Direktlänk till inlägg 25 oktober 2010

I Aftonbladet: 1000 gånger gubbigare

Av shedlight - 25 oktober 2010 16:45

Återigen är en artikel som verkar locka fram de män som får sin livslust från att nedvärdera kvinnor.


http://www.aftonbladet.se/wendela/article8014986.ab#abArticleComments

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8014995.ab#abArticleComments


 Kommentarer från män är i stor majoritet på  AB liksom i alla media.

Särskilt de som har en nedvärderande kvinnosyn.

Dessa har fått mycket utrymme på AB. Gång på gång.


Vid en mailkontakt med en webredaktör kallades dessa män för en bastuklubb.

 Ett bra ord faktiskt, speciellt då  det kom från AB själva.  De vet alltså själva om vilka som framför allt kommenterar.


I sin blogg skriver Aftonbladets chefredaktör Anders Helin att hans stil är "gubbig".

Jaha.  Kanske är  det en förklaring,  kanske  en utav flera.


Men AB är inte bara gubbigt utan har i det närmaste grävt ner sig periodvis och återkommande  i kvinnoföraktande och kvinnoförnedrande  artiklar.

Och har lärt upp sin komenterande mobb att detta är ok.Varför skriver Sportbladets artikel efter artikel om tennisstjärnan Venus Williams rumpa  med närbilder, och inte om hennes sportsliga insatser?

 Med unken gubbig kommentering efter artiklarna.


Varför blir rubriken om den utländske tennisspelare som åkte fast  för sexköp av en sannolikt traffickerad kvinna. "det var roligt att köpa sex"?


Varför får män tycka till om kvinnors bilkörning och inte tvärtom?

 

Varför letas en "nyhet" upp  om en enda tjej som bara dejtar rika män som får över 1000  kommentarer.

 

Varför en artikel om en tjej som säljer sin oskuld samtidigt som tre män gjorde samma sak, men fokus las bara på kvinnan.  Varför det "gubbiga", AB?


Varför en artikel  om kvinnor som inte klarar sig utan män  med texten "jag kan inte  jag är tjej"? 


Så fungerar gubbiga AB.  Hela tiden.


Jag skulle kunna skriva "1000 nya inlägg" om dessa artiklar som leder till och innebär en nedvärdering av kvinnor, som inte på något sätt har sin motsvarighet när det gäller män. Att kränka kvinnor sker liksom per automatik. Och ska bara accepteras.


Men jag återger endast ett urval nedan.


Underst i inlägget finns dessutom angivet de värsta signaturerna

 som härjar på AB  - som i artikel efter artikel utgjuter  sitt kvinnoförakt.Vi backar tillbaka till våren 2009, till Herland artiklarna

 Då publicerades en artikel om en norsk missnöjespolitiker som vädrade sitt egna kvinnoförakt genom att påstå att kvinnor i Norden inte kan ta hand om män som kvinnor från Thailand klarar.

AB var enda tidningen som tog upp denna s k   "nyhet".


 I de hundratals kommentarer som kom följde på artikeln ondgjorde sig i stort sett alla över att den  svenska kvinnan var bortskämd , lat, klarar inte av att ge männen det de vill ha. Vilket minsann thailändska kvinnor klarar.  Kommentarerna andades  inte bara unket kvinnoförakt utan även en  rasism dold till den vanliga exotism, i en sexistisk föreställning om villiga asiatiska "flickor". I texterna syntes också tydligt att dessa män sökte varandras stöd, uppmuntrade och hetsade på varandra.


Detta otroliga kvinnoförakt gjorde till och med AB själva förskräckta och det följdes upp med en med en intervju med en mansforskare som uttryckte att dessa män upplevde hot.

Vilket bara följdes av ytterligare nedvärderande kommentarer,  nu dessutom riktat mot denne mansforskare.Nu visste AB hur tonen lät mot kvinnor, utan tvekan. Men de fortsatte: det har blivit värre  - mycket värre.
AB har fortsatt att förse denna grupp med nya möjligheter att hela tiden uttrycka sitt kvinnoförakt och att få normera sitt beteende för varandra.  Nya  möjligheter i form av ett ständigt flöde av artiklar om kvinnors kroppar och deras värde.Nu några exempel på hur det har låtit i AB efter Herlandartiklarna.
Kvinnokroppsköp

I höstas följde från en månads tid 11 stycken artiklar som tog upp ämnet prostitution, med ett antal artiklar med positiv inställning till fenomenet.


Efter att 2-3 artiklar publicerats konstaterade webbansvarig på sin blogg att prostitution är ett ämne som lockar många läsare. Efter det följde alltså ytterligare en flod av  liknande artiklar.


Det blev mer och mer inlägg från män och föraktet mot kvinnor ökade för i stort sett varje artikel. Det gick att känna igen samma signaturer till andra kvinnonegativa artiklar ex i de som jag ovan referat till ovan om thailändska kvinnors fördelar framför svenska kvinnor. I en månad tid fick  dessa män ge utlopp för sin  rätt till kvinnokroppar och egna prostitutionsköp refererades till.

