svensk-morallag_5812337.svd


Sexköp. Man kan också välja att kalla det köpt utlösning.

Att det inte alls har med sex att göra. Det beror mest på vilka preferenser man själv har i livet.


Hur det än är: sexualiteten är det mest intima en människa har och därmed kan det också innebära det mest kränkande en människa kan utsättas för.

För kvinnors del handlar det också om rätten till reproduktiv hälsa.


Det är märkligt att det till  80-90 % ,vissa delar av världen i stort

sett 100%, är kvinnor och flickor som förutsätts vilja sälja sin kropp.

Varför är det så?


Moral skriver Bard och Lindberg.

Moral har vi alla. Det är bara fråga om vilken.


Liberala debattörer grubblar inte så mycket på samhällsfrågor, det är snarare en social likgiltighet som är det förhärskande idealet.

Den starkes rätt, den starkes rätt att välja fritt.

Att köpa kroppar.


Den svage, fattige eller utsatte existerar inte i blickfånget.


Vare sig man heter Göran eller något annat i förnamnet.


Bekämpandet av prostitution handlar om att arbeta för ökad jämställdhet och att komma till rätta med kvinnoförakt.

Det är bara läsa i kommentering i svenska medier eller på flashback.

Samma Hillebergare överallt.


Det är ingen slump att de tre länder i Europa som har kommit längst inom jämställdhetsområdet, Island, Norge och Sverige har denna lagstiftning om att kroppar inte är till salu. Norge har dessutom en extensiv lagstiftning, norska medborgare får inte köpa kroppar i andra länder heller.

Det borde vi naturligtvis ha i Sverige också.

 

Kroppar är inte till salu någonstans.


Det är ju nästan alltid fråga om kvinnors eller flickors kroppar.

På sexsidorna säljs kvinnokroppar i långa rader, på flashback diskuterar män kvinnokroppar, på Europas parkeringsplatser försäljs flickkroppar, i Nepal säljs småflickor till Indiens bordeller,  nigerianska unga kvinnor försäljs i hela Europa,  i Red Light -districten finns rader utav kvinnokroppar i rött ljus,  på bordellerna i Tyskland försäljs kvinnokroppar av varierande  ursprung.


I dokumentären ”Som en Pascha”  betjänade 200 kvinnor 1000 manliga torskar /dag.  Jämställdhet?


Könshandel handlar om kvinnosyn och föreställningen om att män har rätt till sex, eller utlösning.


Jämställdheten och även social jämlikhet , utgör grunden för att överhuvudtaget diskutera prostitution.

Och jämställdheten är det inte så bevänt med i alla länder i Europa  som bekant. Den bristen föder och göder trafficking och kriminalitet.


Men det är fortfarande en minoritet av Europas män som köper kroppar , men vi får alla vara med och  betala konsekvenserna av dessa handlingar i form av polisinsatser, sociala resurser och rättsvårdande myndigheters resurser. Liksom konsekvenserna av att kriminella får en förbättrad ekonomi att begå ytterligare brott, som drabbas oss alla i förlängningen.


 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

16 december 2010 23:58

Det handlar, som du säger om kvinnosyn och jämlikhet mellan människor.

Det roliga är att en av antifeministerna, Pär Ström, som säger sig jobba för jämlikhet och lika spelregler mellan män och kvinnor, försvarar mäns köp av kvinnors kroppar att tillfredsställa sig själva med? Hur hänger det ihop? Han skriver om just denna artikel.

Hur kan det vara jämlikhet mellan människor när vissa människors kroppar finns till salu för andra att få utlösning över/på/i?

Jo, dessa män jämställer då prostitutionsköp med "vanligt sex". Samma sorts sex som de har med sina fruar och flickvänner.

Då undrar man ju, går inte gemensamt sex mellan man och kvinna ut på ömsesidig njutning? Är det bara mannen som ska få orgasm och kvinnan deltar bara genom att upplåta sina kroppsöppningar för att hjälpa mannen till utlösning?

För det är ju just det, prostituerade gör. Det handlar inte om "sex". Men det har vissa män mycket svårt att förstå.

 
susanna55

susanna55

18 december 2010 19:18

Ja NBT dom kommer aldrig att fatta! Dom männen kommer alltid att anse, och på fullt allvar tro att den prostituerade gör dubbel vinst! Hon får njuta av hans kuk och dessutom få betalt för nöjet. Han kommer alltid att titta på sin kuk med ett leende, och sedan säga: tänk vilken glädjespridare du är!!!! Och han kommer att tro på det, som den lilla leksak den alltid varit för honom själv. Kvinnorna "äras" med denna dyrbarhet...

http://susanna55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se