Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Pappa-artiklar igen i media

Av shedlight - 30 oktober 2010 18:18

I en artikel i DN idag om Alonzo och hans papparörelse


http://www.dn.se/nyheter/sverige/barnen-rovas-bort-utan-pafoljd-1.1199355Att denne Alonzo fört en kamp för sina barn är bekant.


Tyvärr har aldrig den andra sidan fått komma till tals.

Eller velat göra det av hänsyn till sina barn.


Så är det ofta, pappan går ut i media,

På tex Grismill häromleden där en pappa som rövat bort sina barn  ensidigt fick komma till tals.

Men mammorna skyddar sina barn mot offentlighet.


Som vanligt, går att konstatera att  männen dominerar, som  alltid i media,  fortfarande. Det gäller i synnerhet i kommentering till artiklar, som denna blogg tagit upp i ett flertal  inlägg.


Därför blir det en skevhet i debatten.


Att Alonzo hyllas i papparörelserna är väl bekant idag.

Liksom en viss "D" vars historia  är en långkörare på Flashback där bla  moderatorerna  har gett honom sitt  stöd. Denne man hyllas också av papparörelserna.

Samma papparörelser som är med i mansnätverket med Ström/Genusnytt och Billing med sitt utbredda kvinnoförakt. Liksom ett antal kvinnor;  både bloggare/författare och fd riksdagsmän, som också får höras  och ses i media. (Ström själv har bett sina anhängare om att tona ner sitt kvinnohat...alldeles innan denna artikel  kommer in i DN...märkligt samband.)

Ström länkar till "D", trots att han är dömd för******mot sitt barn och har övervakat umgänge, hänger ut sitt barn, mamman  m fl på sin blogg. Att denna man i första hand vill komma åt sitt barns mamma är det inget tvivel om nu längre efter flera års terror, inte ens på flashback vilket säger en del...men Genusnytt länkar fortfarande..


Samma "D" som ansåg att pojken i Bjästa var oskyldig och  förföljd, inte flickan, och fick skriva om det på Grismill. Vilket säger en del om hans syn på sexuella övergrepp. Men han hyllas av mansnätverket ....


Samma mansnätverk som papparörelserna  ingår i.

Allt hänger ihop.


I mansnätverket  finns för övrigt  företrädare, inte minst kvinnliga, som anser att sexövergrepp på barn  INTE ger bestående skador, dvs att om en pappa begår ett övergepp på sitt barn är det ändå bättre att pappan får träffa barnet.

Gissa vilka som länkar till papparörelserna...


Det finns ett antal frågor att ställa:


Varför åker en pappa-företrädare tillsammans med Genusnyttsbloggaren till en internationell manskonferens   i Schweiz?


Vilka kvinnosyn råder bland dessa män?

Vilka värderingar, i alla kvinnofrågor: abort, kvinnors löner, flickors rätt att plats, prostitution,  feministisk porr, den nya sexualutredninge, hemmafruar,  osv......

...och, hör och häpna; ett hätskt motstånd mot kvoterad föräldraförsäkring.

Vad säger det om trovärdigheten om viljan att  ta hand om sina barn?

Dessa män som är mycket aktiva  i all kommentering på nätet.

Som tipsar varandra  i nätverket så fort det kommer en jämställdhetsrelaterad artikel att gå in och kommentera.


 Hur mycket vet media egentligen om detta?

Mansnätverkarna skryter om att de har media-kontakter...


På vilka positioner i samhället finns dessa mansnätverkare?

Ström har ju suttit  med  regerigens it-råd...

Även Alonzo har haft uppdrag å regeringens vägnar.


Värför det är så tyst om dessa mansnätverkare och de trådar de drar i? Och varför två ensidiga  artiklar -  igen?Dessutom;  varför alla dessa artiklar på Grismill, från män som utrycker sitt kvinnoförakt ofta i förklätt till omsorg om sina barn - när det är mamman/kvinnan som ska tryckas ner?


Och det betyder alla kvinnor.


Det stod i  gårdagens DN om abortmotstånd i Brasilien,  där en kvinnokonservativ skara  härskade på nätet, som påverkade politiken.

Men ingen skriver om att det är samma förhållande i Sverige idag.


Det finns mer om detta mansnätverk, mycket mer, som skulle grävas upp.

Detta är bara en krusning  på ytan på den mörka ocean som finns därute.


Men varför är det så tyst om detta?

 

Till sist: det är synd om de pappor som verkligen har råkat illa ut, att bli förknippade med dessa papparörelser-mansnätverk. Dom förstör för alla seriöst menande föräldrar.
 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

1 november 2010 17:51

Detta pappa-fenomen anser jag vara ytterst märkligt.

Studier visar att kvinnan i förhållandet tar övervägande del av ansvaret för barnen. Hon sköter läxläsning, tandborstning, kontakter med skola/dagis, klädinköp, bokar tandläkartid, läkartid osv.

Mammor går dessutom ofta ner i arbetstid för att ta hand om de gemensamma barnen. En man som blir pappa jobbar som vanligt. Mamman är den som stannar hemma när barnet är sjukt. Pappor tycker inte om att passa sjuka barn?

När paret sedan separerar så anser papporna att de har full rätt till sina barn, utan att tidigare ha visat någon större omsorg och omvårdnad om barnet?

Då kan man fråga sig om det är barnen som papporna, helt plötsligt, kommer på att de vill ta hand om, eller om det i själva verket är så att man vill "sätta mamman på plats"?

Jag undrar också varför en majoritet av barnen bor hos modern, trots att över 90% av föräldrarna har gemensam vårdnad? Varför går pappor med på detta? Varför inte mer växelvist boende?

"D" har ju för övrigt "gone bananas". Det förstår varje människa som har läst polisförhör, hans propedofila åsikter och hans våld och hotelser mot mamman. Ett praktexempel på en man som utnyttjar barnet för att komma åt mamman.

Att flickans mamma varken vågar eller orkar ge sin sida av denna historia, är inte så konstigt. Hon vill nog bara leva ett liv i lugn och ro nu? Efter att ha levt tillsammans med en sådan våldsam "härskare" som "D"?

För att inte tala om "D:s" oansvariga beslut att hänga ut sin lilla dotter på nätet. "D" måste ha allvarliga psykiska problem, förutom att han är en incestfar.

Att mansnätverket vill synas ihop med den här typen av personer är en gåta. "D" är ju inte den enda sexbrottslingen/våldsmannen i detta "mansnätverk" av Ström, Billing och Carlqvist.

Papparörelser borde propagera för bättre samarbete mellan separerade par som har barn tillsammans.

Inte enbart fokusera på sitt uppenbara kvinno/mammahat.

Det skulle jag nämligen vilja kalla att papporna bedriver umgängessabotage.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se