Helin har pratat i radio om vikten av att inte skriva om självmord för att det kan leda till en  normering.  Vilken normering leder alla dessa artiklar till?Toys R Us

Barn anmälde företaget för att de hade könsdiskriminerande reklam. Det blev en debatt där dessa män naturligtvis tyckte att det barnen gjort var att anse som fånigt och att könsdiskriminering inte var ett problem. AB tyckte dessutom att det skulle göras en webfråga om det för att riktig visa hur fel barnen haft. Naturligtvis tyckte majorieten att barnen hade gjort "fel". Vad väntade ni er AB , med er välkända bastuklubb?

Vilken normering  innebär detta för barnen och för deras föräldrar?SVT:s  könsfördelning i nöjesprogrammen

Frågan om SVT är könsdiskriminerande kom upp när Oldsberg i ”Här är ditt liv” hade haft tre manliga huvudpersoner sträck. Dominansen i kommentarerna var att de som klagade, bara var ”gnälliga kärringar ” och att det helt enkelt fanns några intressanta kvinnliga personer att bjuda in..Det blev även här en webbfråga, majoriteten tyckte  naturligtvis att programmet inte var diskriminerande. Återigen...konstigt, va?!


Lustigt nog tog kulturredaktionen på just AB upp en diskussion med SVT om könsdiskriminering.

TV-programmet Agenda tog upp detta. Och medverkande programdirektör Helena Glaser, försvarade sig då med hur svaret blivit på denna AB:s webbfråga .... så kan det gå när AB biter sig själv i svansen!Filmbranschens mansdominans

Filmbranschens mycket manliga övervikt har också  varit uppe till debatt på AB, där Kjell Sundvall tyckte att detta var i sin ordning då kvinnor inte klarar att göra bra actionfilmer. Och mängder av medhåll från bastuklubben. Och en på förhand given webfråga...suck .


 

Dödligt våld i relationer.

Ytterligare ett exempel på att det inte fungerar att debattera en könsrelaterad fråga visar det sig när AB i sin egen granskning över dödligt våld i relationer öppnade en artikel för kommentering . Den var tvungen att stängas eftersom ”bastuklubben” istället hävdade att det stora problemet istället var kvinnors våld mot män.Ständigt dessa kvinnokroppar

 Under de sju första månaderna i år,  publicerades 44 artiklar där män kunde kommentera kvinnor, deras kroppar eller dessa kroppars värde. Motsvarande

siffra om mäns kroppar var 3, och då var det ändå mest varit män som kommenterade dessa också.


 

AB driver sin antirasistkampanj, Vi gillar olika.

 Visst,  men  ni gillar uppenbarligen också  ett aldrig sinande kvinnoförakt.

 I artiklar och i tillåten kommentering.  Trots att negativ inställning till invandring tydligt  går hand i hand med synsättet på kvinnor.


Och en ständigt uppmuntrad bastuklubb med webfrågor och vad " läsarna tycker".

 Aldrig blev detta  så tydligt som när AB skrev om BDSM-domen.

 När man trodde att AB inte kunde sjunka djupare...


BDSM-domen

 Domen om ett barn i ett utsatt läge fick kommenteras på AB i en artikel av Katarina Wennstam.

 Som väntat fick  bastuklubben härja fritt.

 Det fanns kvinnor, som gick emot, det finns alltid  kvinnor som orkar,  men de får jobba hårt mot horden, de blir bortplockade, "anmälda" av horden, för att de tycker fel.

 Kvar blir bastuklubben i stort sett ensamt majesät.


Vad gör AB då?

Jo, de belönar dem med en uppföljande artikel och  -då plötsligt handlar  det om kvinnor inte om ett barn!  

Hur gick det till?


"Sluta utgå ifrån att kvinnorna är offer"


Basunerar AB ut i stora rubriker att bastuklubben, "läsarna" har tyckt.

Var dom så "duktiga" , AB  så att dom var värda  en belöning, eller varför? 


Och var, AB, tog barnet vägen och var kom kvinnan in?AB stänger kommentering i olika frågor när det går överstyr.

 ALDRIG NÅGONSIN  HAR KOMMENTERING STÄNGTS FÖR ATT DET HAR GÅTT ÖVERSTYR UTAV KVINNOFÖRAKT.


Det verkar inte finnas någon ände på vad man får skriva om kvinnor på AB.

 Allt är  tillåtet.

 Det är ju bara kvinnor. Vad är det mot gubbighet? Så frågan som måste ställas är:

 vill AB ha kvinnliga läsare?

 eller är det rent av  dags för  kvinnor att bojkotta AB om detta kommer fortsätta?*******************************


Kända bastuklubbare på AB . "Män som hatar kvinnor"

 Anteeks, abkontot, Brixling, Messerschmitt, Bentelkalb, Snakehunter, 

 Kakula, Johnny75a, Tornuggleman, Adam Weisshaupt, Krutongen, H1N1,.... 

 ...fortsättning följer......

 
ANNONS
 
Ingen bild

noboytoy

25 oktober 2010 18:05

Det här har jag sagt ett antal gånger nu..

Första gången jag blev uppmärksam på kommentarsfälten i AB, fick jag en chock av allt kvinnohat som rapades ut av män. Tittade vidare i Expressen. Samma sak. DN är lika illa. För att inte tala om gubbväldet i Newsmill. Mansgrisarnas nätverk allihop.

Känner igen alla signaturer du nämner. Dessa män är verkligen äkta kvinnohatare. Flera av männen kommer från "mansnätverket" med Ström och kompani.

Såg en extremt löjlig artikel om män häromdagen i AB. Tillhör inte vanligheterna. Det handlade om vilken nationalitet av män som har störst könsorgan. Märkligt, märkligt att det inte gick att kommentera denna artikel..?

Rädda för att kvinnor ska gå in och göra sig lustiga över detta? AB kanske inte vågar riskera att bli nerringda av en hord med sårade män?

I kvinnobilagan Wendela ser sig män nödgade att gå in och spy galla över kvinnor. Varför?

Jag ser inte många kvinnor som går in och kommenterar i mäns sportbilaga?

En man satte i system att anmäla mina kommentarer. Upp till 30 st av mina och flera andra kvinnors. Det slutade med att AB stängde av mitt konto.

Nu är jag inne på mitt fjärde skapade konto. Får se hur länge det varar innan AB bestämmer sig för att jag är "obekväm" i kommenteringsfälten. Jag kan inte låta bli att undra hur många män som blivit avstängda?

Dags för kvinnor att bojkotta dessa mansgris-tidningar. Det roliga är att männen som kommenterar, anser att AB är en feminist-tidning.

Hehe, tänk så olika män och kvinnor kan se på samma sak..

shedlight

25 oktober 2010 18:12

Jag har sett att det finns mansnätverkare som anser att AB är "feministisk propaganda"
Undrar hur som kan få det till det, är dom så vana vid att trycka ner kvinnor?

 
Ingen bild

noboytoy

25 oktober 2010 20:21

Jag tror att det är samma syndrom som när män som pratar högst och mest, ändå anser att kvinnorna "tar över" diskussionen..?

Detsamma när det gäller "hämnd". En man på mitt jobb vräkte ur sig till vår kvinnliga kollega att hon var en "ful gammal psykkärring". Detta på den årliga julfesten i alkoholens dimma.

Jag sa åt mannen att gå ut till toan och ta en noga, riktigt noga, titt på sig själv och återkomma...hihi..inget mer..

Då fick han totalt hjärnsläpp och började ösa ur sig oförskämdheter till både mig och kollegan. När han hade gjort det, så kände han nog att det var "jämnt". Trots att ställningen vid det här laget i oförskämdhet var 90-10 till mannen.

Lättsårad, lättkränkt och tål inte att få igen med egen medicin..?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av shedlight - 21 januari 2017 10:32

  Även i år beslutade länstyrerelserna om licensjakt på varg utan någon egentligt grundlig analys och reflektion om varför. Överklagande av naturorganisationer till högsta juridiska instans ledde inte till någon förändring trots att domstolar int...

Av shedlight - 11 augusti 2016 21:55

Idag nås vi av nyheten att Ecuadors ambassad tillåter att Assange förhörs om våldtäktsmisstankarna som funnits sedan 2010.    Men varför glömmer media bort vad som har hänt under dessa år? Hur Assange har utryckt sig? Hur en åklagare som inte ens...

Av shedlight - 22 juli 2016 10:49

Idag är det fem år sedan Anders Behring Breivik utförde sina välplanerade och fruktansvärda terrordåd.   Trots att det är en händelse som omtalats mycket i både Norge och Sverige så tycks den kontext som Breivik verkade i, inte ha analyseras. Han...

Av shedlight - 30 juli 2015 13:55

Den fasansfulla historien om lejonhannen Cecils död i Zimbabwe rullar nu över världen. Han sköts  med pilbåge och föst efter 40 TIMMAR efterföljande  sköts han ihäl med skjutvapen. Ett mer utstuderat djurplågeri är svårt att föreställa sig. Den nöjes...

Av shedlight - 27 juni 2015 11:43

Tänkte faktiskt försöka blogga lite i sommar men jag tänkte börja med en att reprisera ett tidigare inlägg och förändra det lite - från att handla om SD till att handla om SD-anhängare. Det är precis lika aktuellt idag som när det publicerades mars 2...

Kategorier

Shed Light

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Shed Light med Blogkeen
Följ Shed Light med Bloglovin'

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se